Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J39a22r51a 68R18a55n94k

6. 10. 2015 23:42

Souhlasim s Vami, pokud nekam cestuji i jako turista, snazim se ziskat veskere infromace z netu, Lonely planet a o zpusobu rizeni automobilu v zemi, pokud vim, ze si budu pujcovat vozidlo. Spouste nasich krajanu se nevyplatilo, ze se od pocatku nezajimali o zakony danne zeme, at uz to melo neco spolecneho s bydlenim - ve Svycarsku jsem se opalovala nude na podlaze balkonu, kde mne nikdo nemohl videt, pouze soused nade mnou a musel se dost nebezpecne "vyklonit", prisla policie, zaklepala a s usmevem mi oznamila, ze to pana nade mnou rusi.a neda mu to klidu. Presne tak je to s vesenim pradla na balkone v nedeli, nebo ve svatky, sekani travy v nedeli, sprchovani po desate hodine vecer, obveselovani se hudebnimi instrumenty v tzv. poledni prestavce.....kazda zeme ma sva specifika a clovek si na ne rychle zvykne a divi se pak tem nove prichozim, kteri se zbytecne vzrusuji, jak jsou ti Svycari streleni, jake maji oproti nam hloupe zakony. ALE, ono jim to funguje uz po staleti a my jim skutecne muzeme jen zavidet.

V kauzach s detmi v Norsku se mi nelibi, ze rodiny, ktere nemaji dostatecne vzdelani a zenou se pouze za financemi, se neinformovaly dostatecne a v podstate je to jako z zenami, ktere se provdaji za cizince (treba muslima, ale muze to byt i Brazilec), manzelstvi neni harmonicke, rozejdou se a pak si navzajem unaseji deti a trvaji na pomoci vlady sve zeme.

0 4
možnosti
Foto

Vy ale víte, že to není případ paní Michalákové. Ona nejenže mluví plynně Norsky a také Německy, rovněž má dostatečné vzdělání ale hlavně nejela tam za penězmi či prací ale za manželem, který v Norsku žije už od dětství a má stále české, nikoliv norské občanství, stejně jako paní Michaláková a jako jejích děti. Denis a David byli uneseni norskou teroristickou organizací Barnevernet, podobně jako se to stalo rodinám z mnoha států, mimo jiné i z USA.

6 0
možnosti
Foto

J22a35n 84P46e77c27h13a

6. 10. 2015 22:23

Moudrý (norský) úřad něco pravil, a my si sedneme na zadek jako za starých časů. ... Děti jsou teď spokojené, pravil norský úřad, nebo vy jste s nimi mluvil, že to snad víte z první ruky? ... V nadpisu směšujete neslučitelné, ale co se divím ... Bolševik bolševikem zůstane, že?

4 1
možnosti
RS

R15u66d45a 53S88l34a61v40í36k

6. 10. 2015 23:18

Mě by taky zajímalo, co si přejí ty děti...zatím se zdá, že jejich názor nikoho nezajímá.

3 0
možnosti
JS

Ten, kdo se příliš hrbí, se nakonec začne plazit. :-P

4 0
možnosti
PV

Autor se vůbec neobtěžoval si zjistit fakta a blábolí

6 1
možnosti
Foto

Fakt, že paní Michaáková žije v Norsku je nezpochybnitelný. Jaký další si přejete?

2 5
možnosti
JS

Podle argumentu, ktere pouziva autor clanku by  bylo  naprosto spravne a podle zakona, kdyz Gestapo odebralo deti ceskym rodicum a dalo je na prevychovu do Rise.

6 1
možnosti
EM

A hlevně by je už pak neměli vracet rodičům, protože děti si už zvykly jinde.

6 0
možnosti
AS

A95d19a21m 85S34t38a45v89a

6. 10. 2015 21:49

"....Avšak víme.....": Autore, když toho tolik víte, a konkrétně toto, tak mi vysvětlete, proč to tamní policie nedotáhla, konkrétně to o čem píšete "zneužívání dětí" , do konce a zametla to pod postel?

4 0
možnosti
Foto

Proboha, než půjdu spát:

1. Zneužívání dětí je trestný čin.

2. Ty děti žádný trestný čin nespáchaly a pokud to udělal jejich otec, tak nebylo dostatek důkazů, stejně jako u toho oběšeného v Nýrsku.

