Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ono se vlastně vůbec nic nestalo, jen si pár vojáčků vyjelo s tanky do světa a propálilo pár tun nafty. Že vjeli do suverénního státu, no a co, sakra! Pak se pár komisí někoho na něco zeptalo, někdo změnil zaměstnání, ale protože se pracovat muselo, tak vo co gou! A dál už to bylo jako v rajské zahrádce. Ráj a ráj, kde se Hermánkům a jim podobným dařilo prostě výborně. A že jiným ne? Ale o to tady přeci nejde, tady se nostalgicky vzpomíná na zlaté časy!!!

Tak co tady furt v těch diskuzích na Autora nadáváte, sakra! Buďte vděční, že nám všem podává tak jasnozřivá (a kolaboranstká) vysvětlení. Nebo vy snad nechcete zpátky ostnatý drát a husákovský ráj na Zemi???

8 3
možnosti
Foto

Asi málo pamatujete. Jsme my nyní v EU suverénním státem nebo nejsme?

6 7
možnosti

Prý jste estébák. Pak je Váš text pochopitelný...

:-)

8 3
možnosti
Foto

Víte co? .........................

1 1
možnosti
RH

Komunista jako komunista. V žádném případě netrpím náklonností k tzv. reformním, ale přece jen po jejich nástupu povolily šrouby, pootevřely se hranice, byla větší umělecká svoboda a vznikaly náznaky plurality. To všechno tady ti konzervativní bolševici se sovětskou armádou za zády zarazili a pokračovalo se v budování leninstánu. Pro většinu obyvatel bylo normalizační ČSSR velkej pracovní tábor. Původně se normalizační komunisti snažili život zlidštit, ale stejně by to zřejmě neudrželi v rukou.

8 0
možnosti
Foto

Pane Horáčku, jste příliš mlád na to, abyste si pamatoval. Žádní reformní komunisté žádné hranice neotevřeli.

Byl to Antonín Novotný v březnu 1966 a ten hranice jen pootevřel. A dva roky nato ho ti reformní odstavili.

A žádný normalizační pracovní tábor to nebyl, v životě se neměli mnozí pracovníci tak, jako za Husáka. Pokud někde je pracovní tábor tak nepochybně v Amazonu a jemu podobným firmám.

4 7
možnosti
Foto

Současný stát se podílel na několika bratrských pomocích, například v Iráku a Afghánistánu. Početr zabitých osob v těchto zemích, které provedela pravidelná armáda ČR během tzv. misí, rozhodně překračuje číslo 108, a to tam ani nemusíme počítat účastníky dopravních nehod, abychom si skóre vylepšili. Překonáváme tedy L.I.Brežněva ve všech parametrech a ukazatelích. Kupodivu se s tím současná propaganda nijak nechlubí a tyto úspěchy pravidelné armády ČR nijak nepřipomíná.ani neslaví, a to je trochu škoda Rv

5 10
možnosti
Foto

,,Dobrej" POKUS, CHTÍT motat minulost, tedy události XX. století a další vývoj ve světě!;-D

5 0
možnosti
Foto

Mně už to je trapné to stále připomínat. Ale ty prověrky se přece týkaly jen a pouze členů KSČ a nikoho jiného.

A z nich také planulo to "prokletí", ten "cejch". Vyloučen z KSČ. A my tady, od listopadu 1989 těmto lidem fandíme, my je litujeme, my je rehabilitujeme.

My, nevím v jaké míře, o to jsem se nikdy nestaral, rehabilitujeme bývalé komunisty a vracíme (nebo vraceli jsme) je na posty, odkud je jejich rodná strana vykopla.

To prostě je Kocourkov a já plně souhlasím, i když jsem mu kdysi velmi fandil, že to je Havlův Kocourkov.

V angličtině je takové krásné úsloví "There ain't no such thing as a free lunch", česky: "Nic na světě není zadarmo" a to ani zvolení disidenta komunistickým prezidentem. Pardon, parlamentem.

2 4
možnosti
Foto

;-)cesta“ k onomu ,,kýženému“ srpnu započala nejprve i jakýmsi uvolněním. Ba až jakýmsi ,,skoropardonem“, kdy se uznalo, že snad i došlo i k ,,jakýmsi pochybením“. A hned byl určen i viník. Vždytˇ to oni nic. To ten kult. Kult osobnosti. Ale tedˇ už bude všechno jinak. A lid leckterý i uvěřil. A reformy i ,,reformy“ a pražské jaro a také sbírky do státní kasy, kam i babičky přispívaly! (kamse poděli, kam se,...?- tedy ony sbírky!).

