Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

M24i88l11a25n 22R50a70d30e22k

4. 10. 2015 16:57

klidek, pristi rok jde Obama od valu, a bude vse jinak. Merkel ma uz asi take na kahanku i kdyz si domu prinese nobelovku.

ale Putin je vecny, jako to v Rusku byvalo za dob SSSR, jako veliky Mao nebo bratri Castro.

4 1
možnosti
Foto

A co jako ten nový prezident udělá? Vyhlásí jaderný protiruský džihád?

1 1
možnosti
JF

Co se týče toho  Krymu, poslední dva "ruské" roky byly pro něj vůbec ty nejhorší za hodně dlouhou dobu. Přes všechny obrovské dotace hotelů, letenek, pobytů a přes reklamou nahánění Rusů, marná snaha. Nikdo kromě pár rusáků tam nejezdí a hodně dlouho jezdit nebude. Most přes Kerč bude nejdřív za pět let, bude li vůbec. Zvýšení platů a důchodů na ruskou úroveň, okamžitě srovnaly vysoké ceny atd...A jak dlouho vydrží Ruský penězovod? Krym patřil Rusku  od roku 1783. V Moskvě si při "slavném převzetí" Krymu zřejmě nikdo neuvědomil, že Rusové nikdy nevládli tomuto poloostrovu bez toho, že by zároveň kontrolovali přilehlé ukrajinské území. Zásobování Krymu nikdy v minulosti nebylo problémem. Teď se Krym stal exklávou a Ukrajina pochopitelně není nijak motivována dodávat na poloostrov energie, vodu a podporovat tranzit jakéhokoliv zboží. Řešení těchto problémů stojí miliardy, ruské ministru financí se v Moskvě protáčejí panenky. Právě i těžkosti se zásobováním bylo v roce 1954 jedním z důvodů, proč byl Krym převeden pod ukrajinskou správu. Pro rusáka  je typické, že scénář operace „uctiví lidé v zeleném“ byl s největší pravděpodobností připraven dopředu a ležel v nějakém kremelském sejfu. Ekonomické dopady začali v Moskvě počítat, až když byla anexe hotová a zřejmě se nestačí divit do dnešních dní. 

Pro současný  Krym je typická jedna věc. Zatímco podle lidí vítajících připojení k Rusku je ještě brzy na to soudit, nakolik se zdejší situace zlepšila, oponenti naopak tvrdí, že už je příliš pozdě na to, aby je Rusko mohlo přesvědčit, že nebude jen hůře...

7 2
možnosti
Foto

Kolik máme v Česku nezaměstnaných? Asi 450.000 že? A vesele je živíme z našich daní, resp. sociálního pojištění.

Autonomní republika Krym má 1 973 185 (odhad 2007) obyvatel. Takže, i kdyby každému z obyvatel mělo Rusko vyplácet nějakou dávku, nevykrvácí.

Zkazky o miliardách jsou jen zkazky. Krym něco stojí, také něco přinesl - neplatí se Ukrajině krvavý nájem za námořní základnu, atd.

Jistěže jsou problémy. Ale krymští Rusové chtěli do Ruska, tak to dostali a hlavní pro Rusy je, že Američané nedostali Sevastopol.

Každá legrace holt něco stojí.

3 3
možnosti
Foto

J78o46z46e97f 58N35o86v95a64k

4. 10. 2015 15:52

Jenom několik postřehů k textu:

Ta vaše nastrčená klika na Ukrajině byla potvrzena obecními volbami.

Kolem referenda na Krymu bylo tolik podezřelých okolností, že tu podporu obyvatelstva ani nemůžete myslet vážně.

Jakýkoliv nárok na Krym že strany Ruska je nelegální, protože uznalo Ukrajinu i s Krymem při dělení SSSR.

Vaše nadšení z ruského expansionismu dává tušit, že se vám po totalitě a řízení z Moskvy hodně stýská.

Musím vám ovšem dát za pravdu v tom, že Obamova mizerná zahraniční politika je přímým důvodem ruského vměšování se do cizích záležitostí a destabilizace celé řady zemí. Je to nejhorší US prezident za celé století.

