Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BV

Nejlepší je zjištění, že se na místě a v době útoku po 30 minut pohyboval dron USA.

Rozhodně si ani trošku nemyslím, že ten útok provedl ten Predátor i když je k ničení pozemních cílů určen. USA se totiž již omluvily za politování hodné nedopatření, k jakému dochází maximálně jednou za deset let již v případě podpory IS a zabytí 60 (90) syrských vojáků.

I když červíček pochybnosti stále vrtá: nemusel dr. Chocholoušek svoji omluvu modifikovat vzhledem k vyššímu výskytu těchto politováníhodných nedopatřeních.

Nicméně se teď dostávám k jádru pudla: Nejsou ti Predátoři vybaveni kamerami přenášejícími vysoce kvalitní obraz do řídícího střediska a to i v noci? Vzhledem k tomu, že USA ruské oznámení o přítomnosti US dravce nepopřely, tak bych očekával, že ́poskytnou záběry z toho dronu.

Nebo se bude opakovat podivná situace, kdy dodnes USA nepředložily ty jasné důkazy k sestřelení MH17, kterými se chlubily hned po oznámení katastrofy? A to se tam poblíž pohybovaly nejen satelity ale i dva AWACSy,

5 2
možnosti
ZH

Vždycky jsem Vá řikal, počkejte alespoň tři dny, pro tento případ však je potřeba počkat než se odsud pár lidí vrátí. Vymejšlíte naprosté hovadiny, stejně jako Rusáci.

Žadnej debil by tam asi nezůstal a nenechal na sebe 3 hodiny střilet kanonem malé ráže jak se nám snaží namluvit Putin. Umirněná opozice ten konvoj potřebovala jako sůl, ta Al Kajdovská opozice je nepřítelem USA, takže nemůže doufat, že by je USA kryla. Podle mne je nejpravděpodobnější pomsta za ten omyl Američanů. Rusákum i Assadovi je šumafuk kolik civilů zhebne. Ten konvoj doprovázel Ruský dron, dokonce vysílal obrázky žive do do Ruské TV, jako na potvoru až po útoku. :-/

1 1
možnosti
Foto

Když až po útoku, tak to nebylo živě. Já vím, já to viděl. Vedle konvoje jede terénní vůz s nákladním přívěsem a na něm snad: kanón.

3 1
možnosti
Foto

Pane Hermánku,

včera jsem poslouchal diskusi v ČT, kde Zuzana Tvarůžková měla na toto téma rozhovor s jakýmsi "odborníkem".

Ten tam tvrdil, že konvoj bombardovali Rusové s Asadem stejně jako to tvrdí Američané.

Osobně to pokládám za nehoráznou lež, protože by Rusové museli být na hlavu padlí a navíc, jak správně uvádíte, chybí stopy po bombardování.

Ovšem jako odvedení pozornosti od napadení Asadových vojáků letadly USA a Austrálie a podpory islámských teroristů, které označují za umírněnou opozici je jakákoliv metoda dobrá.

Takže je na místě Vaše otázka: Cui Bono?

6 2
možnosti
BV

ČT nás jako vždy objektivně a vyrovnaně informuje. Pouhé dva dny do nás hustí co říkají američané a třetí den k tomu přidala i ruský názor. Rozhodně to nebude tím, že oficiální stanovisko USA, že za letecké bombardování konvoje může Rusko, je natolik vzdáleno realitě, že se od distancovali nejen reprezentanti OSN ale i spojenci USA např Německo.

4 1
možnosti
PK

P55a46v44e56l 65K95r58á70l

22. 9. 2016 9:46

Ale ono se nebombarduje jen klasikými pumami,jak to známe z dokumentárních filmů,naopak,poškození kamionů zcela odpovídá jinému typu bombardování,fosforem.

https://www.google.cz/search?q=bombardov%C3%A1n%C3%AD+fosforem&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjW3e7hvKLPAhUBbhQKHQkHDJsQ_AUICCgB&biw=1280&bih=683#imgrc=yiJNjcOibkMrTM%3A

1 1
možnosti
JH

Těch otazníků a podivností kolem je celá řada. Nicméně - jak naznačují česká média a jeden zdejjší diskutér:

" Každý ví, že pachatelem je Rusko, jen a jen není schopen to dokázat..."

Prostě každej to ví a basta!:-)

7 2
možnosti

snad jen malá technická : letadla dnes většinou neshazují pumy, ale odpalují rakety. JInak v té Sýrii aby se prase vyznalo. Chtělo by to nějaký blog od vás, kde to od základu rozeberete, cui bono ten celý spor. ;-)

1 0
možnosti
Foto

SU24 nese 8000 kg pum. Myslím, že rakety asi budou dražší. Ale zásah raketou asi udělá ještě větší paseku, že?

A situace v Sýrii? Tak to já určitě nerozlousknu. Jsem z toho jelen.

2 1
možnosti
VJ

No, oni ti amíci, sice nedopatřením, ale zato prokazatelně, vybombardovali ty syrské vládní vojáky, tak zřejmě bylo vhodné to nějak mediálně korektně vyrovnat. Kvóty jsou holt kvóty, přes to nejede ani humanitární konvoj.

2 1
možnosti
Foto

Chyby se stávají a těch 60 mrtvých je klasická chyba, kde se stačí omluvit a život jde dál.

Já si stále myslím, že v pozadí zničení těch kamionů, které vůbec nestály vedle sebe, jak by člověk u konvoje čekal, byla promyšlená provokace.

Vytvořím premisu - bylo to syrské nebo ruské letectvo a pak už mohu rovnou požadovat, aby Sýrie "nelétala".

1 1
možnosti
MD

To co popisujete, je test na vysi IQ=>80. Uz tato hranice by mela mit problemy s prijmutim popisu predlozenym USA. Takze se zase moc nevytahujte, jo.

1 2
možnosti
Foto

Tak já děkuji za dosavadní negativní reakce, velmi mě potěšily. A to tím, že kromě jakéhosi apriorního stanoviska:

Rusy jsou hajzli a ďábli

USA jsou Mirkem Dušínem

Žádní teroristé, kteří by to mohli spáchat v Sýrii nejsou.

Mě potěšilo a utvrdilo v mém stanovisku, když jsem četl názor pana Sidneyho Sisky, bývalého (a snad ještě v činné záloze) vojáka. Pan Siska celou dobu, co komunikujeme na mně nenechal nit suchou, takže jeho souhlasné stanovisko mám za bernou minci.

A co se týče sestřelu letu MH 17, tak jsem v úvodu článku měl rozepsané dva odstavce o tom, jaká neskutečná série náhod na ukrajinské straně vedla k tou sestřelu a chtěl jsem to dát jako příklad operace pod falešnou vlajkou.

4 1
možnosti
Foto

.....a o tom jsem již před válkou hovořil s panem okresním hejtmanem...... tak nějak hovoří por Dub o svých strategiích ve Švejkovi.

Pane Hermánku , zdá se , že jste odborník na vše od náletů přes americké vozy po Havla. Komu čest , tomu čest.

Vše má jeden společný jmenovatel : Rusové / VVP/ za nic nemohou , všichni je toliko bez důkazů osočují .

Buď jste úplně mimo mísu , nebo naopak : máte stále plnou mísu od objednatele Vašich blogů.;-D

3 8
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.