Jiří Hermánek

Tak co? Bavorák nebo Kalousek?

19. 05. 2017 9:00:28
That's the question, jak říkají němčináři a já tak cestou domů z noční přemýšlel, zatímco osmiválcový "motůrek vrněl" To mi jednou řekla jedna kolegyně manželky, je to už asi deset let, když jsme ji vezli na akci do Svatého Petra.

Nedávno si na to manželka vzpomněla a řekla, že té single kolegyni měla rovnou jednu vrazit, že se takto nepokrytě snaží sbalit jí manžela.

Prostě, v autě člověk zažije mnohé a někdy docela příjemné věci, jen je třeba dbát na řádnou ochranu. Samozřejmě, že před komáry:-)

Těch žvástů o autech znám nekonečně mnoho, ale nemá smysl s tím teď unavovat. Ale, pravdou je, že všude na světě je auto také takový status symbol a to se nemá podceňovat.

Na začátku poplyšákové svobody jsem do Nizozemska jezdil svým, celkem velmi novým vozem Lada 2105 - třináctka kombík. A nizozemský kamarád Zwier, se kterým jsme se chystali dělat velkolepé obchody mi říkal:

George, do you know the difference between a Lada car and a fat afroamerican woman? Once you are inside it' OK but if your friends see you are ashamed

Tak, dokonalé to není, ale rozumět se tomu dá. A Zwier, který viděl v čem jezdím mi při příští návštěvě, kdy jsme s furgonem jel pro PC a faxy prodal na splátky Mazdu 929, takový, ale jen dvoulitrový, tank.

Ale, jak nám byl ten tank dobrý, když nás na křižovatce Rumunské s Bělehradskou sestřelil pětkový bavorák. Nedal přednost a já tu legraci, jak jsme se točili nezažil, protože jsem si dovolil na malou chvíli ztratit vědomí.

A když mě pak záchranka z toho aut tahala, tak s velkou rozkoší poslouchali, jak nadávám, že mě ta žebra bolí. Protože ten, kdo nadává, není dozajista mrtvý a ani nijak vážně zraněný. Vážně, ba až smrtelně zraněná ale byla ta Mazda. Byl z ní "rohlík".

A to by tak bylo asi tak vše o autech, protože rozebírat, že už rok a tři měsíce neměla moje osmnáctiletá bavorská milenka vůbec žádné zdravotní potíže a lil jsem do ní pouze plyn, benzin a pojištění. A to se vyplatí.

A teď k tématu číslo dva. Miroslav Kalousek, šíbr všech šíbrů. Kam se na něj Andrej, seje (nahrazujte prosím písmenka). Kdysi mi byl docela sympatický. Šel za svým u těch z KDU-ČSL, až ho myslím vyhodili do té TOP09.

Vida, už to bude 8 let, co partaj s takto podivným názvem (ANO je také podivný název) existuje a mezitím se Miroslav Kalousek dokázal propracovat na místo toho nejodpornějšího, protože chytrého, politika u nás.

Jen se mu ale nedaří tak, jak by si přál a dává to občas, velmi nechutným způsobem, najevo. Už ty jeho projevy při inauguraci prezidenta Zemana byly napůl dětinské a napůl nenávistné. To se prostě nedělá, měli být i s "knížetem" vyhozeni.

To ale, samozřejmě, při inauguraci prezidenta nejde a tak si to prostě ti dva kašpárci, rozbolavělí z toho, že kníže nebodoval dovolili. A ta zlost a nenávist provází Kalouska jeho životem politickým stále, furt a na pokračování.

Nakonec, byl to on, kdo přihlouplým výrokem o šavli rozpoutal ony nekonečné orgie okolo prezidenta, který ztrácel rovnováhu. Nechci se přít, jak to ve skutečnosti bylo, ale musím říci, že Miroslav Kalousek je mistrem nad mistry v podpásových útocích.

A tady si Kalousek přihřívá svou polívčičku tak trochu nadmíru:

Kalousek: Premiér za Babiše dosadil jeho místodržícího

Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek soudí, že poslanec ANO Ivan Pilný bude jako ministr financí jen místodržícím šéfa hnutí ANO Andreje Babiše a že premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) se zachoval jako slaboch, jenž zklamal lidi, kteří vyšli v posledních dnech do ulic.

https://www.novinky.cz/domaci/438248-kalousek-premier-za-babise-dosadil-jeho-mistodrziciho.html

Což je, samozřejmě, nenapadnutelná politická manipulace s veřejným míněním, při které se Kalousek, a to velmi obratně, snaží, aby oslabil své potencionální volební protivníky. Dělá to chytře.

O Babišovi mluví pomalu jako odsouzeném přestupci zákona, jehož všechny prohřešky jsou už jasné, nikdo o nich nepochybuje a dál není co řešit. A podprahová zpráva je: Nevolte gaunery, volte poctivé gaunery, volte TOP09.

A Sobotku vykreslí jako slabocha, bez jakékoli politické invence, ztraceného v mocenských hrátkách. A v tom má, bohužel pro ČSSD pravdu. A podprahová zpráva je: Nevolte slabochy, volet silné politiky v TOP09.

A, bohužel, si myslím, že se tyto manipulace Miroslavu Kalouskovi nadmíru daří. Ač v opozici, je slyšet hlasem silnějším, než oba reprezentanti vítězných stran z roku 2013. Tak, uvidíme, jak mu to půjde k duhu a kolik hlasů naivních voličů získá.

Venku je krásně a tak po obědě půjdeme do oblíbené říční zahradní restaurace Podolská Lady Godiva. Mají tam dobré steaky, ale já raději jím pivo. Hezký den všem.

Autor: Jiří Hermánek | karma: 28.41 | přečteno: 793 ×
Poslední články autora