Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

demokratický stát nemá co zasahovat do sexuálního života svých poddaných

1 0
možnosti
MS

Je to trochu komplikované, ale došlo tu ke kolizi dvou směrů. Jeden směr je konzervativní (tradiční rodina = Muž,žena,dítě) a směr liberální. Najít kompromis je diskuze na více než jeden den na Idnesu, protože příznivci nikdy nebudou naslouchat druhé straně. Na obou stranách jsou silné argumenty. Jen pro pořádek:

1.Konzervativní směr- Z pohledu přírodních zákonů ve třídě savců, je normální rodina samec,samice,potomek! I u samotářů jde o přírodní oplodnění samice. Z pohledu lidských zákonů tradiční sekulární definice rodiny!

2.Liberální směr- Jako lidé se svojí přirozenou inteligencí snažíme denně pokořit přírodní zákony a nadřadit se tak barbarství,které příroda nastavila. Důvod sice neznáme, ale vymýšlíme a aktualizujeme si zákony lidské! Ty přírodní jsou samozřejmě nadřazené, ale pro naše důstojné soužití si je uzpůsobujeme k normálnímu soužití ve společnosti a tady vidím tu kolizi! Dobře ji vystihl Jiří Turner ve svém blogu. Spor vnitřního liberála s vnitřním konzervativcem! Kdybychom dodrželi přírodní zákony museli bychom zabít všechny handicapované slabé jedince. (Teoreticky bychom museli zabít i děti,protože právo na dítě není základním lidským právem!) Proč to neděláme? Protože bojujeme proti zákonům přírody a snažíme se obyčejným lidstvím a solidaritou popřít barbarské dělení přírody na silné a slabé. Nepřijde nám lidem nenormální solidárně podpořit ty handicapované! Zde je další společenská kolize. Co považovat za společenský handicap? Pro lepší přehled uvedu veřejný zájem-většinové hlasování. Veřejným zájmem je podpořit tělesně a mentálně slabé. Co je ale v tomto ohledu neplodnost? Neplodný člověk je tělesně i duševně zdravý a musí solidárně také podpořit slabé(zdravotní a sociální odvod), ale neumožníme mu podporu(nemorálnost!). Takže z přírodního hlediska bychom museli zabíjet handicapované,ale nejsme barbaři! Co jsme ale když nepodporujeme neplodné bez partnera?

1 0
možnosti
MB

Současný vývoj směřuje k tomu, že rodina bude v muzeu, jako exponát s výkladem průvodkyně. Jsou nastolovaná témata - dostávají se do volebního programu ČSSD, které byly dříve považovány za naprosto nemravné ! Lidem je podsouvána myšlenka, že jejich selhání - defektem není, naopak, vol nás - zajistíme vše ! Myslím si, že kterékoliv strany - mají svůj program odvíjet právě od funkční rodiny ! Tu, pak brát za základní měrnou jednotku - společné zdanění, odpisy dětí ze mzdy ap. V nadsázce - Všemi prostředky donutit mladé lidi k tomu, aby přišli na to, že to úplné manželství je komplexně výhodné. Pro všechny zúčastněné - rodiče, děti a tak i pro společnost celou ! Nyní jsou nastavovány SYSTEMOVÉ PRVKY, přesného opaku, známá čísla hovoří - 50% - 5%, narozených dětí nyní a v bývalém socialismu mimo manželství ! Je radost z prodloužené doby dožití od r. 1989 o cca 7 let... Čísla kolem dětí - to fakt považuji za neuvěřitelně destrukční ! :-)

1 1
možnosti
Foto

V článku není řečeno to podstatné - má-li se zákonně připustit právo singl ženy přivádět na svět inseminací polosirotky nutno brát na zřetel i právo dítěte na oba rodiče. Když matka zemře přebírá zodpovědnost za dítě otec v případě zákonného polosirotka (obětního beránka) stát.

Snad není třeba do toho motat nešťastná otěhotnění.

0 0
možnosti
Foto

Tato situace nemá žádné ideální řešení

0 0
možnosti

Máte pravdu, pane Hermánku, vskutku nedokonalé shrnutí. Přidám ještě slovo "hodně".

3 0
možnosti
Foto

To ale je velmi slabé...

0 0
možnosti
AM

To je argumentace, jako kdybych řekl, že když se stává, že se občas narodí dítě s genetickým postižením, tak povolme incest, protože právo dítěte narodit se zdravé je jen teoretické a nevymahatelné.

1 0
možnosti
Foto

Neřekl bych, že to je ta správná argumentace. Kdysi jsem diskutoval, zda pár achondroplasiků (malý vzrůst) má mít dítě? Já tvrdil, že ne, ale byl jsem přehlasován.

0 1
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.