Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DB

především je to tak, že co Moskvy dělala, bylo, že jen hájila své svaté právo na nadvládu nad tím územím, jak se dohodla s USA a dalšími tehdejšími mocnostmi. Mezitím ovšem USA ještě o něco zmohutněla a nasadila všechny možné páky, aby se Moskvy jako soupeře v globální hře o moc, majetek a blahobyt, zbavila a velmi takticky si přisvojila i to území, které kdysi obhospodařovala Moskva.

Takže se nejedná o nic jiného než o způsob vládnutí a střetů několika vládců s imperialistickými choutkami,,,,a takovéto choutky měl vždy ten, kdo byl v dané době nejsilnější...Alexandr Veliký, Cesar, Čingischán, ..ale i Holandsko, Španělsko, Anglie, Německo, Japonsko...a tak dále...je to jen hra králů o moc mezi sebou.....

Děti se ve školách vytahují , kdo má lepší mobil...no a vládci se vytahují kdo má lepší armádu a občas mají potřebu to i dokázat, a také se vytahují, kdo má víc poddaných...

V současné době máme 4 mocnosti...USA, Rusko Čína a EU. Jenže EU je bezzubá, protože nemá SVOU VLASTNÍ ARMÁDU....Je přece totální nesmysl, se spojit s armádou jiného vládce a tím se stát jeho obětí....Je zajímavé, že USA má SVOU VLASTNÍ ARMÁDU, že Rusko má SVOU VLASTNÍ ARMÁDU a že Čína má SVOU VLASTNÍ ARMÁDU.....jen EVROPANÉ JAKSI ODMÍTAJÍ CHÁPAT DŮLEŽITOST SVÉ VLASTNÍ ARMÁDY..a tak pokud si EU nevytvoří svou vlastní armádu, do které ji nebude kecat ani Čína, ani Rusko a ani USA...nemá EU moc šancí na kvalitní budoucnost, sice bude mít budoucnost ale mizernou,,,,,, v porovnání.

4 3
možnosti
LC

karma , sice jen diskutérská , ale karma

2 1
možnosti
MN

Rok 1968 jsem nezažila, ani ještě pěkných pár let následujících, ale i tak si říkám, jestli za vstupem vojsk SSSR a dalších bratrských zemí na naše území nebyl spíš záměr dislokovat sovětská vojska do jediné země socialismu, na západní hranici sovětského zájmového teritoria, kde ještě tato vojska nebyla. A "reformní" snahy KSČ, že byla pouhá záminka.

Stejně, jako když s dnes americké základny blíží k ruským hranicím.

2 3
možnosti
Foto

Ano i ne, ale tomuto požadavku bylo možné vyhovět. A dělat ty reformy ve stínu sovětských posádek, tak jako to dělal Kadár v MLR,

0 1
možnosti
MM

"..dát do vazby nejméně stovku reformátorů". Sice žádný zákon neporušili, ale to nevadí. Když dále rozvinu zvrácené myšlení autora, tak kdyby vazba nestačila, tak rovnou popravit. To by už snad SSSR přesvědčilo.

5 1
možnosti
Foto

Fakt by vám bylo líto nějakých komunistických aparátčíků, třeba Koldera, Indry a Bilaka? Vemte si za příklad tureckého prezidenta Erdogana, jak pěkně řádí pod dozorem EU a NATO.

2 5
možnosti
LC

já nevím , kde se v Češích ta moudrost bere,

myslím lepší živý pes než mrtvý lev,

lepší živý Čech , než mrtvý Polák 1938-1945,

lepší živý Čech než mrtvý Maďar 1956 ,1968,

lepší živý Čech , ale s tou sametovkou revolúčnou , to jsme už přehnali, vzpomínám v Brně, jak se hlásalo,prosím stoupněte si od výloh , ať se proboha nestane nějaká škoda na majetku v socialistickém vlastnictví, stávka ano, ale proboha, ať to můžeme naddělat , jo prémie jsou prémie, někdo tam v davu stratil peněženku a hned se na něj vybíralo, aby moh na škopek , jo jo , my zešvejkujeme i tu revolúciu

2 6
možnosti
Foto

Tak Dubček hlavně neplnil ani to, co bylo dohodnuto na jednáních v Čierne nad Tisou a v Bratislavě, že odvolá z funkcí staré zkompromitované komunistické kádry z 50. let, např. Pelikána a Šika. Dodnes nechápu, proč tomu požadavku s nadšením nevyhověl.

Stačilo dát do komuniké, že tak činí s ohledem na jejich činnost v 50. letech a bylo vymalováno.

2 3
možnosti
MD

Mate dva minusy. To uz stoji za to si ty stare dokumenty procist.

0 0
možnosti

Moc nechápu důvod, těchto vašich stále pokračujících, reálně-socialistických písánek. Koho se to pořád Hermánku snažíte přesvědčit o svých sockomoušských představách? Mladým je to šumafuk, my kteří tu dobu aspoň z části pamatujeme, víme, že kecáte jako Rudé Právo a vaše věrné soudruhy, také nemusíte o ničem přesvědčovat, tak proč? Nudíte se?

7 2
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

MD

Dal jsem karmu. Dubcekove a reformni komuniste STALE ziji. V Evropske unii. Socialisticky kapitalismus s lidskou tvari je tu.

Cina ma pandu, RF hnedeho medveda. Tes se zajicku.

4 5
možnosti
MB

Dubcekove a reformni komuniste STALE ziji. Ve vás.

6 3
možnosti
Foto

Ono hlavě do toho, co se v tehdejší ČSSR dělo, Moskvě bylo velký kulový do kroužku stočený. Ale to je pro trojnásobného Agenta příliš složité na pochopení.

9 1
možnosti
Foto

Bohužel bylo, do ústavy jsme si sami dali, že komunismus budujeme v součinnosti s rodinou bratrských států. A je jasné, že nelze dávat bratrskému státu nůž na krk, že buď nám půjčí na reformy, nebo si na ně půjčíme odjinud z kapitalistických států), čímž by samozřejmě byla oslabená celá rodina.

Souhlas s reformami bylo nejprve nutné si vyjednat, což jsme odmítli odmítnutím pozvání do Varšavy.

2 4
možnosti

Vojska Varšavské smlouvu to byla, i ti Maďaři k Nám přišli ... možná s chutí a specielně do "svého" - Horní Uhry.

1 4
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.