3. A proto ty děti nejsou za trest, ale pro svoju ochranu u pěstounů a pokud to paní Michaláková cítí úkorně, tak prostě a jednoduše neměla rodit děti v Norsku.

1 8
možnosti
DS

Pane Hemánku, nemůžu s vámi souhlasit. Sleduju pozadí této kauzy už dlouho (stejně jako jiných) - od doby, co mi má dobrá kamarádka sama hystericky plakala do telefonu, že jí ve Švédsku chtějí vzít děti, protože si dovolila na dceru zakřičet (zvýšit hlas), aby si ven vzala boty. Zaslechl ji syn sousedů a ti byli tak otřeseni zvýšením hlasu NA DÍTĚ, že kamarádku udali a ona se ocitla ve hledáčku velmi podobné organizace, jako je Barnevert v Norsku, která jí odebráním dětí vyhrožovala, zvala si je na výslechy, vyšetřovala děti. Nakonec se rozhodli zemi opustit - mimo jiné proto, že byla kamarádka těhotná a podle jedné "sociální pracovnice" to je jasná známka toho, že se o starší děti nedokáže postarat, protože se bude soustředit na miminko.

Za další - všech obvinění byla paní Michaláková zproštěna, obvinění ze sexuálního zneužívání bylo staženo, ona sama dále pracuje s malými dětmi - legálně.

Dále chlapci mají v ČR rodinu, která si je chěla vzít do péče, ale to bylo zamítnuto.

Severské státy už dlouho hledají řešení snižování populace a toto je jedna z jejich strategií - sebrat děti přistěhovalců, zvláště pokud mají "árijské" rysy. Za zvýšení hlasu, za špatné oblečení, za hrubější vzetí za ruku (nedej Bože plácnutí přes zadek) a v krajních případech klidně i za smyšlený čin. Když už se jim jednou dítě dostane do rukou, prostě ho nepustí - bez ohledu na původní příčinu. Děje se to nejen rodině paní Michalákové, ale také ostatním rodičům, tohle je realita. Nehledě na to, že tamní rodiče už jsou tak zmanipulovaní, že se bojí vlastním dětem cokoli říct nebo je jakkoli umravňovat, nechají je prostě dělat co samy děti chtějí a vůbec do toho nezasahují. Takovýto vývoj nové generace pokládám za špatný a nebezpečný pro zachování určitých morálních hodnot (úcta ke starším, strach z porušení pravidel či zákonů a podobně).

9 0
možnosti
Foto

Paní Smékalová, asi jste špatně pochopila, o čem píši. Já nepíši o tom, kdo má v dané věci pravdu. Já to NEVÍM.

Já píši o tom, že situace paní Michalákové je obdobná situaci běžence, který v Česku zjistí, že zde platí jiná pravidla a jiné standardy než u něj doma.

A tím vydáním se do cizí země se automaticky také vydáváte napospas jejím zákonům a postupům a marně se pak dovolávat toho, že u nás to je jinak a tam je to špatně.

Ale není naším úkolem "napravovat" norský systém, pokud tam samozřejmě něco k napravování je.

1 6
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
14 1
možnosti
Foto

Když si to myslíte.

1 9
možnosti
Foto

Vložil jste tu odkaz na elaborát jiného blogera. Nepřipadá vám poněkud zmatená, jeho argumentace. Vlastně si v jedné jediné větě naprosto protiřečí. Uvádí, že máme málo informací, za čárkou ovšem dodává, že děti jsou u pěstounu spokojené. Vzhledem k tomu, že o starším ze synů, nemá paní Michaláková už více než rok žádné informace a že pokud se na pár minut setkávala s mladším synem, tak nesměla o jeho spokojenosti či nespokojenosti hovořit, zůstává záhadou, odkud onen bloger a s ním teď vy, berete jistotu, že vše je jak má být.

5 0
možnosti
Foto

Já si myslím, že ty děti už ztratily k matce jakýkoli vztah.

1 10
možnosti

Já souhlasím s p.Hermánkem a dávám karmu.

1 10
možnosti
SS

U vas to nikoho neprekvapi.

4 1
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.