Diskuse

Příčiny vzniku a zániku českých hospod. Zlatej socialismus

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

znám jen hospodu ve vsi, kde jsem členem mysliveckého spolku. Vesničané do ní téměř nechodí, protože jim vadí ceny piva, která se pohybuje od 25 do 35 Kč. Pivo se víc pije v jakési "klubovně" u fotbalového plácku, kde je lacinější a myslivci své schůze dělají u jednoho člena v jakémsi pubu. Pro českého pivaře, schopného za večer "skousnout" i deset piv je cena kolem 30 Kč příliš vysoká a raději nakoupí lahváče za třetinu a pije doma.

0 0
možnosti
Foto

Tak to ale bylo už před tím slavným zákazem kouření že?

0 0
možnosti

Pane Hermánku, vy jste vyloženě městský člověk, který nemá ani páru o tom, jak to chodí na venkově. Jak asi může přežít venkovská hospoda, ve které sedí jeden dva nekuřáci, zatímco v nedaleké garáži sedí u naraženého sudu půlka vesnice s cigaretou v ústech?

5 0
možnosti
Foto

To mě Pouze utvrzuje přesvědčení že na vesnici nikdy nechci bydlet.

A malý dotaz. Proč v té garáži neseděli už předtím? Vždyť by to bylo levnější.

0 0
možnosti

Další z řady článků, který přímo vyzařuje kriminální energií. Ano v realném socialismu, se přímo počítalo s tím, že si hostinský příjde na své. Proto jejich platy byly nízké. (často toto povolání volili tzv, alimentáři, kvůli nízkému výpočtu alimentů)

Podobně u kadeřníků, řezníků, taxíkářů a podobných služeb. Pokud tedy někdo napíše ''zlatej socialismus'', Chce jinými slovy dát na jevo, že s těmito praktikami souhlasí. (souhlasil) Zdá se, že některých nešvarů i po tolika letech není lehké se zbavit. (pražští taxíkáři) Zásadní otázkou je, zda to celé stojí za to? Jestli kvůli tomu

nepropadnou roštem lidé poctiví, pro které je tento systém finančně příliš náročný.

Můj kamarád byl nucen zavřít antikvariát, jistě není sám, kterého se tato opatření

citelně dotkla. Závěrem, jestli je někdo podvodník, tak ho ani taková opatření nezastaví. Ale co s těmi poctivými?

3 0
možnosti

Ti poctiví mají buďto takový kšeft, že to ustojí, nebo stáhnou roletu. Někteří přejdou na pracák, jiní do šedé ekonomiky (tedy se stanou tzv. nepoctivými), další do předčasného důchodu, další (ti už v důchodovém věku, takto by to udělal například můj táta, který měl dlouhá léta malý krámek jako zábavu k důchodu) se na to vyprdnou a přestanou být svému okolí užiteční. Tento stát je těžce asociální. ;-€

2 0
možnosti

A což takhle příčiny vzniku těch nesmyslů, které píšete?

1 0
možnosti
Foto

To paní Zorro velmi složité. Je to jakési neuchopitelné pnutí.

1 0
možnosti

To je skoro diplomka z ekonomické školy ;-D úžasná práce, naivita nebo senilita? Kdo ví.

Jinak vám tak někdo v 19 letech vykládal u Bonaparta, kolik měsíčně "stáčí" načerno. Nenechte se vysmát. Dříve jste si aspoň vymýšlel rozumné věci, ale dnes je to čím dál více pod úroveň.

7 0
možnosti
Foto

Oni se rádi vytahovali. Každý večer po šichtě tam na ně čekal taxík.

0 1
možnosti
Foto

Neznalost,naivita a hlouposti hraničící s agitkou.

8 0
možnosti
Foto

Nepovídejte pane Macháčku. Vy, co jste tak moudrý, až klesám do kolem. Tak, jak by to podle, vás vy mudrci mělo být?

0 3
možnosti
Foto

podnikání je vždycky risk a je složité, pokud stát neustále mění pravidla a místo aby živnostníkypodporoval, hází im klacky pod nohy, tak je to tím složitější:-/

3 0
možnosti
Foto

Já jsem podnikal a mohu zodpovědně říci že 99% všech problémů si udělá podnikatel sám a pouze 1% stát.

