Jiří Hermánek

Strategická triáda prezidenta Miloše Zemana

1. 07. 2017 9:00:11
Klasická strategická triáda jsou jaderné rakety, jaderné ponorky a strategické bombardéry. Mohu se samozřejmě i trochu mýlit a třeba by mě opravil náš NATO generál Petr Pavel, který kdysi jako člen KSČ hájil naší vlast.

Velmi komické ne tom je, že jeho "hájení vlasti" nyní žádnou překážku jeho další kariéře neznamená, zatímco desetitisíce "cibulkovatých registrantů", kteří, jako svou vedlejší činnost dělali, jako nestraníci, prakticky totéž by měly chodit kanálama?

Ale, to byl jen takový privátní povzdech, za který se omlouvám. Ta "strategická triáda" mě napadla poté, co jsem si uvědomil tři hlavní oblasti, které jsou Miloši Zemanovi vytýkány:

  • Zdravotní stav. Co se zdravotního stavu týče, tak zcela určitě není skvělý, to v žádném případě. Včera jsem ho viděl u pana Soukupa a zcela určitě nevypadá zdravotně nejlépe.
    Na druhou stranu ale, Česko má jen minimum strategických jaderných raket, se kterými by stěží rozpoutalo třetí světovou válku.
    A také je třeba vzít v úvahu, že ten "o kterém se nesmí mluvit" byl v nemocnici víc než v úřadě a dvakrát ho doslova tahali hrobníkovi z lopaty:
  • Nevhodné vyjadřování. Ano, náš pan prezident nejde nikdy pro vtipně či méně vtipně myšlenou provokaci daleko. A častokrát to je provokace tak krystalicky čistá ve své podstatě tak čitelná, že prezident má nesmírnou prču z reakcí politiků. "Kalašnikov" budiž toho zářným příkladem.
  • Politická orientace. Zeman je celoživotním socialistou, což mi nekonvenuje. Nicméně, při volbě 2013 jsem nedostal žádný rozumný výběr.
    Jan Fischer nepochybně je schopný člověk, ale volit normalizačního člena KSČ, zatímco ti, kdo s KSČ spolupracovali skrytě, jsou ostouzeni, mi připadlo komické.
    Miloš Zeman má ten dar, že nepapouškuje a má vlastní rozum, vlastní názor. Protože se také nikdy nepustil do oné, uměle vyvolané protiruské hysterie, když skutečnost a příčiny oné krize jsou zde hrubě zkreslovány v neprospěch Ruska.

Takže, když to shrnu:

  • Miloš Zeman "je nad hrobem"
  • Jeho politická orientace mi nevyhovovala
  • Je sprostý jako dlaždič

Ale, a to musím říci zcela naplno. Naprosto v mé mysli přehrává oněch pár "kandidátů", kteří prostě na prezidenta nikdy nedorostli a nedorostou.

A tak, pokud se toho oba ve zdraví dožijeme, budu v lednu 2018, i přes všechny jeho špatné vlastnosti i nedostatky, hlasovat pro Miloš Zemana.

Autor: Jiří Hermánek | karma: 21.28 | přečteno: 431 ×
Poslední články autora