Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MF

M49i26l79o60š 30F29i53a73l90a

5. 10. 2015 17:33

No vida, ještě se z Vás stal vojenský strategický expert. Paráda. A můžu se Vás zeptat, proč mažete příspěvky diskutujících, místo toho abyste na ně odpověděl? Že by nebyla odpověď v souladu se závěry sjezdu?

7 1
možnosti
Foto

Ptákoviny mažu. Ty žádný obsah nemají.

0 0
možnosti
Foto

Teda že bude Hermánek mazat i žertovné poznámky o opilých ruských pilotech svědčí o jednom. Tečou mu nervy.

10 3
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

VR

Abychom mohli odvodit zda Ruský vpád do Sýrie válku prodlouží či zkrátí, museli bychom vědět za jak dlouho skončí válka bez rusa a to neví nikdo, že? Obecně ale platí, že čím víc stran konfliktu tím větší problém.

Řešení už není v rukou Syřanů. To, co se děje nyní, lze nazvat utkáním obrů na území Sýrie.(viz. Čínské aktivity) Jde o změnu mapy. Vypadá to jako třetí světová válka, v níž mocnosti bojují o rozdělení sfér vlivu.  A může jít o sakra dlouhou válku, která bude klidně trvat i deset let, protože Ruské nálety ničí snahy ukončit syrskou válku politickými prostředky. Naopak, tyto nálety a vůbec vojenské zapojení Ruska povedou k rozšíření extremismu, protože jakmile se válka stane globálním bojem proti Syřanům, vznikne úrodná půda, která bude přitahovat další a další zahraniční bojovníky do války proti Rusům.

4 4
možnosti
Foto

Jo? A jak dlouho se ta válka "ukončuje politickými prostředky"?

3 4
možnosti
Foto

Rusové bombardují Sýrii z důvodu, aby udrželi u mocidiktátora Asada, který má na svědomí statisíce mrtvých a umučených Syřanů.Přitom nerozlišují, zda se jedná o Syrskou osvobozeneckou armádu, která bojujeproti  Asadovi, zda se jedná o Syřany bojující proti ISIS. Jediný cíl jeudržet u moci Asada a tím i svoji základnu v Sýrii. Rusko má jednu nespornou výhodu. Od roku  2005 se Rusko stalo přidruženým členem OIC (Organizace islámské konference – „Organizace islámských států“) s deklarovaným zájmem o co nejrychlejší plnoprávné členství a přivedl ho tam právě Putin, za podpory Rijádu a Teheránu.

5 4
možnosti
Foto

Statisíce mrtvých a umučených? Tolik? 

Přece, když je někdo umučen, tak je i mrtvý, že?

Tak, proč ta spojka "a"? Aby se zvýšil počet údajně mrtvých, že?

4 5
možnosti
MR

M78i77l40a61n 44R14a78d10e53k

5. 10. 2015 16:29

mno, neprodlouzi ani nezkrati. Bohuzel. Ja bych to Syranum pral aby obnovili alespon mir, diktatora v muslimskych zemich je potreba, viz ty arabska jara a ty pristehovalce jak v Evrope tak v Americe.

Rozumne to okomentoval kandidat na kandidata Trump, ze v pripade zvoleni by pockal jak to Rusove v Syrii vysasi, nema cenu se tam angazovat kdyz to RF dela za ne. 

Ma pravdu, at dnes pro zmenu nadavaji Rusku, Americe se nadava imrvere.

2 0
možnosti
AF

Ruští piloti létaji naprosto nekoordinovaně nad územím Syrie tak, že ani neví, zda jsou ještě v Syrii, nebo již v Turecku.

Cíle bombardují dle logiky, že vše, co je za hranicemi vlivu Assada je nepřátelské, tedy je jedno, zda se jedná o civilisty, resp. ozbrojenou opozici.

 

Jejich vměšování způsobí ještě větší exodus syrských civilistů do bezpečné Evropy. Ale o to možná Putinovi jde!!!!!

7 8
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

PH

Oni to mají Američané dost těžký, po celým světě si postavili bábovičky a oni jim do těch báboviček začíná svět kopat a dolárky, tedy jejich příjem z těch báboviček se pomalu a nezadržitelně zmenšuje. Já bych byl z toho taky naštvaný.:-)

5 4
možnosti
Foto

Poznámku o prodloužení války jsem od USA pochopil tak, že jsou si jistí svým vítězstvím prostřednictvím umírněné opozice a ISIL. Pokud je Rusko zdecimuje, bude tam muset USA poslat nové žoldáky a zbraně a tím dojde k prodloužení války. Amíci prostě nepočítají s tím, že by Rusko zlikvidovalo nepřátele Asada do mrtě, protože vědí jaké mají zálohy žoldáků, o zbraních ani neuvažujíc.

5 2
možnosti
AF

Nesmysl - kdyby Obama do Syrie chtěl vstoupit, již by tam vstoupil před 5 lety.

 

Pouze obstrukce a veta Putinovského Ruska, které se bálo o svoji základnu v Tom jednotkám NATO zabránili. Myslíte, že nyní Putin dovolí, aby tam USA intervenovali?

4 4
možnosti
AF

Jistě že ruská vojenská prezentace v Sýrii válku a utrpení civilního obyvatelstva prodlouží.

Rusové 5 let nedovolili obstrukcemi a vety občanskou válku ukončit. Nyní, když Jim jde o jejich vojenskou základnu, která by padla do rukou Assadovi opozice, snaží se situaci zvrátit.

10 4
možnosti
Foto

Ta slova tesat do kamene. Rusům jde jen a jen o jejich základnu. A vše ostatní je jim fuk, klidně ať tam pochcípají miliony lidí.

6 3
možnosti
Foto

Oni se s tím Cvalínem snad už dokonce domlouvají, že to budou vydávat spolu. Článek sice o Sýrii, ale zase je tam USA, Ukrajina a pořád, a pořád, a pořád. Totální kafemlejnek. Ale přesně takhle pracovala (nebo ještě pracuje?) komunistická propaganda. 100x opakovaná lež se stává pravdou.

11 5
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1362x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.