Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Z vašeho článku vyplývá, že byste neměl nic proti, ani kdyby vám stát nařídil sebevraždu. Vždyť už je těch nařízení tolik, že jedno další by vás přece nezabilo.

Když už v otázce daní argumentujete amerikou, mohl byste mě odkázat na nějaký informační zdroj, ze kterého vyplývá, že by tamní podnikatelé museli online hlásit na nějaký veřejný server citlivé údaje o svém podnikání?

1 0
možnosti
Foto

Citlivý údaj přestává být citlivým údajem, pokud ho musí zveřejnit všichni. A je znám všem.

0 1
možnosti
Foto

trapnosti, tvé jméno je Hermánek

2 1
možnosti
Foto

já bych spíš slovo trapnosti nahradil slovem hlouposti (v otázce kouření) nebo neznalosti (v otázce daní)

1 0
možnosti

Existuje podnikání (zejména s malým obratem), kde náklady na finanční správu, kontrolu a sledování jsou vyšší než vybraná daň. Je nelogické a neefektivní buzerovat takové malopodnikatele. Logické a efektivní by to bylo u velkých korporací. Chce to ale postavit se fundovaně renomovaným právníkům a daňovým poradcům a hlavně vlivným velkopodnikatelům s kontakty do politiky. Buzerovat lodníky, baráčníky, maloprodejce, řemeslníky, hospodské, vesnické spolky a další, je tak snadné - prostě se udělá ten správný výklad špatně napsaného zákona a je hotovo, zde právní žaloby téměř nehrozí.

0 0
možnosti
Foto

Všichni jsme si rovni, ne?

0 0
možnosti
Foto

Zahlédl jsem nějaké poznámky o etice. To jsou věci velice citlivé a velice sporné. A hlavně velmi záleží na osobním postoji.

Například před několika lety měla být v Anglii kampaň pro používání bezpečnostních pásů a jako jeden z argumentů mělo být uvedeno že kdyby Lady Diana použila bezpečnostní pás tak by asi přežila.

Ale zdvihla se vlna odporu, že by to nebylo etické. Kupodivu etické ale je aby někdo nepřipoutaný v autě zahynul.

A smrt Josefa Luxe je více než 15 let stará, proběhla veškerými médií a moje poznámka v žádném případě nemůže být neeticka.

Je to prostě jen další záminka těch kdo k věci nemají co říci

3 7
možnosti
Foto

Takže jste to, že zneužívat smrt Josefa Luxe v článku o EET není etické, opět nepochopil. Jak je u Vás obvyklé. Pokud s takovouto natvrdlostí opravdu vlastníte titul inženýra, je to pro české školství hodně špatné vysvědčení.

11 1
možnosti

Slabomyslné žvanění nabývající netušených rozměrů.

12 2
možnosti

Jen ještě dodatek, s tím panem Luxem to přirovnání, to se fakt nepovedlo. Než něco napíšete, přemýšlejte o etice, věk už na to máte.

14 2
možnosti
Foto

Ten mínus mi tam vletěl omylem když jsem to četl na mobilu

0 1
možnosti

Napíšu Vám to naprosto stručně. Stokrát nic umořilo osla. Prostě EET je poslední kapka, kterou přetekl pohár trpělivosti živnostníků a podnikatelů. To není o daních, to je o neskutečné byrokracii v podnikání a otravování lidí, kteří od státu nic nechtějí a chtějí jen jedno, dělat co je baví. Určitě je nebaví, ležet od rána do večera v papírech a studování nových a nových zákonů a nařizení.

Chtěl bych v důchodu na chalupě turistům prodávat limču a pivo a ohřát sem tam nějaký párek, myslíte, že je možné se u nás do toho pustit, aniž bych nezabředl do

stovek papírů a povolení ? Odpovím si sám - nelze. Ta cesta k tomu je tak trnitá, že mě za to nestojí se vůbec namáhat. Dělat lidem radost a zároveň sobě je prostě zakázaný. Toť vše. :-(

15 0
možnosti
Foto

Pane Řípo, položit si otázku a hned si na ni sám odpovědět opravdu není správné,. A to i přesto, že s Vámi v podstatě souhlasím. Zkuste si přečíst Slovník floskulí od Vladimíra Justa. Zatím vyšly dva díly.

0 0
možnosti

To je odporné s tím Luxem.

11 1
možnosti
Foto

Aneb Jak zvojtit i už jednou zvojtěný vtip dle emeritního erotomana-teoretika...

8 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS