Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J41i34ř66í 60T62o83m55á64š

1. 12. 2016 22:57

Levice a pravice byly, tuším, v době svého vzniku definovány trochu jinak: Ve francouzském parlamentu nebo jak tomu tenkrát říkali) seděli napravo monarchisté a vlevo republikáni. Jenže monarchisty dnes aby jeden hledal mikroskopem.

Takže s autorem co se aktuálního chápání pravice a levice ztotožňuji. A nacisté nebo fašisté opravdu napravo nepatří.

Nicméně levičáci to nejspíš vidí jinak: Levice jsou socani, zelení a (snad ještě) komunisti, kdežto pravice jsou všichni ostatní.

Akce jako Slavík obvykle nesleduji, jenže v sobotu ani konkurence nic moc nenabízela, tak jsem se chvilku koukal. Shodou okolností jsem viděl i Ortela a Ortel a žádné pískání (nebo dokonce vypískání) jsem nezaznamenal. Jen potlesk. Takže vidím tři možnosti:

1. Banga a spol sice pískali a opustili sál, ale zapomněli na to předem upozornit režii, takže to kamery nezaznamenaly. Možná naivně čekali, že se někdo připojí, tedy že se připojí dost přítomných, aby se to nedalo přehlédnout, což se nestalo.

2. Banga a spol sice režii upozornili, ale ta je, celkem rozumně, ignorovala. Tihle blbečci jim patrně sledovanost nevylepší.

3. Celá pískací akce byla vymyšlena až dodatečně a média na to naskočila.

Já se přikláním k verzi 3.

Díky mediální kampani jsem si vyhledal texty Ortelu na webu a nic nacistického jsem v nich neshledal.

0 0
možnosti

Silný stát prosazuje levice. Nacismus je jednoznačně levicovou ideologií. Krajní pravice? Ano, dejte si na papír standardní atributy pravice a posuňte je extrémně doprava. Můžete se dostat k libertariánovi či anarcho-kapitalistovi. Takováto "krajní pravice" prosazuje nejmenší velikost státu, které lze teoreticky dosáhnout za předpokladu, že budou pro to vhodné, v podstatě utopické podmínky. Zatímco ideologové a vykonavatelé krajní levice v podobě nacismu, fašismu a marxismu-leninismu svůj cíl prakticky zrealizovali s pomocí teroru a milionů mrtvých.

0 0
možnosti
Foto

Silný stát prosazovali u nás třeba i agrárníci a na Západě konzervativní pravice.

0 0
možnosti

J26o81s89e27f 93H11e21j46n22a

30. 11. 2016 14:43

O odlišnostech fašismu a komunismu byla sepsány desítky odborných knih. Tady se toho stručně, ale skvěle!!!!!! ujali Petřik s Harmankem.;-O;-O;-O

0 0
možnosti
Foto

My jsme pane Hejno blogeři, nikoli odborníci.

Já jsem vytyčil několik společných bodů nacismu a komunismu. Jistěže jsou i rozdílnosti, to je ale věc diskuze.

Byly by dobré, kdybyste se místo odkazů na tisíce knih vyjádřil sám a z asebe.

1 0
možnosti

Nacismus i fašismus jsou levicové korporativní ideologie.

2 0
možnosti

Zvlaste za ceskeho socialismu platilo .. kde neni talent a tvorba, nastupuje postoj.

0 0
možnosti

Zhodnoceni a zarazeni obou protagonistu necht si udela kazdy sam podle svych kriterii.

0 0
možnosti

upřímně, nechápu ten nadpis : Kauza Ortel : je nacismus levicový nebo pravicový?

Ten nadpis navozuje dojem, že je Hnídek nacista. A o tom by tedy potom měl být ten článek. Ale ten rozebírá spíše (a ne nejhůře), zda nacismus ideologicky patří nalevo či napravo. A Hnídka, vyjma jeho trika, se příliš nedotýká, spíše jen okrajově. Přeci to triko neukazuje vše, třeba to byla jen provokace za účelem laviny "reklamy" a to se podařilo. Myslím, že pokud článek nazvu "Kauza Ortel", měla by následovat nikoliv analýza nacismu jako takového, ta možná na úvod, ale potom spíše rozbor a názor, zda je či není Hnídek nacistou či ne. A nejen s ohledem na honění trika, ale třeba s ohledem na jeho (pokud si je píše) texty. Nebo další projevy Ortela a jeho skupiny ve společnosti a v jiných případech. A to v blogu chybí.

0 0
možnosti
Foto

Jistě, děkuji. Registrace autora je snazší, než registrace diskutéra.

Tak, vzhůru do toho.

0 0
možnosti
Foto

S nacismem se prolínaly některé prvky kapitalismu i komunismu - tedy pravice i levice.

Naprosto zásadní rozdíl v komunistické a nacistické ideologii je, že komunismus staví na společném vlastnictví výrobní prostředků, což se vylučuje jak s kapitalismem, tak nacismem a nacismus je postavený na vládnoucí úloze vyšší rasy a fyzické likvidaci nižších ras, což se vylučuje s komunismem i kapitalismem.

Takže nacismus je ideologie, která má prvky jak zleva, tak zprava, ale nelze ji zařadit ani jako pravicovou, ani jako levicovou ideologii.

Co se týká Ortela, tak by bratři Bangové nejdříve měli dokázat, že Ortel je skutečně nacista. Ty odkazy na lebku s hnáty jsou trapné. To by v první řadě museli označit za nacisty skupinu Kabát, protože jeden z jejích členů nosí tričko s německou orlicí v nacistickém provedení.

Fotografie jsou v blogu Vladimíra Kroupy.

2 1
možnosti

Nacismus, ten nemecky, na kapitalismu stavel a dokazal ho prizpusobit a vyuzit pro sve cile.

1 0
možnosti

Biohužel jste to poslední větou celý zabil.

0 0
možnosti
Foto

Dobře, možná jste myslel celý odstavec a já nevím, co a proč bych na něm měnil.

Divadlo, a Slavík není ničím jiným než divadlem, prostě takovýto postup umožňuje. Otázkou pouze je, zda ten důvod byl skutečný nebo pouze demonstrativní. To opravdu nevím.

Zdroj: http://jirihermanek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=570596

0 0
možnosti

Hitlerova strana se nazývala NationalSOZIALISTISCHE Deutsche ARBEITERpartei, tedy Národně SOCIALISTICKÁ DĚLNICKÁ strana Německa. Slova socialistický a dělnický si většinou s pravicovou politikou nespojujeme.

3 0
možnosti
Foto

Z Wikipedie Krajní pravice (též ultrapravice) je politologický pojem, který se používá k souhrnnému označení politických ideologií a aktivit vycházejících z autoritářství, centralismu, krajního nacionalismu a šovinismu, etnocentrismu až rasismu a xenofobie. Shodují se obvykle v popírání skutečné rovnosti všech lidí, v orientaci na etnickou či rasovou příslušnost a v ideálu autoritativního, nedemokratického a nepluralistického státu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.