Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

V roce 1966 jste odešel na Barťák, tam jste jim všechno podepsal - mohl vycestovat a pak jste mohl cestovat pořád a pořád. Akorát jste se vždycky musel na tom Barťáku zastavit a pokecat si tam s nimi o Vašich přátelích a známých. Styďte se chlape. Já mít za sebou minulost jako Vy, tak nevystrčím nos z baráku a zprávy budu jenom číst a nebudu nic psát. Jste puchýř společnosti - zlý člověk.

1 2
možnosti
Foto

Víte, co?..........................................................................................

Protože jinak bych byl smazán. A ten, kdo si myslí, že StB měla zájem o ještě ne 18 letého průmyslováka, je u mně.............................

A pokud jsem zlý člověk, tak Vám natluču nos. A protože nejsem, tak Vy sám zpytujte svědomí, co znamená trousit nepodložené pomluvy. Řeší se to občanskoprávně a občas to stojí značné peníze.

1 0
možnosti
JR

J89a46r80a 71R75a86n26k

25. 1. 2017 5:15

Docetla jsem sem:

"Po 21.8.1968 prakticky všechny západní vlády vyhlásily, že budou, vlastně bez omezení, přijímat "uprchlíky" z Československa a to i ty, jejichž ohrožení režimem nebo jejich protirežimní činnost se rovnala nule na kvadrát nebo dokonce na kubík."

Zkuste takovou ptakovinu napsat Svycarum, ale je mozne, ze nadbytecne mnozstvi alkoholu skutecne nici bunky mozkove rychleji, nez staci regenerovat, tak si tu hloupost vychutnejte i se Standou a Dusanem, tady je skoda i emotikonu.

3 0
možnosti
Foto

A to jako proč? Neodpovídá to faktům? Které hovoří proti?

1 0
možnosti
Foto

Odklad odjezdu Mindszentyho do Ottawy. Osvobozený našinec 14.6. 1947, s.1

Budapešť, UP. Maďarské katolické kruhy prohlásily, žeodjezd maďarského primasae kardinála Mindszentyho na mariánský kongresv Ottawě v Kanadě je odložen, jelikož se čeká na vydání cestovníhopovolení sovětskými okupačními úřady. Kardinál dostal minulý týden cestovní pasod maďarského ministerstva vnitra, nebylo mu však ještě vydáno vojenskécestovní povolení. –o

Ruská okupace? Tak toto je okupace. Ale nikdy snad po srpnu 1968 nemusel nikdo žebronit o vojenské cestovní povolení

Ať už se nikdo nikdy nezmiňuje o tom, že Sověti okupovali Československo. A omluví se všem Sovětům za falšování historie.

0 8
možnosti
VV

Jezis kde jste tohl zase vyhrabal, a co to ma spolecneho s clankem s.a.Hermanka?

3 1
možnosti
WW

Ano, byl tam samozřejmé politický zájem západu, ale také obnovit ztracenou důvěru v západ po zklamání z nedodržení úmluv proti hitlerovskému Německu (ono to bylo těžké - Rusko si to podmiňovalo zapojením Francie, Anglie Francií, starší dohoda s Jugoslávií a Rumunskem byla proti Maďarsku a Rakousku, z čehož vyvstal problém přesunu vojsk, mezitím se Rusko tajně spaktovalo s Hitlerem, takže z toho by nic nebylo...), nic méně, Čechoslováci tuto nenaplněnou pomoc (hlavně tu západní) vnímali silné negativně dlouho po válce (dokonce někteří dodnes) a i to otevíralo závory na druhé straně a Německo o to více, dejme tomu že šlo i o nějaké usmiřující gesto - nevím, ale hlavně tam byl onen politický prvek na vrub bolševika, který si skutečné dovolil hodně, byť na "svém" z postupimského rozporocování a protože jakákoliv vojenská intervence ze strany západu by vyvolala konflikt, ne-li jaderný, slabou náplástí byly ony zmíněné otevřené závory na druhé straně. Na Československé straně tuším jeden rok - bolševik dal možnost ĺegálně uniknout všem, kteří by podrývali jeho politiku a pak přišla tvrdá normalizace. Čechoslováci, byť nebyli přímo vítáni slavobránami apod., byli a jsou pracovití, nezanášeli cizí kulturu nebo neslučitelné náboženství, nepřipravovali půdu pro invazi drobnými zásahy do legislativy, neangažovali se v terorismu a nezneužívali sociální systém (také vím o jednotlivcích a jednotlivých případech vyčůránku apod., ale bavím se o celku). V podstaté s Vámi souhlasím až na perex, kde si dovolím tvrdit, že příčiny emigrace v 68 a současné migrace, nemají spolu opravdu nic společného. Jinak dobré počtení R^

