Václav Klaus a nenasytná blondýna

8. 04. 2013 9:00:45
Je tomu možná už deset let, kdy Česko zaplavily Billboardy jedné natěračské firmy s krásnou blondýnou jako hlavní a jedinou atrakcí. Blondýna s hlubokým výstřihem hlásala do světa UDĚLALA JSEM SI TO SAMA a myslela to opravdu poctivě. Tedy tak, že s barvami oné firmy, něco jako Sundal či tak podobně, si byt či domek nabarvila sama.

V publiku ovšem toto její prohlášení, spolu s jejím hvězdným zjevem a sporým oděvem, vyvolávalo zcela jiné asociace, podobné těm, o kterých kdysi totalitně psaly Zemědělské noviny. A sice, že manželka nějakého vyššího funkcionáře KSČ přivezla ze Západu na lékařský předpis vibrátor a tím pak za úplatu oblažovala své kamarádky a známé.

Manželky funkcionářů se tak oddávaly mechanickému nemanželskému sexu a přístroj něžně pokřtily jako „Robertek“. A toto pojmenování mu zůstalo dodnes, i když spíše se používá výraz vibrátor a je pomalu v každé slevové nabídce. A ještě jsem si vzpomněl na vtip, jak ženy kupují salátové okurky, jedna chce delší, druhá zase silnější a ta třetí říká: „Mně je to jedno, já ji chci na salát“.

Vzpomeňme také na pořad tehdy začínající televize NOVA, kdy host seděl v jakémsi budníku, aby mu nebylo vidět do obličeje. Myslím že se to jmenovalo TABU. A tam jedna seniorka vyprávěla, jak ji umřel manžel a s dalšími to za nic nestálo. Chtěli jen najíst a vyprat prádlo, ale v posteli žádnou práci neodvedli. A tak si k tomu účelu upravila zkrácenou násadu od koštěte, kterou snad dokonce i ukázala na kameru.

Tak tím by byl částečný výčet asociací, které vyvolává nápis na Billboardu vyčerpán. Samozřejmě tvůrci se budou dušovat, že to tak nemysleli, to ale nehraje absolutně žádnou roli. U naprosté většiny lidí text „Udělala jsem si to sama“ prostě tuto asociaci vyvolá a na nějaké barvy nikdo ani nevzdechne.

A Václav Klaus? Ten okomentoval tričko s nápisem „DOBÝVÁME VEŘEJNÝ PROSTOR“ na hrudi jedné novinářky, myslím, že se jmenuje Poláková, ale to je bez záruky. Navíc to vůbec není podstatné, i když kolega Stejskal z toho včera udělal velkou vědu, Podle mého názoru, pokud vidím nápis na Billboardu, na tričku, na autě, ve výkladu obchodu, v televizní reklamě a podobně, nemusím, ba dokonce ani nesmím pátrat, co bylo příčinou takového nápisu, takového hesla.

Jednoznačně okomentuji to, co jsem viděl, i kdyby to na hrudi měla Alžběta druhá. Ta si ale samozřejmě takové pitomosti nikdy na hruď nedá a navíc na to už přes šedesát let nemá věk. Dobře, u osob notoricky veřejně známých, jako jsou, či byly VH, VK, MZ či KS by takový nějaký nápis jistě vyvolal asociaci s nějakými jejich názory. Ale u neznámé novinářky tomu tak není a ani být nemůže.

Suma sumárum, podtrženo a sečteno. Václav Klaus neustále budí větší než velký zájem a „vlčáci“ stále číhají na nějaký jeho další projev, aby ho mohli analyzovat, zkritizovat, rozcupovat a podobně. Což Klause musí nesmírně těšit, protože vlastně jakmile hodí do prostoru nějakou svoji kost, tak se o ní pravdolásková komunita popere, kdo se dřív, a opětně marně, pokusí Klause porazit.

A zde odkaz na článek o který jde: Souboj o veřejný prostor nekončí

A zde krátký výňatek z článku:

„ Veřejný prostor nemá v ruce ani Zeman, Nečas nebo Sobotka, ale ani ten či onen korupčník či miliardář. V rukou ho mají „liliově čistí“ pravdoláskaři, pan Moravec, pan Kraus, pan Fendrych, lidé z Respektu, z Hospodářských novin, ale i z řady dalších redakcí, populární herci, kteří už dávno vykročili z rolí, které hrají v divadlech, do rolí, kdy hrají v televizních estrádách a soutěžích sami sebe (resp. to, co se domnívají, že je od nich politicky korektně vyžadováno a očekáváno). Teď jsem se ale zarazil – napadlo mne, jestli jsem nezapomněl na pány Bakalu a Babiše, ty své peníze v médiích nepochybně velmi aktivně využívají.“

Autor: Jiří Hermánek | pondělí 8.4.2013 9:00 | karma článku: 23.98 | přečteno: 1527x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 29.06 | Přečteno: 559 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 51 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.41 | Přečteno: 300 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.79 | Přečteno: 525 | Diskuse
Počet článků 2237 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1368

Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...