Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

nechapu vasi posedlost omlouvat skutkz SSSR, to ze bylo mene viditelnych obeti za bolsevika, i kdyz v 50. tetech i tech viditelnych, to je neomlouva, zato nas prumysl znicili bolsani primo paradne, dodnes nesete nasledky. Kde je takovy Bata nebo Skoda, cukrovary atd. Vim ze reknete ze to mrvi i dnes, ale nic naplat, nebyt nadlvlady SSSR, dnes by to bylo jinak.

A k te okupaci, byla to okupace, ty tanky na ulicich Prahy a pak jinde jsem videl, a nebyla to halucianace.

A dohadovat se o poctu mrtvyhc je jako dohadovat se co je lepsi, zemrit na obycejnou chripku nebo na rakovinu. Smrt jako smrt, okupace a nadvlada jako okupace a nadvlada

13 0
možnosti
Foto

Jenomže, já žádné skutky SSSR neomlouvám.

Já jen přemýšlím, proč k té invazi a chcete li okupaci došlo.

Z legrace k nám určitě nevpadli. Někdo to zavinil.

2 6
možnosti
Foto

I28v25a56n 27M64a92r90e94k

7. 8. 2016 14:32

Zvláštní, že takový humbuk zde nevypukne při výročí v souvislosti s německou okupací. Ale máte pravdu, naši západní sousedé tehdy po celou tu dobu postupovali daleko "humánněji" , v žádném případě nebylo tehdy tolik obědí jako za sovětské okupace 8-o

A propos , karma p.Hermánku. R^ [>-]

3 6
možnosti
MR

to proto ze kdyz se jedna o nemeckou okupaci, tak malokdo si to dovoli oznacit jako maly incident, vzdyt se nic moc nestalo, tenkrat v SSSR za Stalina bylo hur, atd,

Zkratka nikdo pri tom takto neblbne

3 0
možnosti
RP

Mně připadá 21 srpen 1968 jako významný přelom. I když jsem ho tehdy v dětském věku jako významný nevnímal. Akorát se na tehdejších novinách s protiruskými články zrovna učil číst.

Ale přelom tím, že do srpna 1968 v Komunistické straně v Československu ještě bylo významné množství lidí, možná až většina, kteří ještě komunistům věřili.

Po roce 1968 a hlavně normalizaci 1969 už věřili jen ti hodně hloupí nebo ti, co si v normalizaci 1969 hodně zamazali ruce.

A že cca 300 tisíc lidí téměř veřejně demonstrovalo nesouhlas s okupací tím, že odmítli podepsat při prověrkách v roce 1969.

A ke komunistům od té doby už šli jenom ti hloupí a zaslepení. Nebo potom kariéristé, pro které byla rudá knížka hlavně výtah v kariéře.

7 0
možnosti
Foto

Ano, v něčem máte pravdu, ale nemyslím si, že 300.000 lidí odmítlo při prověrkách podepsat souhlas. Mnoho z nich bylo vyhozeno a na souhlas či nesouhlas se jich vůbec nikdo neptal.

Takže to nebyli jen "hrdinové", ale hlavně komunističtí funkcionáři, kteří "zklamali".

2 5
možnosti
MS

Moc dlouho jste to nevydržel. U jiného článku jiného autora na téma srpna 1968 jste si neodpustil ironickou poznámku: "Tak jste první, koho jsem v srpnu zaznamenal lkát dva týdny před termínem nad 21.8.1968." a den poté už tady také v předstihu opakujete ty své každoroční tirády. :-P

9 0
možnosti
Foto

Se stydím, že jsem ďruhý.

2 3
možnosti
Foto

Trpké pravdy, které se stoupencům pravdy a lásky nehodí do krámu, často vedou k jejich nenávistným reakcím. Jsou to většinou staří a zapšklí dědkové a ty už nikdo nepředělá, bohužel !Rv

2 16
možnosti
TH

Přesně tohle jsem si pomyslel po přečtení tohoto blogu.Starej zapšklej deděk se rozepsalR^.

14 2
možnosti
MM

Hodnocení srpna 68 agentem StB, členem SČSP, v současnosti členem Přátel Ruska. Vskutku poučné! A teď mažte hrdino, ať je to tady trochu barevnější!

17 3
možnosti
ZH

To jsem zvědavej, co Vám dají za úkol napsat 21.8. Už takhle omýláte přad to samé o nutnosti nás obsadit div né v zájmu světového míru.

9 0
možnosti
Foto

To nejste vůbec vedle. Myslím s tou stabilitou ve světě.

Co třeba nejvíc rozhodilo poměry mezi velmocemi

1 6
možnosti
SK

no, tak byla to zatím poslední okupace naší země, od té doby se nic tak významného nestalo tak je snad přirozené, že se vzpomíná na ni a ne na napoleonské války...i druhoválečná generace je na vymření ale otupujícících hodin občanské nauky má v živé paměti ještě cca. polovina národa, tak proto

11 0
možnosti
Foto

Ale do té doby ano a pamětníci stále žijí.

A kolik hodin občanské nauky bylo o 21.8.?

0 5
možnosti
PV

P49e14t40r 11V32í68t

7. 8. 2016 11:13

Odpovím pohledem tehdy šestnáctiletého pražáka:

http://www.lacultura.cz/2014/09/21-srpen-1968/

0 0
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.