Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Pro mne je Krym taky Rusko. Rusové - Moskali ho dobyli a opakovaně ubránili. Ukrajina s ním ani historicky neměla nikdy nic společného. Nevládla tam ani Kyjevská Rus, ani Poláci, ani Ukrajinci. Nikdy jsem Krym nevnímal jako součást Ukrajiny.

1 7
možnosti

V mnohém považuji vnímání historie SSSR od pana Hermanku za poněkud tendenční. Ale pravdu má v jednom: pokud majdanští pučisté zcela záměrně provedli protiústavní puč a pokud jedním z jejich prvních počinů byla snaha zakázat ruštinu, pak odtržení Krymu od Ukrajiny bylo sice také neústavní, ale byla to jen reakce na stejně neústavní počiny pučistů. Na hrubý pytel hrubá záplata.

V této souvislosti je potřeba Ukrajincům připomenout, že stejně "nečistě", jako byl připojen Krym k Rusku, byly po válce připojeny k Ukrajinské SSR území zvaná Podkarpatská Rus, Halič, Volyň, Severní Bukovina a Jižní Besarábie.

Pokud se Ukrajincům nelíbí odtržení Krymu, pak ať nejprve vrátí Polákům Halič s Volyní, Rumunům ať vrátí Severní Bukovinu a Jižní Besarábii a právním následovníkům Československa ať vrátí Podkarpatsko.

4 5
možnosti
BT

nevím odkud se bere ta zavádějíci informace že by někdo na Ukrajině aspoň chvíli bral vážně výkřiky některých radikálů o zákazu ruštiny, ano zaznělo to což neznamená že by to někdo chtěl realizovat, myslíte že někdo ve světě bere vážně kupříkladu výkřiky moravských separatistů o odtržení Moravy, dokonce ani tady na Moravě to nebere nikdo vážně

pokud se týká odtržených území ano máte pravdu jenže čistě právně s odtržením souhlasily státy od kterých se území odtrhávalo, Československo s odtržením Podkarpatské Rusi souhlasilo, stejně tak Polsko nebo Rumunsko, jediný kdo nesouhlasil bylo Finsko v otázce Karelie jenže tam nebyla žádná možnost, pokud vím vláda Ukrajiny nikdy s odtržením Krymu nesouhlasila a ani nebyla podepsána žádná dohoda mezi Ukrajinou a Ruskem, takže právně je to stále akt anexe, jenže silnější bere vše

5 1
možnosti
PH

Autorovi dávám jedničku.

2 3
možnosti
JC

Známkou toho, že jste napsal dobrý článek, je okamžitá přítomnost pár rozbíječů Vašich diskuzí (pod více jmény), kteří se slétli na povel jednoho z nich. A že se dnes snažej;-)

0 7
možnosti
BT

jinými slovy když tady budete vy a vám podobní tak bude článek mizerný? Chrástek voni dnes mají den, jedna ptákovina za druhou z nich leze ;-D

jen tak na okraj kdože ten povel vydává?

8 0
možnosti
JV

Tim chcete rict ,ze co Rusi pokradli je jejich ??(Finsko,Slovensko,Polsko atd.)

Zase bludy pane Hermanek ,ale budete mit zase plno bolsevickych prcmrndlavacu a od nich velkou karmu .Ja RvRvRvRv

6 2
možnosti

Rusové ukradli Slovensko? Kdy prosím, a jak?

Rusové ukradli Polsko? Pokud se nepletu, tak ukradená území Polska dnes patří Ukrajině a Bělorusku. Takže se o vrácení musí Poláci hlasít v Kyjevě a Minsku.

1 2
možnosti
MM

Mě fascinuje aktuálnost vašich témat. Dvakrát denně žhavé novinky složené z vašich utkvělých představ!

5 0
možnosti
PK

P44a78v28e45l 91K66r18á23l

15. 1. 2016 9:15

Dočteno,do třetího odstavce,a kupodivu tři odstavce plné lži.Útok Gruzie na Jižní Osetii,já se snad po...smíchy,taková lež,Gruzie má jasné právo bránit si své území před pátou kolonou.A vůbec už nebudu říkat,že Krym byl směněn(to že už před tím byl ukraden Krymským tatarům ani nemá smysl připomínat)za velmi úrodný kus vnitrozemské části Ukrajiny.A kdy vrátí RF Karélii?Ukradenou ve zbabělé zimní válce?

3 2
možnosti
Foto

Ale no tak, Gruzie vskutku první zaútočila tím tunelem.

A Krymčanům bylo přislíbeno v r. 1991 konání referenda o nezávislosti. A takové sliby se v politice musí plnit bez ohledu na následky.

1 3
možnosti
BT

ale ta poslední věta je naprosto skvělá a hovoří za vše, cituji: A pokud tato zabírala ukrajinské vojenské objekty, tak je to zcela logické a v souladu s mezinárodním právem, které zakazuje existenci cizích vojenských objektů na teritoriu kteréhokoli samostatného státu."

jaké mezinárdní právo něco takového říká? mezinárodní právo zakazuje sebrat sousedovi území to ano ale ten váš nesmysl tam není;-D

8 0
možnosti
Foto

Ta věta je krásná. Pokud se Československo odtrhlo od Rakouska v r. 1918 vyhlášením nezávislosti, tak také nemělo právo obsadit kasárna rakousko uherské královny. Ba i ti Češi znárodnili Konopiště, soukromý majetek rakouského císaře. To, co činíte Vy, mají právo činit i ostatní. V rámci práva na sebeurčení národů. Krymčané nemohou za to, že dosud nebyla v mezinárodním právu alespoň deklarativně zakotvena nějaká procedura, jak to udělat.

0 5
možnosti
JC

Samozřejmě je to takto, ale přesto někteří do skonání těla píší na diskuzích naprosté nesmysloviny.

Za článek karmaR^

1 9
možnosti
VS

Krym je v podstatě ruská kolonie. Jako Čečensko, Dagestán a podobně. Protože největší nárok na Krymy nemá ani Ukrajina ani Rusko, ale Krymští tataři, které Stalin nechal vystěhovat

5 0
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.