Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já se domnívám, že EU je neštěstí Evropy.

Určitá míra sjednocení a spolupráce je sice nutná, ale co je nutné, to si vždy cestu k realizaci najde přirozenou cestou. Zatímco když se do toho začne zatahovat byrokracie, tak je to začátek konce.

Kdo si myslíte,ž e bez EU by Evropa nebyla sjednocená, tak se mýlíte. Našla by se jiná forma sjednocení, ale ta by šla pouze tak daleko, jak by bylo vhodné. A řešila by skoutečné problémy a nikoli pseudoproblémy.

Dokud západní Evropy byla omezena na EHS, tak fungovala. Jakmile si začala vymýšlet různé zbytečné funkce v Bruselu, jde to s ní z kopce.

5 0
možnosti
Foto

Velmi přesně vyjádřeno.

1 0
možnosti
Foto

Děkuji Petře, ale netřeba přehánět. Sám jsem nad některými pasážemi váhal.

0 2
možnosti

Autor asi normalizoval až znormalizoval. Tolik neznalých a stereotypních nenázorů produkují lidé, kteří mají malou povědomost o lidské společnosti.Nemyslím si, že autor je schopen rozlišit , co je důsledkem evropské byrokratizace, a co je spíše důsledkem byrokraci národních států , která  dle všech sociologických výzkumů převyšuje tu nadnárodní mnohonásobně. V tomto textu se také projevuje ona podivná představa, že život má jakousi ideální nehnutelnou podobu, tedy vypovídá i o autorovi. V evrospkých masách se atto představa drží od likvidace nevolnictví, přeci jen ve Střední Evropě většina byla nevolníky, po staletí žijícími na jednom místě, bez nemístných vzruchů, mimo občasných pobytů kočující armády. Poznání života jako věčně proměnlivé entity se v evropských zemích mnoha lidí nedotklo. Nicméně bude tvrdi, vsadím se, že Karel IV., tedy evropský unifikátor do morku a kostí , byl velkým českým panovníkem. Podobné rozpory jsou pro autora a jemu podobné obvyklé.

6 1
možnosti
Foto

Jistě, jednotná říše musí být unifikována. A protože současné národní státy stále ještě unifikovány nejsou, snaží se současná evropská politická reprezentace tento stav unifikace co nejvíce prohloubit.

Říše římská přece také byla unifikovaná. Od Egypta až po Británii. A vadilo to? Nevadilo, protože to byla jednotná vláda, jeden panovník.

1 1
možnosti

Lepší současná sjednocená Evropa, než ostnaté dráty, příslušnost k sovětskému bloku, okupanti na území státu a shrbená záda pod tlakem bolševika. I za cenu všech omezení, který současný stav přináší. Ono si to totiž buď "sedne", nebo celý experiment skončí. Dobrovolně, nikdo není nucen být členem... A uprchlíci? Rozhodně je snazší najít řešení jako celek (pokud k tomu bude vůle a odvaha), než každý stát na vlastní triko. Rozhodně není řešením, že uprchlíky bude každý evropský stát vracet do Itálie či Řecka, odkud přicházejí... co tyto země, které mají tu smůlu, že přes ně je nejjednodušší se do EU dostat? Jejich problém? Ať si to vyřeší sami? Jo, takhle našinci přemýšlí a je to typicky České (s velkým Č;-D). Brát a rozkrádat dotace - to tedy umíme. Ale postavit se k něčemu čelem (alespoň postoj), to tedy ne. Jo já zapomněl, Chovanec nabídl Itálii dalekohledy na noční vidění.;-D

5 2
možnosti

Zcela soulasím s panem Konrádem.

2 1
možnosti

Sjednocená Evropa je ekonomická nutnost, přes neustálé remcání máme dnes jednoznačně nejvyšší životní úroveň v naší historii. Je to hlavně tím, že můžeme volně prodávat na velkém trhu EU, že tu může investovat třeba Volkswagen, dotace z EU na rozvoj infrastruktury také nejsou zanedbatelné. Druhou možností je stát se součástí nového Sovětského svazu či podobného uskupení. A to je asi Váš úkol soudruhu agente, paralyzovat a démonizovat EU je pro Vás, komunisty a Rusko strategický úkol číslo jedna.

4 4
možnosti
Foto

Ekonomicky sjednocená Evropa, to bylo EHS. EU je politické sjednocení.

A toho "úkolovaného agenta" si nechte od cesty, příště Váš příspěvek, který není k tématu článku, poletí do kulatého šanonu stejně, jako ten pana Růžka.

2 2
možnosti

Kdyz jsme u te potopy, jedna recnicka. Kolik poskytl a jakou formou tento stat chudakum vytopenym lidem, jinak pracujicim a platicim v tomto statu dane? Kolik poskytuje cikanum, kolik hodla venovat 'klukum z Afriky'?

Pracujici danovy poplatrniku, ty jsi ale paradni osel.

1 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

Myslím, že je to přesně naopak, nesjednocená Evropa je horší než potopa a u těch uprchlíků je to obvzláště markantní.:-)

0 2
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

To RVHP,  varšavská smlouva, to se to chrochtalo blahem. A takový Euroasijský svaz pod vedením velikého Vladimíra?;-D

4 0
možnosti

Na hlouposti se těžko reaguje.

EU ano, ale maximálně ve stavu před Lisabonem.

O Euroasijském svazu autor nikde nepíše.

Přestaňte navštěvovat kavárny a začněte přemýšlet.

0 0
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.