Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Take bych se primlouval za dalsi sovetske tradice. Treba na vysilani radia Moskva kazdy den v 18:00 na nynejsim CRO2.

2 0
možnosti
Foto

Já bych to nenazval "potřebou Ruska dodržovat sovětské tradice".Rv

Současné Rusko jen ví, že mělo temnou minulost, nezametá ji pod koberec ani nezamlčuje, ale určitě nemá žádnou potřebu ji jakkoli opakovat!

Rusko poznalo vraždění, nezměrnou bídu, hladomory, gulagy, nespravedlnost, totalitu. Byli by blázni, pokud by znovu toužili po něčem takovém!

(A dnes už ale netouží ani po Amerických poradcích, kteří za Jelcina Rusku naordinovali "demokratickou léčbu šokem" a přivedli ho na pokraj totální katastrofy a hladomoru!)

Říká se, že v Rusku neexistuje rodina, která by neměla nějakého padlého v pro ně "Velké vlastenecké válce". V ní za cenu obrovských ztrát na lidských životech zvítězili a mají plné právo si to dodnes připomínat. A protože se jednalo o obrovskou válku (a nikoli např. pěveckou soutěž Eurovize nebo soutěž v pojídání knedlíků), pak vojenskou přehlídkou.

A k té žluté smradlavé nenávisti vůči současnému Rusku, kterou tady mnozí opakovaně šíří, snad nemá ani význam se jakkoli vyjadřovat. Rv

3 4
možnosti
MR

M62i91l90a50n 92R55a79d14e58k

13. 5. 2017 19:36

v jednom mate pravdu, sovetsky rezim byl nelitostne kruty, misto aby narod pozvedl, aby pomohl hospodarstvi, tak to bylo jeste horsi nez za cara, dnes aspon se snazi aby to bylo jako za cara.

A Frantici se za Napoleona take neomlouvaji, a maji tu drzost a cynismus oslavovat svoji krvavou revoluci, a co je horsi, svet to slavi s nima. Pritom ta revoluce byla tak krvava jako ta bolsevicka, a prinesla to same, diktaturu a zkazu. To az pote co se na to vykaslali a zacala prumyslova revoluce to slo.

5 1
možnosti
Foto

Mám jistý problém. Nebyl to pouze Fučík, kdo psal chvalozpěvy na SSSR. Byli další např. Evžen Štern. Ani ten o nějaké diktatuře a zkáze nemluvil. Všichni, kdo tam tehdy se nachomýtli, tak psali samou chválu, zjednodušeně řečeno z dnešního pohledu.

0 2
možnosti
Foto

K diskuzi. Někteří diskutéři by si měli umět najít občas něco na Googlu než něco sdělí, třeba že demokratické státy nepořádají vojenské přehlídky. Na dotaz "vojenské přehlídky" Británie mi vypadl následující odkaz na Novinkách

"Britská armáda si velkolepou přehlídkou připomněla nástup Alžběty II. na trůn"

1) Nevím, že by Rusové pořádali vojenské přehlídky k uctění nástupu Putina,

2) Abych nebyl smazán, nedávám zde odkaz na webové stránky. Robot to posuzuje jako reklamu.

1 9
možnosti
VV

Zkuste to v anglictine. Parlamentni listy vam najdou jen zridka spravnou odpoved.

4 0
možnosti
Foto

Starosti autora a diskutujících jsou opravdu to pravé pro jarní, sobotní odpoledne.

4 0
možnosti
VV

Treba to napravi zitra clankem o svatku matek.

3 0
možnosti
Foto

Obávám se, že lidem vedeným k šibenici, před popravčí četu nebo utlučeným v gulagu bylo jedno, jestli je jejich režim s nacismem shodný nebo podobný.

A " ...Rusko....,které je obklopeno jak reálným, tak i ideologickým nebezpečím......." ? Stačí pohled na mapu - desítky sousedních států,pro které je Rusko stovky let obávaným agresivním sousedem, ale žádný, který by na Rusko zaútočil. Rusko ohrožené nepřítelem je erbovní žvást agresivního ruského imperialismu. Největším nebezpečím pro Rusy je Rusko samo.

11 1
možnosti
VR

Přesně jak píšete. Onen dramatický popis „Ruska obklíčeného americkými základnami a imperialistickým nepřítelem“ je stejně imbecilní jako situace, kdy 5 policajtů „obklíčí“ pevnost obsazenou 500 po zuby ozbrojenými gangstery.

Prostě, kdo chce znát fakta, ten si je najde.

5 2
možnosti
VV

Je nesmírně smutné, že tohle je vlastně vrcholem snažení a pýchou tak obrovské a bohaté země, jakou je Rusko. Je to známkou ubohosti jejího vedení a vyprahlosti Rusů. Nemají co jiného světu ukázat, je to skličující a bohužel to přesně rezonuje v současném znovu obnoveném válečnickém duchu Moskvy. Rus žije pouze minulostí a pocitem křivdy z výsledků vyhrané války.Rv

8 3
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

JAN

Vypadá to na další díl nekonečného seriálu - agitka o Rusku-SSSR od evidovaného H., takže pouze další slušná to hrůza. Opět čtu jen perex. Co já vidím jako "sovětskou tradici", jsou konkrétní případy ze současnosti, jen namátkou - válka na východní Ukrajině, vč. okupace Krymu, aktivita v Černé hoře, dalším to svrchovaném státě před jeho hlasováním o vstupu do NATO !

Dále mi také slušně děsí, opakované případy otravy, či použití kyseliny u nepohodlných osob, "naposledy" např. p. Navalného, kandidáta opozice v Putinově Rusku.

Takže "sovětské tradice" ? Jedním slovem - hrůza !

13 4
možnosti
Foto

Já Vám nemohu bránit ty nesmysly publikovat. To bych nebyl demokratem.

4 5
možnosti
Foto

Tak, s Kajínkem bych byl opatrný, protože vůbec není jisté, zda ty vraždy spáchal, ale jinak souhlas a karma R^

4 3
možnosti
Foto

Samozřejmě, s Kajínkem to je věc názoru. Já si myslím, že Kajínek asi střílel, ale v žádném případě není bestiálním vrahem

0 2
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.