Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OF

V říjnu pak rezignoval ministr zahraničí a místopředseda ODS Josef

Zieleniec na obě své funkce. Jeho odchod signalizoval, že uvnitř strany

se něco děje, neboť Zieleniec byl jeden ze zakladatelů ODS a podílel se

na definování její ideové orientace. "Zjistilo se, že někdo zřejmě léta

udržoval tajné konto, na kterém bylo téměř 200 milionů korun. Chtěl

jsem, aby se tato věc vyšetřila, ale protože vedení, zejména Václav Klaus, se k ničemu neměli, odstoupil jsem," vysvětluje důvody rezignace Zieleniec

6 0
možnosti
OF

1997, sarajevský  atentát ? Proč atentát. ?Šlo o to dostat koupčníky od válu.

Nepvedlo se.

4 0
možnosti
PP

P40e96t62r 66P70á37l60k40a

2. 1. 2013 9:52

článek, který standardně zapadá do poněkud vyčpělého stále se opakujícího příběhu "Havel vs. Klaus jako Sparta vs. Slávie" - tedy ať už udělá Klaus (a dříve Havel) cokoliv, jeho fanklub má potřebu se ho zastat a hlavně to vyzdvihnout v porovnání s tím druhým ošklivcem.

Váš názor na amnestii obecně jsme se nedozvěděli, jen to, že Havel to udělal ještě hůř než Klaus - což se při nejlepší vůli nedá ničím doložit, protože když nesmyslně a lacině činíte Havla odpovědným za následné činy propuštěných vězňů po jeho amnestii, u Klause to zatím posoudit nejde, protože z kriminálu ještě nikdo z amnestovaných nevyšel a neměl tudíž ještě šanci cokoliv následně spáchat.

Takže jen poznámka k tomu titulku - neznám nikoho, kdo by zpětně Havla obdivoval za jeho amnestii, takže nechápu to "dobře činí" v titulku. Havlovy pohnutky k amnestii (přechod mezi totalitním a demokratickým zřízením) celkem chápu, důvod Klausovy amnestie mi tak zřejmý nepřijde, ale je to jeho právo, tak budiž. Samozřejmě, že jeden ani druhý nejsou odpovědní za činy, které propuštění vězni následně spáchají.

5 0
možnosti
Foto

Ano, jenom s tím malým rozdílem, že zatímco Klaus si dával opravdu velký pozor, aby se z kriminálu nedostali násilníci, tak Havel se o to příliš nestaral. A pokud se podíváme na parametry Klausovy amnestie, tak se do ní jen velmi stěží vejde jakýkoli lupič, nanejvýš drobný zlodějíček nebo ještě spíše pouze nedbalostní trestné činy.

1 5
možnosti
Foto

Jinak tohle je článek, který bych uměl podepsat: http://blisty.cz/art/66741.html . Poslední věta velmi vystižná: "Jestliže Tomáš Garrigue Masaryk vstoupil do historie jako Prezident osvoboditel, Václav Klaus do ní vstoupí jako Prezident tuneldědek."

5 1
možnosti
Foto

Největším problémem amnestie je fakt, že stíhání budou zbaveni i lidé souzeni za závažné hospodářské delikty. Z těch známějších např. H System. A to v době, kdy práve korupce, zneužívání pravomocí a tunely jsou trnem v oku velké části občanstva. Všichni z médiíí víme jak moc je těžké dostat takové případy před soud a kolik tisíc hodin tomu věnují vyšetřovatelé, státní zástupci a soudy. A nyní mávnutím proutku přišla tato práce vniveč a zloději se smějí.

6 0
možnosti
RK

Je to správné. Věznice jsou přeplněné a je potřeba tam uvolnit místo takovým živlům, jako je Smetana. H Systém nebyl žádný podvod. Skupinka velmi hodných a obětavých lidí chtěla zajistit rodinné domky pro občany. Jenže nemohli za to, že tou dobou byly populární luxusní auta, exotické zájezdy a drahé milenky. Tak zkrátka peníze skončily jinde. Nevyšel podnikatelský záměr. Nic víc. A vůbec. Žít se dá i v paneláku, tak co. Kdyby lidé nebyli chtiví, tak by o peníze nepřišli. Správně že Klaus ty nebohé podnikatele omilostnil:-)

6 1
možnosti
Foto

Když V.K. neudělal za deset let nic kloudného pro stát a pro občany, tak tentokrát se mu to dokonale povedlo.

0 2
možnosti
AK

Dobrá je ta jeho výzva k tradičním hodnotám, jen si nejsem jistý, co pro něj jsou ty tradiční hodnoty. Nějak se mi nezdá, že by to podle něj mohla být třeba poctivost a ochota naslouchat i jiným názorům.

Tak už jenom 2 měsíce a 5 dní a Klaus konečně z hradu zmizí.

6 5
možnosti
OF

Vraťme se k tradičním hodnotám. Kdo nekrade, okrádá vlatní rodinu;-D

2 2
možnosti

K tomu "kontroverznímu" ustanovení - domnívám se, že pokud orgánům nečinném v trestním řízení trvalo osm let a více, aniž dokázali dát dohromady obžalobu, by se měl navíc Český stát "poděkovat" (a to bez výsluh a přísluh)

1 2
možnosti
PK

Já bych řekl, že je to trochu jinak a dokonce bych řekl, že to i víte, jen se vám to nehodí. Když omilostňoval Havel, Klaus to kritizoval a nyní to dělá také. A to nemluvím o tom, že kdyby Havel komplikoval práci předsedy vlády Klause tak, jako jí Klaus komplikoval Topolánkovi nebo Nečasovi, tak by Klaus vylítl z kůže.

9 3
možnosti
Foto

To je ale opravdu věc názoru, pane Kulo. Nebudu to rozvíjet, skončili bychom v mariášovém trumfování, kdo má v ruce silnější a pravdivější kartu. Já bych třeba řekla "Sarajevo" a Vy na mě vytáhnete jinou, Vaší, kartu.

2 5
možnosti
FK

Smutné, ale pravdivé. Nejsmutnější ale je vědomí, na čí povel ti novinářští pistolníci pálí.

Prezident Klaus, na rozdíl od Václava Havla, netančí podle toho, jak jejich chlebodárci pískají, a proto ta nestoudná buzerace Klausovy osobnosti a rozhodování, které slouží jen a jen v prospěch Česka. A lidi, ti  jsou ve své blbosti  stále nepolepšitelní.

5 5
možnosti
ZK

Máte recht - těch 6 tis vězňů nebudeme muset živit. ;-D

Než je policajti opět chytí za zavřou za nový delikt, ušetří stát pár šestek na stravě, ale na druhé straně jim to zaplatí na sociálních dávkách a zbytek doplatí občané na vykradených bytech........!!;-(

3 1
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.