Zdroj: http://jiroudek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=544378

HODNOTIT i ,,hodnotit" co, jak a proč pak bývá často ošidné. Vždy jde i o osobu ,,hodnotící";-)Jinak domněnka, že Moskva nechá dojít změny v tehdejší ČSSR dále, byla naivní a zcestná. Uvolnění po r. 60 (po přiznání kultu a ,,jistých omylů") se kom u nás postupně ,,vymklo" z rukou. Pro Moskvu pak bylo i z politicko voj. důvodů, tedy mocenských, konečně definitivně zřídit své posády i na našem území.

Pro ,,západ" bylo klíčové to, co bylo od prvopočátku i v doktrině NATO. Udržet USA v záp. Evropě, Rusko mimo záp. Evropu a Německo při zemi (komu se to nezdá, nechtˇ si ,,vygůglí" projev prvního tajemníka NATO po jeho založení). To vše skončilo až přirozeným pádem dále již života neschopného kom. systému a následně sjednocením Německa, schváleného vítěz. mocnostmi II.WW, včetně přijetí podmínek Polska (záruka status cuo na hranicích O/N).

2 2
možnosti
Foto

P.S.: Článek pana H. má holt jednu vadu. Že jej napsal právě on. Jeden z cca TŘIČTVRTĚ MILIONU ,,REGISTROVANÝCH"8-o Že má v mnohém pravdu, se tak stává, ač jak pro koho, nepodstatné;-D

1 6
možnosti
LP

Kdyby se občané Československa , necpaly do KSČ , nikdy by nemohla být uzákoněna vedoucí úloha KSČ a všechno mohlo být jinak. Do Jugoslávie spojenecká vojska taky nepřitáhli.

0 0
možnosti
Foto

Tak já si myslím, že to bylo spíš naší polohou. Jugoslávie byla přece jen stranou strategického zájmu SSSR.

A Stalin byl s Titem v daleko ostřejších sporech než Brežněv s Dubčekem. Ti se do poslední chvíle "bozkávali", zatímco Tito byl pro Stalina "krvavý pes".

Ovšem, také, jak vypadalo obsazení Československa Wehrmachtem a obsazení Jugoslávie?

Jugoslávii Hitler nedostal zcela pod kontrolu a Stalin si oprávněně myslel, že by mu tu okupaci Titovi vojáci pěkně osladili. My jsme nakonec "Rusy vítali chlebem a solí".

Myšleno obrazně, jaký jsme kladli odpor? V podstatě žádný.

4 1
možnosti
JH

Přes veškeré výhrady je faktem, že Srpen 68 byl logickým pokračováním Února 48...

3 2
možnosti
Foto

Ano. Já bych řekl, takovou "korekcí špatného kurzu KSČ", ale stále jen a jen KSČ.

2 2
možnosti
LP

Dle mého názoru to nebyla ruská okupace. O obsazení rozhodovalo sovětské politbyro a ne Rusové. Stejně jako sověti , nás obsadili Němci ,Poláci , Bulhaři. V 48 roce nám to zavařil Gruzinec a v 68 Ukrajinec.

4 6
možnosti
JV

Bodejť. A jděte ještě dál.... například druhou světovou vyvolal rakouský frajtr, proč z toho tedy vinit Němce!!

12 1
možnosti
SN

:-).....No....já bych hlavně podotkl......o okupaci Německem 15. března, půlminutová zmínka v TV. Už se těším na ty obsáhlé geopolitické rozbory k zítřejšímu výročí ! To také o něčem vypovídá ! R^R^R^

3 8
možnosti
PV

P43e93t10r 52V46í88t

20. 8. 2016 10:13

Okupace Německem trvala 6 let a probírali jsme ji průběžně až do nynějška (71 let). Ruská okupace trvala 22 let a 21 let se o ní nesmělo mluvit, jako o okupaci. Až od roku 1989 (27 let) o ní můžeme svobodně hovořit. To by mělo stačit, jako argument.

5 0
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.