Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VR

V41á36c13l90a93v 67R12o25d

4. 1. 2013 6:20

No jedna velice problematická milost prezidenta Klause by se taky našla: http://zpravy.idnes.cz/klaus-podnikatel-kratochvil-neznam-d67-/domaci.aspx?c=A080424_110009_domaci_hos

Po udělení milosti se zdravotní stav pana ředitele zlepšil jak mávnutím kouzelným proutkem. Takže  dál bez problému může vykonávat psychicky velice náročnou funkci vrcholného manažera obrovské firmy!!?!!

0 0
možnosti
Foto

Havel na rozdíl od Klause nikdy nekritizoval amnestie a neuděloval je na rozloučenou s funkcí prezidenta. I když byly důsledky jeho amnestie neblahé, on sám byl alespoň veden dobrým úmyslem napravovat křivdy. U Klause si tím opravdu, ale opravdu nejsem jist...

1 3
možnosti
Foto

Dobré úmysly jsou často cestou do pekel.

2 0
možnosti
ZK

Z76d96e47n25a 50K21o78č82í

2. 1. 2013 11:55

Tentokrát jste se s tématem a jeho komentářem nestrefil.!!

Příště víc zapřemýšlejte, než plácnete zase nějakou podobnopu blbost. !!;-)

4 4
možnosti
JL

Dost dobre nechapu, proc mate potrebu do toho tahat Havla. Asi ziju nekde jinde, ale ja neznam snad nikoho, kdo by Havlovy amnestie obhajoval.  Dokonce ani na tomto blogu jsem ani v clancich ani v diskuzich obhajobu Havla v souvislosti s jeho amnestiemi nenasel, ale Vy tvrdite opak. Naopak Vy obhajujete Klause - je to Vase svate pravo, ale bylo by to lepsi, kdybyste nelhal. Opakuji - Havla nikdo v souvislosti s amnestiemi nechvali, nikdo netvrdi, ze kdyz Havel omilostnuje, dobre cini.

2 2
možnosti
Foto

Asi opravdu žijete jinde, protože v roce 1990 se na tu Havlovu amnestii snesla poměrně zdrcující kritika a byla také velká řada obhájců.

Ale patrně jste si nevšiml, že píši obecně o milostech (amnestie je v podstatě hromadná milost).

2 2
možnosti
JP

Celý článek je hloupý a srovnává nesrovnatelné.Havel prostě pustil lidi z basy,protože je zavřeli komouši,kdežto pan kmotr Klaus pod pláštíkem aminy lehkých trestů odpustil velké zločiny obrlumpáren obrzločincům,viz na př.Chvalovský.A o spravedlnosti justice radši mlčte,viz Wonka!! Vás bolševici určitě nesoudili,jinak byste byl v obraze jak tehdy,tak i o činech ostudy národa Klause!:-/Rv

5 4
možnosti
Foto

Komouši zavírali především kriminálníky. Nebo si myslíte, že za komunistů se nakradlo, neloupilo a nevraždilo.?

3 3
možnosti
MM

Václav Klaus nás v 92 roce poučoval, že nás trh vychová, ke kauze Janoušek Bém jen suše prohlásil "To se nemělo dostat na veřejnost", takže etika a morálka dostala valé. Na čem chcete postavit společnost? A amnestie? propusť si svého korupčníka a mafiána.;-D

3 1
možnosti
Foto

Jaká je kauza Janoušek - Bém konkrétně?

1 5
možnosti
Foto

pane Jiří, ono v tom blogu nejde ani tak o tu amnestii, ale o tu možnost, zase si kopnout do Havla

8 1
možnosti
Foto

A nebo o obranu. Vždyť víte, jaká je nejlepší obrana, že?

2 4
možnosti
JD

Vždycky jsem si zakazoval reagovat na vaše diskusní příspěvky, nestál jste mi za to. Ale dnes jsem si udělil výjimku .Byla to vaše slova  "Socialistické soudnictví asi nebylo spravedlivé, ale bylo korektní." . Vzpomněl jsem si na ty popravené a umučené i na ty, kteří se po letech odloučení od svých rodin vrátili domů. Na všechny kteří byli postiženi korektní nespravedlností. Chtěl jste si plivnout na Václava Havla, Ale podle mne jste si nas..l do vlastního hnízda.

9 2
možnosti
Foto

Správně. Měl jsme dodat: socialistické soudnictví, které jsem zažil. Omlouvám se, ale myslím, že to z kontextu vyplynulo.

2 7
možnosti
PN

Rozdíl to trochu je. Nejsem příznivcem ani jednoho z presidentů, přesto, že s některými názory VK souhlasím.

1) Amnestie v 1990 vůbec neměla být v takovém rozsahu. Naopak, měla se týkat výhradně a jen politických vězňů a současně mělo dojít k jejich okamžité rehabilitaci. Takovou amnestii bych naprosto chápal a podporoval. Měla by i logiku. To co se stalo v 90 byla hloupá fraška a unáhlené rozhodnutí udělané ve všeobecné euforii.

2) Amnestie ve 2013, to je prostě jen plácnutí do vody, omilostnění kamarádíčků korupčníků a s tím se holt svezou další, jako je Rolins nebo Trpišovský... Nicméně je stejně nesmyslná jako ta Havlova.

6 1
možnosti
Foto

Prezident byl proto zvolen prezidentem, aby nepodléhal euforii, že?

1 6
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.