Proruští aktivisté. Dobrý šolich neboli škvára? Či pouze jakési dočasné zatmění mysli?

Přečetl jsem si sugestivní článek svého oblíbeného autora Romana Mácy Ruská pátá kolona v pořadu Máte slovo a natěšen jsem nakopl svůj osmiválcový STB, abych se na tu včerejší show paní Jílkové pořádně podíval.

Budiž nejprve řečeno, že Míša Jílková vládne docela slušným sexappealem. Počítáno na stupnici 0 - 10, dal bych ji asi nejvyšší známku nula. Tedy, že je zapotřebí nulové množství piva, aby té ženě člověk začal dělat návrhy.

Ovšem, jiné ženy by vůbec neměly zoufat, protože jak pravil klasik socialistické erotické literatury, i pod mnohým nevzhledným ksichtem krásná Pasy se nachází. "Pasy" je chybná výslovnost slova "Pussy", které tak výstižně do češtiny převedl prezident Zeman.

A místo, aby se v té show, jak jsem se domníval, prováděla jakási proruská agitace, 80% času bylo stráveno grilováním nepřítomného prezidenta a na druhé straně jeho obhajobou.

Je neskutečné, jakým pitomostem jsou naši obyvatelé ochotni uvěřit. Tak například, jeden ministerský předseda začne vyvádět šaškárny typu filmu Limonádový Joe a scénky "pal - nepal" a jednou ohlášenou demisi nenese.

To není vládní krize. To je pouze nedůstojné divadlo a budiž řečeno, že k němu přispěli oba, prezident i premiér. Ale, premiér více. Protože, pokud hostitel, tedy prezident, setkání ukončí a zve Sobotku na jednání, tak prostě Sobotka nemá co dál žvanit. Měli mu vypnout mikrofon.

Probírala se i hláška z Pekingu, že ruské novináře je třeba trochu "vyjednotit", či jak to prezident řekl. Každá kravina, každý nesmysl, vytržený ze souvislosti, je našimi novinářskými šmoky okamžitě využit. Říct to Angela, tak se všichni strachem po*erou a mlčí.

Copak to byla nějaká krize, aby prezident zrušil cestu do Pekingu? Vždyť ani Sobotka svůj výlet do Lucemburska, jednoho z největších států EU, nezrušil. Prostě si jen dva politici měřili pindíky a Babiš vyhrál.

Je sice sesazen, ale neutrpěl žádné šrámy. Nějaké, pokoutně zhotovené a následně sestříhané záznamy místopředsedy vlády, jsou samozřejmě ilegální a nemají absolutně žádnou vypovídací hodnotu. Zlatý odposlechy Ratha, ty alespoň dělala policie a oficiálně.

Vládě, tedy Sobotkovi, spadla obrovsky popularita. Prezidentovi sice také. Ale to jak, zde někdo uvedl, že ti dva pretendenti na Zemanův trůn už mají dohromady tolik popularity, co Zeman, je docela maškrtná pitomost. Ty hlasy se jim totiž nesčítají.

A samozřejmě Kajínek. Prezident nemusí své rozhodnutí zdůvodňovat, to je jeho právo. Přesto to udělal, ale "pražská kavárna" musí stále mít své kecy. Podle mého odhadu se na svobodu dostane ročně asi tak 50 vrahů, možná o něco méně.

Doživotí je výjimečným trestem:

Doživotí v Česku

Doživotí je v České republice nejvyšším možným trestem (trest smrti od roku 1990 neexistuje). Uložit jej lze pouze pachateli, který spáchal zvlášť závažný zločin vraždy, nebo který při spáchání zvlášť závažného zločinu obecného ohrožení, vlastizrady, teroristického útoku, teroru, genocidia, útoku proti lidskosti, použití zakázaného bojového prostředku a nedovoleného vedení boje, válečné krutosti, perzekuce obyvatelstva nebo zneužití mezinárodně uznávaných a státních znaků úmyslně způsobil smrt člověka. A jen tehdy, pokud je spáchaný zločin mimořádně závažný vzhledem k zvlášť zavrženíhodnému způsobu provedení nebo k zvlášť zavrženíhodné pohnutce anebo k zvlášť těžkému a těžko napravitelnému následku, přičemž jeho uložení vyžaduje účinná ochrana společnosti, případně není naděje, že by pachatele bylo možno napravit výjimečným trestem odnětí svobody nad 20 až do 30 let. V praxi se doživotí uděluje zejména za brutální nebo vícenásobnou vraždu.[1]https://cs.wikipedia.org/wiki/Do%C5%BEivot%C3%AD#Seznam_v.C4.9Bz.C5.88.C5.AF_odsouzen.C3.BDch_na_do.C5.BEivot.C3.AD_v_.C4.8CR

 V tom seznamu je celkem 46 osob, včetně Jiřího Kajínka. Teď tedy 45 a pokud si ten odkaz otevřete, máte kompletní seznam osob v doživotním trestu smrti. A myslím, že omilostnit Jaroslava A Danu Stodolovi (8 obětí plus 2, co přežily) nenapadne žádného prezidenta.

Pokud to shrnu, tak já žádnou proruskou aktivitu nikoho z přítomných nezaznamenal ani náhodou. Roman možná. Ale možné také je, že už je z těch proruských aktivistů trochu mimo. Jako byl můj generální ředitel, když jsem mu dal tuto hádanku:

Ztroskotá parník a zachrání se dvě ženy, které nejsou příbuzné, každá s jednou dospělou dcerou a jeden námořník. A po třech měsících začne ten námořník jedné z těch žen říkat teto.

A vy máte uhádnout, co se na tom ostrovu stalo a já vám napovím, že ten námořník se choval jako pan Roman Máca s těmi proruskými gaunery. Prý tam byl i ten slavný loupežník Kašuka, ale já byl asi zrovna čůrat.

 

Autor: Jiří Hermánek | pátek 2.6.2017 13:44 | karma článku: 30,10 | přečteno: 1100x
  • Další články autora
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.