7 2
možnosti
Foto

To je vtipné. Jedny volby byly OK, i když byly tak trochu podobné těm komunistickým a nechápu, proč by se nějaký Rus nechtěl vrátit do Ruska. To mi opravdu hlava nebere.

Ale Rusko si přece na Krym žádný nárok nedělalo. Vy jste něco takového četl a dáte odkaz?

Nechápu, proč by se mi mělo stýskat po totalitě. Možná, že po mládí zdraví tehdy ano.

Na Obamovi se tedy shodneme.

2 7
možnosti
Foto

Samá perla:

Brežněv po své smrti nechal prosáknout.... ;-D;-D

8 1
možnosti
Foto

Kupte si lepší brýle, pane Macháčku. 

Napsal jsem toto: 

"Šlo o to, že Brežněv nechal prosáknout, že na pohřeb pojede jen Kosygin a prezident Reagan proto poslal jen viceprezidenta."

Takže si prosím napříště nechte své naschvály a agresivní pomluvy.

1 6
možnosti
SS

Dve esa - rudy Petrik a kolotocar Macek ...;-D

4 1
možnosti
Foto

Havlistům se hroutí svět, USA jdou v poslední době od debaklu k debaklu. Budou si muset zvykat, je to teprve začátek. Karma a hezký den R^

2 13
možnosti
Foto

Svět se zhroutil spíš důchodcům, kteří se už sotva hýbou a kteří umí jen zapškle nadávat na poměry a vzpomínat na zlaté komunistické časy.

13 3
možnosti

To se mi líbí, jak kluci proruští a estébáčtí dokáží pojmenovat mezinárodní terorismus a loupež cizího území jako "Brilantně provedený přesun Krymu a separatistických republik do ruské správy":-);-D

Zas až tak brilantní zločin to ale nebyl. Rusák si otevřeně  brousil zuby na celé "Novorusko". To se mu naštěstí díky mistním nepovedlo a nezískal tak vytoužený přístup ke Krymu a do Podněstří a nevím nevím, jak jednou  bude tohle "selhání" Putinovi spočítáno. V této válce na Donbase Putin zamrzl bez větších úspěchů a vrhl se do další v Sýrii...

Jinak máte kousek pravdy co se týče Americké zahraniční politiky, socměkouš Obama dává Ruským, bezohledným zločincům příliš velký prostor, to by mělo co nejdřív přestat, Rusák rozumí pouze síle, ne ústupkům a slabošství...

15 7
možnosti
Foto

Velmi výstižně popsáno R^.

13 3
možnosti
VV

Zu i cteni toho nesmyslneho nadpisu je ztratou casu.  A vypada to, ze to nebude lepsi.

9 1
možnosti
Foto

Stačí to přečíst pouze sem: "Nastrčená americká klika, neříkejme ji prosím ani nacisté a ani fašisté, se zmocnila vlády na Ukrajině". A pak už i "I středně inteligentní delfín, by jen zcela prostou úvahou, došel k jasnému názoru," že dál číst netřeba, protože je to pořád dokola. Hnusní Američané, dokonalí Rusové.

14 4
možnosti
Foto

Ne, Američané nejsou hnusní. Pouze jsou puzeni neustále rozšiřovat svoji ideologii, svoji víru a svůj vliv tam, kde to jde.

Nejde to, nebo jen velmi ztuha, třeba do Číny. Ale Ukrajina byla snadným soustem a velkými očekávanými benefity.

A já neopakoval v článku svůj názor, že pád Krymu do rukou Američanů by pro Putina znamenal takovou potupu, že by možná musel odstoupit.

Řeknete, že na to nemám žádné důkazy. Ale já si to prostě myslím.

Vůbec nejsem "od přírody" protiamerický a proruský. Ale události posledních dvou let na Ukrajině mě prostě přesvědčují, že to jsou spíše USA, kdo je v akci a Rusko, kdo je v protiakci.

Ostatně na 100% to platí v Sýrii.

12 11
možnosti
MM

Nic nevíte, neznáte, domníváte se. Máte na to právo, jen si nejsem jistý, jestli podobně fundovaný článek by napsal i středně inteligentní delfín a nebyl pod jeho úroveň.

12 3
možnosti
Foto

A není pod Vaší úroveň to číst? 

Ale kvalifikovaný odhad je platný odhad.

7 8
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.