Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

2 až 3 tisíce ne příliš starých mužů, mobilizujících se inzerátem ;-D taková hermánkovic rychlá rota 8-o ;-D

3 0
možnosti
Foto

Spíš přerostlá. Vy jste asi nebyl na vojně, že?

0 0
možnosti
JL

"Rusko se toho poloostrova vzdat nechtelo a ani nemohlo". Muselo si vsak byt vedomo, ze neudelalo nikdy nic za by je meli Ukrajinci mohli mit radi, naopak za hladomor a dalsi veci kazdy duvod Rusko nenavidet. Proc tedy kdyz Gorby dovolil rozpusteni SSSR a ustanoveni nezavislych statu z byvalych SSR si v pripade Ukrajiny nenechalo Krym pro kazdy pripad ve svych rukou? Rusku vsak zdaleka nejde o ten poloostrov, chce udrzovat a nadale stupnovat mizerii a vinit z ni nacionalisty az budou svrzeni a pak nastolit loutkovy, poslusny rezim. Boze jake my jsme meli stesti po roce 1918, ze Rakousko akceptovalo realitu a vychazelo dobre se svymi byvalymi zememi. Byt sousedem Ruska, jake to nestesti.

5 1
možnosti
VPS

Tušíte, pane Lanciku, že v oblastech západní Ukrajiny, kde dnes kvete ten vypjatý antiruský nacionalismus, nebyl žádný hladomor?

1 1
možnosti
Foto

Pročetl jsem si diskuzi a žasnu nad naivitou diskutérů se kterou podceňují roli USA v šarvátkách světa. Jak se po 50 letech přiznává, USA chtěla otrávit F. Castra. Stejně tak se vměšuje do všech zemí, které nepokládá za své vazaly a podněcuje demonstrace, revolty, revoluce a občanské války.

6 4
možnosti
JR

J30a19r45a 83R16a21n70k

16. 8. 2016 2:28

To ovsem neni nic proti verejnemu sklouyznuti z lafety, pane Bicero.....to byla mezinarodni ostuda a koho za to soudit? Neni to horsi, nez pjp, ze chteli otravit naseho milovaneho Fidelia;-)?

0 2
možnosti
Foto

Tzv. demokraté z USA si zvykli dosazovat vlády pomocí řízených pučů, v tomto případě jim to Rusko oplatilo stejnou mincí. Nechápu tedy, proč se tak rozčilují a haterčí, pravidla ve fair play zápase jsou jasná a platí pro všechny.

4 3
možnosti
OZ

Neboli přiznáváte , že Majdan a vše co následovalo byl Ruskem řízený puč? Nevím proč, ale tentokrát vám věřím:-)

4 1
možnosti
MK

S tím Krymem to vidím trochu jinak. Důvodem jeho anexe nebyla obava z nějakých nacionalistů, ale pronájem vojenské základny. Ten byl sjednán do roku 2017. Rusové nechtěli riskovat neúspěch při jednání o jeho prodloužení a tak se rozhodli Krym anektovat.

To ovšem nelze v době míru jen tak provést a proto potřebovali nějaký konflikt v blízkém okolí. Samovolný vývoj na Ukrajině jim poskytl příležitost, jak s minimální námahou takový konflikt vyvolat. V jeho stínu už nebyl problém krymskou anexi provést.

Otázkou je, zda v podobě dnešní mezinárodní izolace neplatí za jeho provedení nepřiměřenou cenu. Význam Krymu a jeho základny se dost přeceňuje. Černé moře totiž nemá o nic větší strategický význam než například přehrada Lipno. Bez použití úžin Dardanely a Bospor ho není možné opustit a tuto cestu ovládá NATO a v dohledné době se na tom nic měnit nebude.

5 0
možnosti
Foto

Krym jako poslední výspa Ruska, odkud třeba lze startovat rakety, má svůj strategický význam pro případný konflikt s Čínou. Bez Krymu je Rusko neuhajitelné v konfliktu s Čínou.

2 3
možnosti
MR

M79i16l14a61n 41R53a37d27e39k

15. 8. 2016 17:56

SAPA je sice vietnamska, ale Vietnam si na ni pravo nedela, jako si Cina nedela pravo na kterykoliv Chinatown ve meste.

Ale tam kde ziji muslimove, tam si za chvili bude delat narok Turecko, take budete pro a budete to omlouvat?

2 0
možnosti
Foto

Jistěže ne. Absolutní spravedlnost neexistuje.

1 0
možnosti
SN

:-).... Zase souhlas ! Dovolím si přičinit také svůj názor ! Kyjevský majdan byla velmi,(ne),povedená taškařice do níž vkládal západ své naděje a samozřejmě na výdajích nešetřil.

LIdé stávkovali, manifestovali, žili pod stany a přesto netrpěli bídou. Té se jim dostalo vrchovatě až dnes. Ze zálohy a střech postříleno několik lidí, to mělo nabudit revolučního ducha! MOžná ano. Vzniklo několik soukromých armád, všechno se to pralo mezi sebou. ZDe bych zmínil slova motocyklového závodníka Franty Šťastného, který často říkal: Ať jsem bit, jen když se peru.

Hrdě se přihlásil k Majdanu náš poslanec modré krve a také překabátěný komunista, v současně době jejich největší bijec, Štětina.

RF měla smlouvu o pronájmu Krymu za levnější plyn. Jak se to začalo vařit, Putin správně odhadl situaci a nechal udělat na Krymu referendum. Nebylo to pod hlavněmi pušek, jak se zhusta píše, ale občané se rozhodli pro připojení k RF. Celý začátek byl také v jakémsi jazykovém zákoně, kde se nařizovalo, že úřední řečí bude ukrajinština. KDyž ještě k tomu přibereme pád dopravního letadla sestřeleného na Ukrajinou a "dodnes nevysvětleného", okamžité vyhlášení sankcí......takže normálně myslící člověk si dá dohromady 1+1 a v každém případě se nad tou spoustu zajímavostí, které do sebe celkem pasují, už nemůže divit ničemu! R^R^R^

2 8
možnosti
MM

Pane Nováku, na vás docela dlouhý příspěvek, ale nechtěl byste radši hodnocení toho, co se dělo a děje na Ukrajině nechal na Ukrajincích? Mohl byste se radši věnovat domácím událostem, třeba že český prezident označil připojení Krymu k Rusku za protizákonnou anexi a jediná možnost jak Krym vrátit Ukrajině by byla válka a tu pochopitelně nikdo nechce!

5 0
možnosti
Foto

Zůstal jsem u nadpisu a hned následného požadavku na jeho abstrahování.

Dál to nešlo ani se sebezapřením.

2 0
možnosti
Foto

A co jste chtěl obstrouhat?

1 2
možnosti

Jiří opět perfektně,ukázal jsi blbečkům pravdu ! KARMA

1 4
možnosti
ZH

Tak za tuhle slátaninu děngy určitě nebudou. Spíš důtka před nasra*ným velvyslancem. ;-D

6 1
možnosti
Foto

Ta hvězdička se uklepla, že?

1 2
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.