Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Po panu prezidentovi V.Havel, prisla na Hrad ostuda & hanba l a ostuda & hanba II.

Je mozno cist v celem svete ( mimo Ruska a Ciny)

6 2
možnosti
Foto

Takové propagandistické průpovídky nikoho nezajímají.

A Rusko s Čínou jsou tou vyspělejší půlkou světa.

3 7
možnosti
RK

Kult osobnosti je třeba poctivě budovat a kdo jiný než ČT by se toho měl hlavně ujmout, V SSSR to měli těžší, tehdy ještě televize nebyla.

3 0
možnosti
Foto

To srovnani technicke normalizace s Husakovou normalizaci se mi libi. V roce 1948 asi tolik normalizace treba nebylo, komousi si naivne mysleli, ze pujdou stejnym smerem. V padesatych letech se sice navzajem posilali do kriminalu, ale to nebyl ani tak boj o smer vyvoje "k lepsim zitrkum" jako spis boj mezi komousi o moc. V roce 1968 vsak skupina komunistu kolem Sasy Dubceka komunistickou politiku uvolnila, mohlo se vice mluvit a celkem jednoduse cestovat na zapad, i kdyz "vyjezdni dolozka" stale byla potreba. Tu vsak nebylo tak tezke ziskat. Takze ti najednou byly dve cesty ke svetlym komunisticky zitrkum. To proste kompatibilni nebylo a musely jsme se vratit k sovetske ceste. Hlavnim duvodem vstupu vojsk spratelenych armad vsak nebylo, ze chteli odstranit Dubcekovu cestu ke komunismu, ale to, ze kdyby to tak slo dal, tak by se vetsina Cechu a Slovaku na budovani komunismu vykaslala a zvolili by demokracii, svobodu a liberalni (kapitalisticky) hospodarsky model. A nejen to, kdyby se to povedlo, tak by to chteli i Vychodni Nemci, Polaci, Madari atd. Takze se sovetske politbyro rozhodlo to zatrhnout "zavcas".

2 0
možnosti
Foto

Dodával jsem nábytek do jedné prodejny v Plzni, kterou vlastnil bývalý pracovník STB. Vypravoval i o V. H., když trávil nějaký čas na Borech. Důvod vymýšlet si neměl. Za nového režimu se mu dařilo líp než v STB a lhaním by si k ničemu nepomohl, natož k mému obdivu. Měl mít opravdu lepší podmínky než druzí, dělal kápa, myslím že to mělo být v prádelně a dokonce mi říkal i některé podrobnosti, které zveřejňovat nechci, protože ctím zásadu, že o mrtvých se má jen dobře. Podle mne byl V. H. typické děcko z V.I. P. pražské smetánky a to ho poznamenalo, (na rozdíl od jeho bratra) a socialismus, nesocialismus na celý život.

1 2
možnosti
LW

L79e26o 85W32o79l12f

8. 10. 2016 8:36

Nonkonformní názory, celoživotního konformisty.

0 0
možnosti
Foto

Albrecht z Valdstejna velkou cast zivota bojoval za cisare, ktery mu nakonec, byt neopravnene, prilis neveril, protoze se bal vzrustu jeho moci. Nakonec byl Albrecht donucen bojovat proti cisari a zemrel. Jeho soucasnik kardinal Richelieu prekvapen tomto vyvojem pry tehdy rekl, ze lidi nikdy nesmime soudit behem jejich zivota, ale az po jejich smrti.

0 0
možnosti
Foto

Jedna gramaticka chybicka. Ctvrty pad je "frflaly".

0 0
možnosti
Foto

také jsem si všimnul:-)

0 0
možnosti
Foto

Lépe řečeno, denní norma splněna.

V 95% případů to je 1 článek denně.

Máte s tím nějaký problém?

0 5
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.