Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Vyskytují se i případy, kdy se adoptivním rodičům podařilo vychovat z adoptovaného cikáněte normálně (=jako Češi) fungujícího dospělého. Tito lidé to mají obzvlášť těžké: jejich původ je na nich vidět, což jim velmi komplikuje styk s cizími lidmi, a přitom "mezi své" nemohou, protože na ně pohlížejí se stejným despektem jako my, neboť jejich životní styl a kulturní nános je totožný s tím naším.

10 0
možnosti
BT

ano máte pravdu protože u toho adoptovaného dítěte s výchovou u majority bude vždy problém že se budou potkávat s Hermánky kteří jim vždy bez toho aby je nějak znali vždy dají najevo že oni jsou jen cikáni kdežto on je bílý

9 4
možnosti
Foto

Vám by měl někdo sebrat počítač. Vy jste pro majoritu něco podobně devastujícího, jako je bloger, pan Kováč, pro Romskou minoritu...Rv

16 2
možnosti
Foto

Ale to je dobré hodnocení, pane Kroupo. To, že jsem tak významný, jsem opravdu netušil.

4 10
možnosti
KD

Pane Heřmánku, ona si ta nastávající matka vybrala, že bude mít paterčata? Pokud víme, tak se nejednalo o důsledek umělého oplodnění, ale dost velký vtípek přírody. A sama sebe si nedovedu představit v její situaci. Jedno mimino dá dost zabrat. Kdyby se nastávající matka nejmenovala Giňová a nebyla Romka, celý národ se bije v prsa, jak se v Česku narodí první paterčata atd. Takhle dopředu rozebírá, jak stejně skončí na podpoře a jak je budeme všichni zase podporovat. A některé diskuse pod články jsou opravdu hnusné. Nezlobte se, tu rodinu vůbec neznáte, absolutně nemůžete vědět, jaký bude jejich další život, ale dopředu předjímáte, že z nich budou příživníci a nemakačenka. Víte co, já bych vám přála, narodit se jako to jedno z pěti mimin, možná byste si, až budete rozum brát, přečetl články podobné těm vašim a řekl si, že se stejně nemá cenu snažit. Protože vaše snahy stejně dopředu podobní mudrcové odsoudí.

15 4
možnosti
BT

řekl bych že populistické a poněkud jednoduché

13 4
možnosti
Foto

Zato výplody pana Těšínského jsou složité až komplikované a politicky "velmi korektní".

2 9
možnosti
Foto

Přečtěte si prosím knihu Aldouse Huxleyho "Konec civilizace", i když originální název "This Brave New World". V té knize děti místo v děloze rostou v jakýchsi "sklenících" či "akváriích" a hned při tomto vývoji se určuje, kdo bude Alfa, Beta, Gama nebo Delta.

A ještě Alfa plus (speciální výživa) a intelektuální úroveň těchto jednotlivých tříd lidí určuje množství alkoholu přidané do výživy.

Ale i ty "Gamy" mají ve společnosti své poslání. Jsou to třeba hlídači parkovišť, uklízeči a podobně.

4 5
možnosti
Foto

Prominte, ale ja si pripadam, jako bych se ocitl v jinem svete. Ted je snad hlavni, aby se deti narodily zdrave.

Mohl bych zacit stejnou diskusi: Co kdyz jedno z tech deti bude novym Einsteinem, Mozartem nebo Matkou Terezou? Ze je to nepravdepodobne? To bylo i v jejich rodinach. Ale dobre, ze se narodili.

7 5
možnosti
Foto

Obvykle bývá prioritou všech možných rodičů, aby své děti uživili, že?

4 7
možnosti
JV

J45i92ř52í 27V41o48g92e85l

30. 5. 2013 9:11

Osobně jsem rasista. Když vidím cikána, dívám se na něj s nedůvěrou - subjektivním pocitem získaným řadou osobních zážitků. Takovými rasisty jsme skoro všichni, ale jenom někteří se nebojí to říci nahlas.

Přesto mi váš text přijde jako naprosto hloupý. Ani jeden z nás tu rodinu neznáme. Jediné co o nich víme, že mamina je hnědá. Přesto je Internet plný nenávistných hodnocení a řečech o darmožroutství. Ono je totiž důležité rozlišovat mezi nedůvěrou a nenávistí. Nechtěl bych být v kůži někoho, kdo rodí děti do nenávistné společnosti.

10 3
možnosti
Foto

Pokud je rodina na podpoře, jak velká je pravděpodobnost, že jejich děti nebudou? Víte to? A můžete to říci?

4 5
možnosti
IF

Přečtěte si knížku Terezy Boučkové Rok kohouta ... oni to v sobě prostě mají zakódované, je to smutné, ale je to tak :-/

8 3
možnosti
Foto

Četl jsem jen výňatky a naprosto mi to stačilo. Konec jednoho idealismu.

3 4
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.