0 1
možnosti
Foto

Děkuji a nechci to dál rozebírat.

1 0
možnosti
Foto

A ještě jedna perlička, než půjdu. Když jsem se na podzim 1969 vrátil z Berlína, dostal jsem povolávací rozkaz k VÚ XXXX Benešov.

Šel jsem na vojenskou správu, ukázal index o studiu, důstojník řekl: "Aha, taky Vy jste tady" a rozkaz hodil do koše.

Ano, po roce se proti mně začalo rozbíhat trestní stíhání pro opuštění republiky a chtěli mi k tomu ještě napařit vyhýbání se vojenské službě.

1 7
možnosti
VV

Ah, tal ze vy jste vlastne podepsal pod natlakem.

6 2
možnosti
Foto

A ještě jednu poznámku ke zde probíhající diskuzi.

To, že se někdo v nějaké zemi cítí špatně, že není spokojen s poměry, které tam panují, že v jeho zemi třeba proběhl vojenský zásah, ale bez významných obětí, atd. To vše ještě není důvodem k udělení azylu.

To by, po teoretickém konci války v Sýrii, měla mít přibližně jedna polovina občanů Sýrie, která není spokojená s výsledkem války, automatický nárok na politický azyl?

Když použiji citát s příspěvku pana Švadlenky: " Pro mnoho lidí to bylo tak velké zklamání, že se rozhodli tuto beznadějnou zemi opustit."

http://jirihermanek.blog.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A170124_582458_blogidnes

Představuje toto zklamání tedy opravdu nárok na azyl?

Pak má ale v Evropě nárok na azyl několik desítek miliónů lidí z různých afrických a asijských zemí a možná dokonce ještě násobně více.

2 5
možnosti

Jistě, pane Hermánku. Vy byste asi emigranty z komunistického totalitního Československa vydával rovnou režimu, ať si s nimi naloží podle svého.

11 0
možnosti

Tak, důvodem emigrace po 21. srpnu 1968 asi nebylo jenom to, že to šlo, viďte? Asi tam byl daleko podstatnější důvod: ta ruská okupace našich zemí a obnovení totalitního režimu, který se předtím hroutil a zdálo se, že může padnout. Pro mnoho lidí to bylo tak velké zklamání, že se rozhodli tuto beznadějnou zemi opustit.

12 0
možnosti
Foto

Ale to jste vůbec nepochopil smysl mého článku, pane Švadlenko.

Takže, ještě jednou: Proč si myslíte, že naprostá většina těch lidí odcházela? Protože to bylo možné a ze strany Západu dokonce žádoucí.

A situace se dnes, co? Samozřejmě, opakuje.

0 11
možnosti
MD

Mno, ona predstava, ze nekdo emigruje aby na tu a tam relativni svobode trel bidu s nouzi ..

0 1
možnosti
VV

Kdybyste drive nepsal o tech rybach co lovi v Hamburgu, tak neuverim ze jste nekdy v Nemecku byl.

A Emigranty jste jiste nemohl videt, protoze vam to soudruzi zakazali a vy jste byl poslusny.

Ale udivuje mne Karma 21 ze necelou hodinku pri par prectenich. To byly linky z podkastanu zase vytizene.

7 1
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.