Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

M32i14l14a10n 86R85a71d38e48k

24. 8. 2014 17:28

ta hnusna EU je jeste zlata proti tomu co byvalo, a ze se Cesko stale jeste doskobrtava k tomu co byste si prali neni vina EU take.

Ale ze byste dostaval rozum a uvedomil si ze dnesni Rusko take ma mocenske choutky? Cili je spravne ze si alespon Polaci a Pobalti pripravuji poradne klacky pro vsechny pripady. Cili tam Vova nepujde. Ze letaji stihacky nato nad Rumunskem je v poradku, lepsi predejit cemukoliv. Nebo ne?

2 0
možnosti
AS

A60d91a50m 66S69t29a71v41a

24. 8. 2014 14:56

"....byli v područí SSSR již od ....":  blbost!!! to všechno byly politické akty, se kterými se dalo pracovat, ale 25. únor byl násilný, zrádný akt, který znamenal to, co přišlo: smrtelné násilí:

0 0
možnosti
Foto

Když jsme se za reálného socialismu komunistům pošklebovali (ano, pošklebovali!) jak vedou hospodářství od devíti k pěti, táta (vzdělaný syn kulaka, odejitý do výroby) oponoval, že to vůbec nevedou tak špatně. Reálně socialistická ekonomika utáhla nejen všeobecnou zaměstnanost (v jejímž rámci se mnozí nepřetrhli, plýtvali a kradli) a nekomerční starobní důchody, ale i přebujelou armádu aparátčíků, esenbáků a estébáků, obrovskou skutečnou armádu, námořní flotilu obchodních lodí, oplocené hranice, nějaké bydlení a stravitelné jídlo skoro pro všechny, podporu národně osvobozeneckých hnutí či teroristů v zahraničí a nepřebernou řadu (či škálu) dalších "vymožeností". To všechno jsme prý odbourali (z vnitřní podstaty nutně prosperujícím) tržním hospodářstvím, svobodou a demokracií, abychom s úžasem zjistili, že "na nic nejsou peníze" (tedy s výjimkou "standardů", "projektů" a "reforem" pod souhrnným názvem "tunely"). Začátkem roku 1990 mě jeden emigrant (který si po listopadovém převratu zaskočil domů) skepticky upozornil, že "politickou totalitu" brzy nejspíš vystřídá "totalita peněz". V první chvíli jsem mu moc nerozuměl...

4 2
možnosti
Foto

V zásadě máte pravdu. Snad jen ,,maličkost". Že na všechny ,,ty jistoty" ten systém zdechl. Nemohl to dále utáhnout. Jak to bude u ,,toho současného", totˇtaké otázkou. Nic není na věčné časy. ;-O8-o;-)

2 0
možnosti
Foto

Průměrné slohové cvičení na histor.téma, zpracované ,,typickým" způsobem. Viděl bych to tak na +-za tři 8-o;-)

0 1
možnosti
JR

J30a79r55a 85R42a50n32k

24. 8. 2014 19:40

....sorry, dala jsem minus, pak jsem si vsimla, ze to nepatrilo panu Kindlovi, ale Hermankovi...takze se omlouvam.

0 0
možnosti
JS

Pokud se jedná o popis t.zv. válečných her je to naprosto přesné. Útok na západ byl plánován až jako reakce. Myslím, že je nutné zdůraznit, že před zahájením II.WW nás západní mocnosti jednoduše prodali v domnění, že získají mír. Proto je logické, že Beneš viděl záruku existence našeho státu v SSSR.

5 0
možnosti
PR

Toho SSSR ktere spolu s Hitlerem v roce 39prepadlo Polsko a tim spoluzahajilo II.s.v.

4 2
možnosti
MS

Argumentovat jenom pražským metrem, to je ale hodně naivní. Zapomněl jste na šedé a omlácené fasády téměř budov v majetku státu, zanedbané telekomunikační sítě, zastaralé strojové vybavení téměř všech fabrik, prohlubující se odstup za vyspělými státy v technologiích ... a mohl bych pokračovat, na co vše se nedostávaly finance. :-P

4 1
možnosti
Foto

Docela mě uklidňuje, že lidé s Vaším uvažováním brzy vymřou a bude od tématu zahořklosti klid...

3 3
možnosti

V něčem máte i pravdu, vzato kolem a kolem, bez první světové by nejspíše Sovětský svaz ani nevznikl, protože pokud by carská armáda nebyla oslabena válkou, nejspíše by si z komunisty poradila.

Stejně tak lze souhlasit i s tím, že sen o socialismu s lidskou tváří by asi nevyšel. Dle mého názoru socialismus prostě příliš nefunguje a platí to u toho s tváří lidskou i nelidskou. Také lze říci, že 68 nebyl obsazením suverénního státu, prostě proto, že Československo bylo tak maximálně poněkud vzpurnou kolonií.

Zda šlo dosáhnout více nebo ne je spekulativní, ovšem snaha o to by znamenala válku.

Tvrzení, že Husák toho dokázal více než náš současný systém, ovšem pokládám za nesmyslné. Životní úroveň se zvýšila nesrovnatelně, co se týká bytů, zajeďte se někdy podívat na to množství satelitních městeček, která vyrostla v blízkosti Prahy, novostaveb a pod. 

Růst životní úrovně je daný tržními prvky, které jsou v současné smíšené ekonomice přeci jenom stále podstatně výraznější, než byly za reálného socialismu (kdy trh existoval pouze v podobě simulace nebo jako trh černý). 

EU se nezastávám, považuji ji za pokus o uskutečnění socialismu s lidskou tváří, který u nás "zařízli" Sověti v 68.

4 0
možnosti
Foto

Pane Šindeláři, SSSR by nevzniklo, kdyby Německo za první světové války nevybavilo Lenina množstvím peněz pod slibem, že  bolševici ukončí válku s Německem a pak jej naložilo do vagonu, ten zablobovalo a ze Švýcarska, kde Lenin byl v exilu jej propašovalo do Ruska i s celou jeho kamarilou. Pak už jsou dějiny známé.

2 0
možnosti
PH

Já bych dodal, že VŘSR a vznik SSSR je dílem také Německa a finančních kruhů.

4 2
možnosti
MP

Pane Hrdličko, můžete se smát jak chcete, ale to z čeho si děláte srandu, je bohužel skutečnost. Obě války byly předem domluvené a financované byly obě strany. Taktéž napoleonská válka, VŘSR atd. Může být náhoda, že ve světové politice převládají levicoví politici? O našem ÚS, ÚSTR, senátu, prezidentovi, ombudsmance ani nemluvě. Opravdu je to náhoda?

3 2
možnosti
MK

Myslím,že jste to shrnul dobřeR^.

5 2
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.