Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jiří, myšlenku neudržíte; doufám, že udržíte alespoň moč.

2 0
možnosti
OF

Prezydenci Vaclav Havel i Aleksander Kwaśniewski podpisują umowę o przyjaźni i wzajemnej współpracy. Kwaśniewski podpisał od razu, a Havel starannie studiuje dokument. Mija pięć minut, dziesięć, w końcu zniecierpliwiony prezydent RP prosi: Vaszku, podpisz wreszcie. Przecież ty ten dokument już czytałeś. Wolę przeczytać go jeszcze raz - odpowiada Havel. Już kiedyś tak było, że obiecaliście przysłać do Pragi "Czerwone Gitary", a przyjechały czerwone berety.

Czytaj więcej: http://www.nto.pl/magazyn/reportaz/art/4557399,smieszni-jak-szwejk,id,t.html

3 0
možnosti
OF

Kiedy czołg zbliża się już do polsko-czechosłowackiej granicy, Szarik zeskakuje z wozu i chowa się w krzakach. Za nic nie daje się przywołać z powrotem. Zniecierpliwieni żołnierze w końcu na niego krzyczą. Dajcie mi wreszcie spokój - ripostuje Szarik. Ja jestem pies, a nie świnia.

Czytaj więcej: http://www.nto.pl/magazyn/reportaz/art/4557399,smieszni-jak-szwejk,id,t.html

3 0
možnosti
MM

Neměl jste už být na ostrově mezi uprchlíky? 8-o

4 0
možnosti
RH

Komunista je komunista. V 68. se někteří komunisti naivně snažili reformovat nereformovatelné. Nemohli sice systém reformovat, ale nevědomě směřovali ke svobodnému nekomunstickému zřízení. Počínající náznaky plurality (KAN jako první politická organizace mimo NF), které nabourávaly vedoucí úlohu, otevřená kritická diskuze o 50. letech a chybách komunistů, povolení politické satiry v umění atd. A pak přišli Rusáci s podporou bolševického křídla KSČ a všechno to zarazili. Tzv. reformisti nastartovali nevědomě proces pádu komunistického režimu u nás. To sice není jejich zásluha, ale vědomou zásluhou kovaných bolševiků se sovětskou armádou v zádech byl celý proces zastaven.

9 0
možnosti
Foto

Byl jsem členem KAN a byl to klub, podobně jako Škoda klub, kde jsem byl také členem.

1 4
možnosti
MS

Ta poslední věta se vám povedla. Jen by měla být v první osobě jednotného čísla. :-P

3 0
možnosti

jak ale souvisí "výškový" kšeft v Polsku s šedesátýmosmým, to ví jen Autor. Jedna z dalších "oslích" ekvilibristik.

Podle několika tisícovek autorových textů bych si dovolil ale soudit, že tehdy neměl ochranou přilbu, hapal a udeřil se do hlavičky.

9 1
možnosti
Foto

Já psal o 21.srpnu. Taky.

1 5
možnosti
BK

Pane Hermánku, díky. Už mě nebaví číst dokola blogery, kteří stále píší jedno a to samé, když nad "známými a vděčnými" tématy sklízí body- a tváří se u toho jako ti největší správně jdoucí moralisté a svatouškové. Vy jste to napsal bez přetvářky- a to se ceníR^. Už se nemohu dočkat, až zas budu číst dojemné "trháky" na toto téma a pochvalné diskuze od známých firem;-).

4 17
možnosti
Foto

Dnes pořádá rovněž TOP09 na Václavském náměstí pietní akci. Přijdu a přihlásím se do 2.pilíře, abych byl zajištěn na stáří R^

3 9
možnosti
MM

Nejdřív se ale představte, aby věděli s kým mají tu čest. Následky si ponesete sám.;-D

4 0
možnosti
Foto

Dobře se čtete, protože Vaše články nejsou jen pouhé fráze. Dnes mě však zaujala Vaše věta "Jedinou možností, jak dosáhnout jediného pokroku, bylo odstranit vedoucí úlohu strany a také společenské vlastnictví výrobních prostředků".

Co to je, ten pokrok? Je snad v tom, že jeden vybírá popelnice a druhý má tolik majetku, že si může koupit cokoliv a kohokoliv? V současném světě je totiž všeobecně uplatňovaný axiom, že soukromé vlastnictví je základem úspěšného vývoje společnosti i celé civilizace. Není však možnost vlastnit neomezené množství majetku také motorem zabíjet a vést války?

7 17
možnosti
VK

Poučení z krizového vývoje se také dobře četlo, že ano Jarmilo?:-P

14 2
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.