Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Vaše myšlenkové pochody jsou skutečně zajímavé. Na jedné straně vytýkáte Dubčekovi a ostatním reformistům přílišnou odvážnost (až neopatrnost) v politice uvolňování a na straně druhé vyčítáte dokumentu 2000 slov, že je málo antikomunistický. :-P

7 2
možnosti
Foto

Samozřejmě. Dubček to nezvládl, o tom žádná.

A já o 2000 slov říkám jediné. Byl to návod k činnosti KSČ.

3 0
možnosti
MM

Napsat v manifestu 2000 slov, to samé i v Chartě 77, že signatáři usilují o porážku socialismu a nastolení kapitalismu, by mohla v kontextu doby, jen osoba ducha mdlého. Zrovna tak osoba ducha mdlého dnes toto jasné sdělení postrádá. :-/

6 0
možnosti
Foto

Vždyť také neusilovali.

4 0
možnosti
Foto

;-D Těžko dnes po více než půl století mnohým přiblížit léta tzv. uvolnění, která začala po ,,odsouzení kultu" J.V.S., jež vyvrcholilo tzv.pražsk. jarem a bylo ,,úspěšně" završeno ,,internacional.pomocí". Ovšem ani tehdy zdaleka ne všichni věřili tomu, co náhle začali hlásat dříve tvrdí kom. stalinist. typu. Nedůvěra byla více než oprávněná, což se opět projevilo, když se znovu začal ,,lámat chleba".;-)

0 0
možnosti
Foto

To nejsem schopen posoudit. V mém okolí neprotestoval nikdo.

2 0
možnosti

jen jestli jste, autore, to ŠAL - HO nesnědl nakonec vy sám a nesnažíte se každý den stvořit na blogu Idnesu něco, co na světě ještě nebylo. Jakési unikum. A za každou cenu.

Btw chápal bych blog jako smysluplný tehdy, pokud byste "Dva tisíce slov" podepsal a nyní na sklonku života prozřel, že to byl omyl. Ale tahle?

2 2
možnosti
Foto

Ale takhle je to jen Schallung neboli bednění.

2 2
možnosti
VH

Vidíte, jsme nepoučitelní. Teď mnozí věří, že lze reformovat impotentní EU, která má v čele formálně několik hadrů na podlahu (parafrázuji jistého europoslance, který ovšem dostal od jednoho z nich za tento výrok pokutu), fakticky pak jedna sebestředná, paličatá, nepředvídavá ženština bez vize.

3 0
možnosti
Foto

No, vidíte, pane Hrubý, že se nemusíme jen přít.

1 0
možnosti
AP

Klasika,omylem sem dal karmu. Sice jste z jineho testa, ale I tak me prijde toto dílo jako pěkná slatanina. Mimochodem, spalovací motor bez vyfuku urcite nikdo nesestroji ...

1 2
možnosti
Foto

No právě, nesestrojí. Stejně jako socialismus s lidskou tváří.

1 2
možnosti
VH

Ten manifest je nutné hodnotit s ohledem na dobu vzniku. Vlastně nechápu vůbec smysl tohoto článku.

4 1
možnosti
Foto

Ptát se na smysl článku je sám o sobě nesmysl. A smysl tohoto článku? Právě, trochu seznámit a dát odkaz na 2000 slov, když právě s panychidou za zemřelou Věru Čáslavskou byl ten manifest často zmiňován.

2 3
možnosti
AH

A82l22e65s 94H16r95y23c

18. 9. 2016 8:33

Přesně tak! Souhlasím a dodávám: Jednou konfident, vždycky konfident. Akorát že teď máš řídící orgán v Moskvě:-/

9 5
možnosti
Foto

Čekal jsem, kdo na toto naskočí. Já bych to řekl trochu jinak. Platí "Jednou agent stále agent". To by ovšem nesměli různí amatéři zveřejňovat svazky.

3 4
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.