Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Některé komentáře zaprděných a závistivých čecháčků jsou opravdu hodnotné. ;-D

2 1
možnosti
Foto

Muž v černém tu byl známý a v domovské USA asi ne. 8-o8-o

2 0
možnosti
Foto

A pro ty co nevědí, nebo se snaží zapomenout, nabízím tento střihový pořad , kde jsou archívní rozhovory s Matuškou bezprostředně po emigraci. Místní narudlé varuju, může se jím z toho udělat šoufl

http://www.rozhlas.cz/plus/archivplus/_zprava/tak-pani-damy-a-balim--1648399

5 0
možnosti

Pokud někdo jako JohNNy Cash prodal třeba v roce 1969 v USA víc desek než Beatles, tak opravdu nepotřeboval, aby mu u nás někdo rozorával brázdu českými cover verzemi jeho písní, které pochopitelně měly s Cashem samotným pramálo společnýho. Jinak prosadit se v USA nebývá nic lehkýho ani pro samotné Američany, když např. jeden y nejlepších rokenrolových zpěváků a skladatelů Eddie Cochran byl mnohem populárnější v Anglii než doma v USA, takových příkladů bz se našlo mnohem víc.

4 0
možnosti

Marně přemýšlím co je vlastně Hermánkovi do Waldovy emigrace.

7 0
možnosti

Takže byste mu ten blog nejraději zakázal?;-D

1 4
možnosti
Foto

Před lety jsem viděl pořad v televizi, kde manželé Matuškovi shodně tvrdili, že hlavní důvod emigrace byly zdravotní potíže Waldemara Matušky, že jako astmatik potřeboval žít v teplém podnebí.

1 9
možnosti
MR

M50i79l96a94n 71R68a80d78e51k

10. 3. 2017 17:20

ne, meli deti a netusili ze se socik zhrouti. TAk odesli za svobodou, hlavne pro rodinu. Ale ne kazdy to pochopi

0 0
možnosti
Foto

Pan Hermánek s cudností sobě vlastní zamlčel fakt, který zde opomíjejí i ostatní diskutéři. Kdyby totiž Matuška neutekl, v Československu by si už hned tak nezazpíval. Pokud by tedy nesypal popel na svou čupřinu. Šlo o to, že na jednom koncertě v sále pronesl " Letos houby nesbírat " což spustilo lavinu zákazů a předvolánek. Pokud nechápete, bylo to krátce po tom, co se vůbec ale vůbec nic nestalo v Černobylu. A protože Matuška si i poté pouštěl takříkajíc hubu na špacír, tak mu začal běžet čas.

8 0
možnosti
Foto

Tak, tomu nevěřím.

Před rokem 1989 se řada našich umělců do tehdejšího režimu docela navážela a prošlo jim to.

S těmi houbami to zase nebylo nic mimořádného, aby Matuškovi skrze takovou větu, hrozil zákaz.

0 7
možnosti
MR

ja vim - ne myslim - vim ze Matuska tohle uz preci vedel jeste nez odesel. VEDEL ze v Americe zustane neznamy, ono neni to same byt reziser neob zpevak. Cash a jini zpivali anglicky vsude. Cesky je vam to krome ceske kotlinky na prd.

Dvorak skladal, nezpival. Sportovci nepotrebuji mluvit. A my ostatni proste pracovali,. I se vam priznam ze jsem asi na mesic dal na meho kamose, jehoz otec mel agenci, a za par fotek a nejakej kus filmu jsem vydelal na moji prvni ojetinu v USA, rudeho Mustanga, ale jelikoz nejsem na hlavu padly tak jsem s tim prastil jeste nez jsem zacal, to je chleba o 20 kurkach, a pro cizince prakticky nemozne.

Takze Walda nebyl zadny jelimanek ktery utrel hubu a myslel si kdovico. Chtel zit po svem, doma nechal i barak.

4 0
možnosti

Tak Walda si určitě nedělal iluze o své angličtině, líbilo se mi jak jednou povídal, že když byli na festivalu v Nashvillu, tak ho pořadatelé požádali, ať zazpívá jeden song v angličtině. A sám Walda si ze sebe dělal čurinu když řekl, že potom ya ním přišel jeden Amík a řekl mu " To jsem netušil, že vaše řeč je tak podobná angličtině";-D

1 0
možnosti
AT

Titulek a vlastně i článek mi okamžitě připomněl událost z dětství. Nějakou dobu po Matuškově emigraci vyšla v Rudém právu "reportáž" z Matuškova koncertu v USA. Od ušmudlané pokladničky u vchodu, přes zmínku nízké účasti, hlavně emigrantů, po popis zaplivaného sálu a Matuškova repertoáru. V každé druhé větě despekt, posměch a zdvižený prst. Vzpomínám si, jak se u toho naši řehtali a říkali, že to je fakt ubohost. Stejný pocit mám z tohoto článku. Vy jste prostě, pane Hermánku člověk své doby a už se toho nezbavíte.

Stejně, jako někteří místní diskutéři, jsem toho názoru, že Matuška neemigroval "aby si pomohl" ale proto, že už toho měl doma plné zuby. Určitě věděl, že skončila doba slávy, častých angažmá a pohodlného života. Ale zřejmě mu to stálo za to. A stejně jako tenkrát, i dnes se najdou lidé, kteří vidí vše jen přes peníze a mají ve své ubohosti blažený pocit, jak si ten mizera naběhl. A pak jsou takoví, kteří ví, že za vším není nutné vidět jen mamon, ale neváhají, aby utvrdili tu první skupinu v jejich názoru.

11 0
možnosti
Foto

Můj bratr (75 - aktivní hráč trampské a country hudby) tvrdí, že si Walda pomohl svou emigrací dřív do hrobu. Zatímco tady vystupoval v relativně fešáckých, někdy i větraných sálech, v USA ho čekaly zakouřené emigrantské hospody.

Pro zpěváka - pasivní kuřáctví nejhoršího druhu.

3 6
možnosti
VV

A aktivni kuractvi? Matuska sam kouril.

2 0
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.