Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Po přečtení celé diskuze bych chtěl Hermánkovi vzkázat toto :

https://m.youtube.com/watch?v=E-XC47KuVRg

1 0
možnosti
Foto

Stašová? To je naše sousedka a kamarádka. Tedy bývalá, my jsme se ze "Sněžky" už před 12 lety odstěhovali. To jí tehdy bylo okolo 50, teď už je to zralá žena.

0 0
možnosti
Foto

Pane Hermanku, nevím, co stále řešíte CH77. Byl to druh odporu proti stávajícímu systému, který na něm vyžadoval to, k čemu se mezinárodně upsal. Podepsali lidé různého zaměření, ale je logické, že převahu měly osoby, které byly dříve nějak známé a nemohli to být jiní lidé než lidé z komunistické nomenklatury či jinak angažované. Jména jako Josef Novotný z Dolní Horní by publicitu nezískala a potažmo by s takovými státní moc byla rychle hotová. Vedle toho existovaly i jiné snahy, jako pokus o masové vydávání, tisk, zpravodajských periodik, ale to velice rychle shořelo na udání, nebo jiné aktivity, které měly více blízko k odboji, než jen odporu. Ano, byli udavači, o některých se vědělo, jiní se provařili až po 89. Někteří byli záměrně implantováni, jiným jen povolily nervy, tak to podepsali.Tak to prostě bývá. Každý má svoji dávku hrdinství. Vy ne?

8 1
možnosti
Foto

Jistě. To ano, pane Černý. Ale promiňte mi jedno staré rčení. Každá liška chválí svůj ocas.

A k CH77 se vyjadřuji prostě proto, že je 40.výročí a dělá to každý.

1 0
možnosti
MJ

Jakkoliv s panem Hermánkem nesouhlasím, tak v archivu jsem si našel , že sních v této době ležel a teplota se pohybovala přes den v rozmezí minus 1 až plus 2 a v noci munus 2 až minus 5.

1 1
možnosti
Foto

jenže řeč je o sněhu, ne sněchu:-P

1 1
možnosti
Foto

Neznalost a neschopnost byť maskovaná mnoha (nesmyslnými) argumenty se nepochybně uznávanou nestane, o přijatelnosti ani nemluvě.

6 1
možnosti
Foto

Nádhera. A co tím chtěl básník, prosím říci? Nebylo by to lepší prostou mluvou? Ale proti tomu se lépe argumentuje, že pane Machačku?

1 0
možnosti

tak hlavně když vám to psaní, Hermánku, zaplatí složenky

3 1
možnosti
Foto

Já mám slušný důchod, něco si vydělám a nestrádám. Ovšem bazén, od kterého předstírám, že diskutuji, nemám a ani mít nechci.

1 1
možnosti
LW

L75e92o 55W51o93l96f

9. 1. 2017 10:45

Když si někdo neumí zapnout košili, tak mu vždycky na konci jeden knoflík přebývá

nebo chybí. Už s tou zimou jste to zvoral. Bylo to v roce 1978! Další věcí, jsou nesmyslné teorie okolo Charty 77. Jestli je něco dokonale zmapované a dokumentárně doložené, tak je to právě Charta! Jenže to nějak přesahuje horizont

vašeho chápání. Proto píšete pořád do kola stejné nesmysly.

6 2
možnosti
Foto

A prosímvás, jaká to byla zima? Nebyla to náhodou zima 1977-1978?

Zima, totiž probíhá takto:

Zde se můžete poučit a doplnit si vzdělání:

"

Je nejchladnější období roku. Dny jsou krátké a brzy se stmívá. V mnoha zemích je sníh a led. Rostliny přestávají růst a stromy jsou bez listů. Některým zvířatům naroste huňatější srst, která je chrání před chladem. Jiná zvířata celou zimu prospí.

Astronomická zima začíná na severní zemské polokouli okamžikem zimního slunovratu (21. nebo 22. prosince). V tento den je nejdelší noc a nejkratší den. V tuto dobu začíná na jižní zemské polokouli astronomické léto.

Meteorologická zima začíná 1. prosince a končí 28. února (v přestupném roce 29. února). Zimními měsíci jsou prosinec, leden a únor."

https://cs.wikipedia.org/wiki/Ro%C4%8Dn%C3%AD_obdob%C3%AD

1 7
možnosti
MM

Neustále účelově melete nesmyly o tom, že chartisté nechtěli kapitalismus a chtěli setrvat v socialismu. O to vůbec nešlo! Šlo o dodržování lidských a občanských práv, k čemuž se komunisti v Helsinkách zavázali. To by bylo ovšem pro komunisty smrtící a proto taková hysterie a pronásledování.

Prostudujte si někdy konečně prohlášení Charty 77.

10 1
možnosti
Foto

Jistě, samozřejmě. Máte pravdu. Ale proč jsou nám nyní podsouváni jako ti, kdo nás "osvobodili"?

A pro komunisty to vůbec nebylo smrtící, ale naopak živá voda. A to jednoduše proto, protože jeden ze závazků z Helsink byl také povolit opozici.

BtW, to, proč jsem se já dostal k "imperialistické" firmě byly právě "Helsinky"

Proto byly sankce proti Chartě tak mírné (vždyť během několika hodin mohli být všichni za katrem - alespoň na 48 hodin, k zastrašení).

A proč myslíte, že po 14 dnech od uveřejnění prohlášení Charty 77 vyšel v RP ten článek: "Ztroskotanci a zaprodanci"?

Kvůli zviditelnění Charty tak, aby byla viditelná i z ciziny.

2 10
možnosti
Foto

Abych řekl pravdu, tak v roce 1977 jsem se o politiku vůbec nestaral, protože život byl jeden velkej mejdan a na koleji jsem žil hodně bohémským životem ;-)

2 0
možnosti
Foto

Ani my jsme se o politiku nestarali, ale útok RP a článek "Ztroskotanci a zaprodanci" to na chvíli změnil.

Ale pravda, na kolejích se žije jinak.

1 0
možnosti
Foto

Není pravdou, že Charta 77 byla jediným kroužkem, který režim kritizoval. Hlavní a základní kritické texty se nalézají ve sbornících z konferencí, pořádaných Československou vědeckotechnickou společností. A sem tam si přisadilo dokonce i Rudé právo.

0 2
možnosti
Foto

ČSVTS? S tou jsme pořádal několik vzdělanostně zábavných akcí, lehce doplněných alkoholem (nikdo neupadl).

1 1
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.