Kdysi jsem vystavoval asi 1000 faktur za rok a zcela určitě bych byl to slavné EET zvládl naprosto bez problémů.

Podle mě to jsou spíš výmluvy podnikatelů než cokoli jiného.

0 5
možnosti
Foto

Hospody jedou, praskají ve švech, veškeré EET bylo promítnuto do cen a zákazníci platí. To co se prezentuje jsou nesmyslné nářky, pokud by bylo EET zrušeno, nikdo by nezlevnil a vše by si strčili do kapsy Rv

0 4
možnosti

Já nevím, kde žijete, ale v Praze v mém dosahu se hospody dost vylidnily. Plno bývá jen v pracovních dnech v době obědů. Přičítám to souběhu dvou faktorů: citelné zdražení v důsledku EET a nesmyslně udělaný zákaz kouření. Já osobně jsem sice proti kouření, ale šlo to vyřešit jinak, lépe.

6 0
možnosti

Já mám z vás dojem, že jabka s hruškama mícháte vy. V tom nejjednodušším principu je náklad předpokladem pro budoucí zisk. Takže například, když hospodu čistě vymaluju, počítám s tím, že tento náklad mi přinese zisk v tom, že se mé hospody nebudou hosté štítit a přijde jich víc. Například.

EET je však ryzím nákladem bez jakékoliv souvislosti s nějakým ziskem. Je to jen ryzí buzerace ze strany státu, který navíc ani nenabízí nic protihodnotou (třeba zjednodušení účetnictví a navazujícího daňového přiznání). Pro některé je tedy EET logickou to poslední kapkou, po které pohár přeteče. Přičemž pro stát by bylo výhodnější, kdyby ten hospodský lavíroval pod kritickým bodem přetečení.

8 0
možnosti
Foto

To už ale bylo probráno 1000x. Já jen napsal, že z mých zkušeností, nákupů v obchodech, placení útraty v hospodách jsem po těch měsících nabyl dojmu, že po technické stránce EET funguje skvěle.

Jestli bude mít nějaký skutečný přínos, to nevím. Já to nenavrhoval. A náklady jsou směšné, protože dnes každý má připojení na Internet. Přesně tak se přece tady všichni bavíme.

Pak, proč najednou předstírat, že připojení na Internet je tak složité, jako v první polovině 90. let?

0 3
možnosti

Nějak nechápu pointu článku.Na jednu stranu správně vysvětlujete,že příčinou zániku hospody jsou vysoké náklady.

Na stranu druhou nejste schopen potvrdit,či vyvrátit jestli EET,nebo zákaz kouření způsobí zvýšení nákladů.

Tak například EET. Ne všechny hospody jsou umístěné v dobrém dosahu signálu wifi, takže hospodský musí udělat investici - buď kabelové připojení, nebo dobrou pokladnu s dobrým přijímačem wifi. Ale na daních si můžete odečíst za nákup poklady max 5000. Internetová aplikace bez internetu vám také bude k ničemu, takže pokud máte hospodu někde v zapadákově,kde je navíc hluché místo wifi, tak bych chtěl vidět kalkulaci nákladů na kabelové připojení.

Zákaz kouření způsobí logicky odliv kouřících zákazníků, tedy kromě loajálních štamgastů. Bohužel loajálnost není silnou stránkou Čechů a opravdu se na ni nedá spoléhat v zákonech trhu.A těch údajných 70% zákazníků tu díru ne a ne zaplnit. I zde dojde ke zvýšení nákladů, protože platících lidí ubude, ale mzdové náklady na personál zůstávají stejné.

Takže co jste svým článkem chtěl konstatovat?

2 0
možnosti
Foto

Zkuste si trochu s někým probrat, co to je wi-fi a kde se vyskytuje.

Asi jste měl na mysli mobilní připojení. To ale, pro tyto velmi nenáročné účely, funguje prakticky všude.

Možná ne v lese na mýtince, ale jen šílenec by tam provozoval obchod nebo hospodu.

1 1
možnosti