Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PT

P45e92t33r 64T20o63m19e64k

8. 10. 2016 16:47

A zase Havel, nějak ho tam tenhle "bloger" napasovat musí. A když se to povede do titulku, to je pane prožitek. Blbý je, že až umře Hermánek, neštěkne po něm ani pes.

6 2
možnosti
Foto

Ani po Vás, ani po Vás.

0 0
možnosti
RH

Normalizace je spíš to, že už se ani ten největší bolševik nestydí prezentovat své nehorázné názory. V devadesátých letech chodily kanálama a už jsou zase na koni...

9 0
možnosti
Foto

Jestli se nemýlím, tak v 90. leech dosahovala KSČM lepších výsledků ve volbách než dnes.

1 1
možnosti

Tak se na tu vaši sebevraždu, Autore, těším. Jsem hlavně zvědav, kdy už konečně místo špíny vytáhnete nějaká ta zrníčka pravdy, o kterých tak směle píšete.

5 0
možnosti
Foto

Nějak se ztrácím. To je k mému textu?

0 1
možnosti
Foto

Normalizace za Husáka měla vytvořit všechny podmínky, aby odešla sovětská vojska z našeho území, to byl její cíl a obsah, vyhlášený na počátku. Ale asi tedy normalizace nastala za Havla.

3 5
možnosti
Foto

To tak velká blbost, že mne ani nenapadá přirovnání. 8-o

6 2
možnosti
MM

Tak jste autore splnil zadání, včerejší blog se moc nepovedl, pan Petřík měl možnost se zase zaskvět, pan Bicera se poděli o zážitky příslušníka StB a je hotovo. Spokojen?

8 0
možnosti
Foto

Zadání, zadání, všechny smutky zahání.........

1 2
možnosti
JP

J90a25n 53P58a31v82l46í14k

8. 10. 2016 11:42

Normalizace obecně je jakýsi proces v mezích pravidel a prostoru, v kterém společnost žije. Za Husáka byl ten prostor příliš těsný a pravidla byla mimo normálnost neboli vyšinutá, proto normalizace za Husáka nebyla pro svobodomyslného člověka normální, pro konformistu je to ovšem úplně jedno.

Pokud jde o politika Havla, ten se podílel na formování demokracie po roce 1989, a to v pozitivním i negativním smyslu, což předpokládá věcnou diskusi. Pokud jde o jeho soukromý život, je v tomto kontextu naprosto zbytečné o tom mluvit, nehledě na to, že se k takovým moralistním výplodům připletou automaticky pomluvy, báje a pověsti.

6 0
možnosti
Foto

Honzo, děkuji za reakci. Jenom si myslím, že pravidla za Husáka byla normálnější než současný obdiv k poskakování a exhibování tak, jak to dnes vidíme třeba na Prague Pride.

Husákova pravidla nebyla vyšinutá. Byla těsná, to ano, ale k žádné vyšinutosti nikdy nikoho nenutila. Spíš ke striktnímu dodržování daných pravidel.

Myslím, že se o Havlově soukromém životě moc nebavím, i když by ti králíci mohli vyprávět.

Ale možná, že taková ta moje alegorie o paní starostové, která chodí od churavějícího manžela, mohla evokovat nějakou etapu z Havlova života, ale na zdraví a život mého, letos narozeného vnuka, prohlašuji, že jde o pouhou shodu okolností.

Já tou alegorií chtěl pouze ukázat, jak se o mocných nesmí mluvit.

1 9
možnosti
AH

A30l40e35s 55H51r72y39c

8. 10. 2016 11:10

Jak to souvisí s tématem? To že konzumuješ alkohol ve velkém je často na tvých článcích vidět. Netřeba to zde extra uvádět.

7 0
možnosti
MD

Mozna by mel nekdo, na nejake seanci, vyvolat ducha VH, milovnika aktivni a nazorove barevne obcanske spolecnosti a zeptat se ho na jeho nazor na soucasnou normalizacni CT.

1 1
možnosti
Foto

To, čeho jsme byli v minulých dnech svědky, ukazuje, jak velký vliv a postavení relativně omezená skupina havlistů v médiích má. Sedí na těch nejvyšších postech a tahají za nitky.

2 5
možnosti
Foto

Zajímavé, že řada největších kritiků Husákovy normalizace za Husáka vystudovala střední a vysoké školy.

2 3
možnosti
AH

A98l17e85s 89H16r64y27c

8. 10. 2016 11:02

Tak bavíme se snad o době za Husáka, ne? Že nic nestuduješ je z Tvého projevu snad jasné, to nemusíš uvádět. To víš, já jsem za Husáka vystudoval, protože jsem žil v Československu, tak nechápu, kde jinde bych asi tak mohl studovat, když moji rodiče nebyli estébáky ani komunisty, tak holt jsem jinou možnost neměl. Ale nějak mi uniká smysl tvojí a Petříkovy poznámky.

6 2
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.