Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VN

Myslím , že Vám rozumím...Za období od roku 1989 jsme svědky privatizace zisku a socializace ztráty. Pokud se daří , balík získá nějaký vlastník v pozadí a více se neřeší.. Pokud se vytvoří ztráta , vlastník zmizí (vytratí se) ...a ztrátu a sanaci zaplatí stát.

Pokud jde o fabriku , kterou někdo vybudoval vlastními rukami , nikdy od státu nezískal na nějakých programech či dotacích ani kačku...dejme tomu..

Pokud však tuto fabriku někdo velice výhodně koupil v privatizaci , je to o něčem jiném

1 0
možnosti
JP

jakoze kdyz nekdo vyhodne koupil v privatizaci, tak ted ma nejakou povinnost dotovat ztratovy provoz ?

0 1
možnosti
PU

Přátelé, nezlobte se, ale vy tady diskutujete, jako by bylo o čem. Pravda je, že stát prodal (i za pomoci vykonstruovaného obvinění původního privatizátora) Bakalovi OKD vč. těch bytů za cenu plotu okolo toho podniku a on pomocí různých, zajisté zákonných (protože k tomu účelu zákonodárcem vytvořených) postupů v podstatě veškerý majetek ukradl, takže teď žádné rezervy nemá. Licoměrně poukazuje na neefektivitu dolu Paskov, což jest pozoruhodné, protože to buď trvá už leta - a pak to měl řešit už dávno, nebo je to najednou zjistil, takže je to jeho vina.

Ačkoliv nemám odboráře rád, v tomto případě jim nelze než z velké míry dát za pravdu.

Já jen doufám, že stát se neposere a nepošle Bakalovi zase nějaké miliardy z našich daní. Jako to udělal už na začátku.

6 1
možnosti
JP

vsak bakala od statu nic nechce ... bakala proste dul zavre, zamestnance propusti, rozda odstupne dle zakona, pripadne kolektivni smlouvy ... a dal se o nic nestara, a nejak me nenapada duvod, proc by se jakkoliv starat mel. pokud se nekomu, napriklad statu, takove reseni nelibi, necht si tedy ze sveho zasponzoruje provoz ekonomicky nerentabilniho dolu ... protoze soukromy majitel k nicemu takovemu nema ani ten nejmensi duvod.

7 0
možnosti
JP

No vždyť kvůli tomu se zakládají dceřinky. Mateřská firma veškerý majetek a nulová rizika, protože nepodniká. Za účelem podnikání si založí dceřinky, bez majetku, těm pak majetek nutný k podnikání pronajme. No a dceřinky nesou riziko. V případě krachu dceřinky se nic neděje, protože žádný majetek neměly, nelze jim nic sebrat. V podnikání se, zejména mezi zpřísněnými firmami, zásadně nepomáhá;-D

5 0
možnosti
Foto

Důl Paskov je dceřinka OKD?

0 1
možnosti
JP

ne, neslo ... protoze bakala je podnikatel a investor, nikoliv charita ani armada spasy, a podnika za ucelem maximalizace zisku, nikoliv proto, "aby se lidi meli dobre".

2 1
možnosti
Foto

Jistě, ale obě to jsou divize jednoho podniku, že?

0 1
možnosti
MP

Na příkladu OKD bytů je nádherně vidět, jak dokáží SOCANI podrazit ekonomicky nejranitelnější region republikyRv

1 0
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.