Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mám takový dojem, že probíhají závody o nejkovanějšího rusofila. Hermánek má velkou šanci na vítězství, ale musí o tu pásku tvrdě bojovat s dalšími syny velkého Vovky. ;-D

9 0
možnosti

P45e52t63r 53L66u46k21e11š

20. 7. 2014 12:36

Pane Hermánku, v okamžiku, kdy napíšete cosi o odchylce kurzu "8 stupňů severní šířky", je zřejmé, že vaše cesta s tehdy užívanými navigačními postupy zrovna nekříží.  Většina lidí to má podobně, v tom problém není. Nastává v okamžiku, kdy se snažíte interpretovat věc, do které absolutně nevidíte.

5 0
možnosti
Foto

to je ale doména pana Jiřího, zasvěceně mluvit o věcech, o kterých nic neví.

7 0
možnosti
Foto

Nemáte pravdu, NSR se tak nějak se svou minulostí vyrovnalo a stejně se najde plno téch, kteří jim tuto minulost vyčítají (stačí najít vhodné téma, třeba omluva nebo odsun). Rusko se k té své Sovětské minulosti nejen hlásí ale jí i oslavuje.

7 0
možnosti

Socha Lenina je stále na každém rohu a Stalin je stále národní hrdina.

6 0
možnosti

Pravidelně jsem v té době poslouchal zahraniční rozhlas. Několik měsíců po sestřelení letadla KAL007 tam byla zpráva, že ruské letadlo se odchýlili na lince, kterou jsem zapomněl, od kursu a po přistání v jedné západní zemi bylo podrobeno prohlídce a ukázalo se, že zachycovalo signály. V našem tisku se tento incident neprobíral. Nemám další informace, je však možné, že se tento druh špionáže praktikoval snad i oboustraně, nevím v jakém rozsahu. Asi se vycházelo z toho, že po civilním letadlu nikdo střílet nebude. A v tom se autoři tohoto špionážního projektu (pokud tedy takovýto projekt existoval) šeredně zmýlili. Rusové po tom civilním letadle střelili.

2 0
možnosti

Problém byl v tom, že KAL se velmi výrazně odchýlil od kurzu, nijak nekomunikoval, nedpovídal na žádné výzvy, ani na světelné střely. Předtím se míjelo se skutečným americkým špionážním letadlem, ještě v mezinárodních vodách. Takže došlo asi i k této záměně. Proběhla jen jeho velmi krátká komunikace s Japonci, z které vyplývalo, že ví, že nejsou na své trase.

Na to přistání a prohlídku ruského špionážního letadla  si matně vzpomínám. Byla o tom zmínka i v našich médiích, ale pochopitelně to nebylo nijak rozmazáváno.

2 0
možnosti

jen  to těm imperilistům a jejich přisluhovačům nandejte, nikdo nesmí zůstat nedotčen správnou ideologií z Kremlu

4 0
možnosti

Správně. A´t žije správná ideologie z Washingtonu!! ;-D;-D

4 4
možnosti

Pokud by Spolková republika Německo nebyla zodpovědná za nacistické zločiny, tak by nikdy za tyto zločiny neplatila! A právním nástupcem SSSR je Ruská federace. To ovšem agentovi StB nic neříká. Hold někdo má hroší kůži!;-O

4 1
možnosti

Nějak jste se zapomněl pochlubit, kolik letadel sestřelili Američani a Ukrajina.

1 5
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.