Souvislost mezi londýnskými atentáty 2017 a litoměřickým incidentem 1975 je zcela jasná

4. 06. 2017 9:30:04
Ten incident se udál na začátku léta 1975, kdy končil přísahou v Terezínském památníku přijímač vojáků ZVS, kteří na vojnu nastoupili v jarním přijímacím termínu a my čtyři "absíci" jsme jim při výcviku dělali velitele.

Popravdě, "absíci" jsme byli pouze tři, Honza Vlášek sice VKVŠ absolvoval, ale nepodařilo se mu včas dokončit VŠ. A tak docela zahořkl, protože šel na vojnu na dva roky, zatímco my ostatní, převážně absolventi Klausovy Sorbonny, jen na rok.

Bylo starou a zavedenou tradicí, že "mladí" vojáci platili po přísaze svým velitelům pivo a tak se stalo i tenkrát. Na kopci nad Litoměřicemi byla k tomu účelu velmi vhodná zahradní restaurace, kde hrála mladá cikánská kapela.

Slovo Rom nebylo tehdy ještě vynalezeno nebo používáno a bylo to asi velmi dobře, Mladí cikáni řezali do kytar, mladá cikánka k tomu zpívala a nezdálo se, že by měli jakýkoli problém s integrací. O vyloučených lokalitách a vyděračském nájemném ani nemluvě.

Zábava u našeho dlouhého, z obou stran vojáky obsazeného stolu, se vyvíjela velmi dobře, až najednou přišel ošklivý mráček. Jakýsi přiblblý nováček se začal dohadovat se svým velitelem, již zmíněným Honzou Vláškem, kdo rychleji vykouše pivo.

Já tu techniku tehdy neznal, ale oba vypadali na to, že ji znají. Plný půllitr se vezme do zubů a bez pomoci rukou se převrátí do hrdla. Ani tehdy, se všemi zuby zdravými, jsem si to nedokázal představit, natož pak provést.

"Soutěžící" si nechali donést dva plné půllitry a zatímco Honza svůj půllitr suverénně zuby překlopil do úst, přiblblý nováček nestihl vypít ani polovinu půllitru a rozhořčen porážkou po Honzovi to rozpité pivo hodil.

To samozřejmě byla urážka nejhoršího ranku a já hned vyskočil, že dotyčného vyvlečeme chatrným plotem ven z restaurace a mezi křovinami mu rozbijeme hubu. A mladí cikáni vlítli mezi nás, protože se báli incidentu.

Vojsko ovšem pravilo "Jirko, nech to bejt" my si to s ním vyřídíme sami. A také ano, jak jsem se ráno dozvěděl, ho, namol opilého nováčka odnesli na matraci na WS, kde ho vyklopili a následně všichni pokropili. A jeden ho prý ještě "poexkrementoval".

A taky jsme, po cestě do kasáren řvali jak dobytci a druhý den na nás za to vyšší velitelé řvali jak dobytci, protože jsme z hospody do kasáren táhli vojenským sídlištěm.

A nyní se ptáte, jakouže má tato ptákovina souvislost s teroristickými útoky, letos hlavně v UK. Jasnou a jednoduchou. My, asi 40 vojáků, jsme byli vytrženi ze svého přirozeného prostředí a posazeni někam, kde jsme být nechtěli.

Někam, kde nám to, z mnoha a mnoha důvodů, nevyhovovalo. Vždyť také počet sebevražd byl na vojně podstatně větší, než v civilu. A přesně to je základ všech islámských atentátů v Západní Evropě.

Prostě, imigranti se v té zemi necítí doma. I když mají občanství té země, tak se s ní mnozí, samozřejmě ne všichni, nesžili. A hlavně. Nejsou v první řadě Brity, Francouzi či Němci nebo Belgičané. Jsou muslimové.

A kruh se uzavírá. Muslim, i když je o něj pečováno třeba v mešitách, tak se nemůže v západní společnosti cítit dobře, protože ta zásady islámu prostě většinou nerespektuje. Proto frustrace a proto atentáty.

Prostě situace obdobná vojákům ZVS, kteří jsou tak odtrženi a svých zvyklostí a tradic a musí se přizpůsobovat vojenským manýrům.

A pro zpestření dne:

Krásná fota pro Zoru, má mě ve svém průzoru

http://jirihermanek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=607464

Minulý týden byl bohatý jak na mízu stromů, tak i na květy pampelišek. A auto zaparkované pod stromy pouštějícími mízu a blízko odkvétajících pampelišek, vypadá pak jako lynčovaný černoch, politý dehtem a vyválený v peří...

BMW 540i, r.v. XI/1999

Autor: Jiří Hermánek | neděle 4.6.2017 9:30 | karma článku: 27.23 | přečteno: 1754x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 52 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 18.00 | Přečteno: 564 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 14.12 | Přečteno: 188 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 5.46 | Přečteno: 155 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 16.10 | Přečteno: 228 | Diskuse
Počet článků 2237 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1368

Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...