Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zde v diskuzích je jakýkoli názor, který se snaží být alespoň trochu k současnému Rusku objektivní, okamžitě, dle pana Ábelovského, "onálepkován" jako rudý, bolševický a jeho autoři bývají v lepším případě posíláni do Kremlu a v horším na Krym.

Hermánku ... soudruhu, vidím, že ti nedám spát ;-Dale víš že lhát se nemá ... tedy nikolivěk každý, alebrž každý zpozdilý či lhavý ... a jedná-li se o velmi aktivního spolupracovníka Stb, jako v tvém případě, pak tím spíš ... nemám pak problém ani s případnou nálepkou - rudý, bolševický, provařený nok, ... ani s tím ho poslat někam, nejlépe do Severní Koreje ... do Moskvy, nebo na Krym?pche ... to by se ti tak líbilo (leda snad v lednu či únoru) soudruhu udavači ... a pro jistotu opakuji, ráčej nebrat si mne do huby, ušetřej si podobná vystoupeníRv

0 0
možnosti
Foto

Pánové Mudra , Machaček ,Kunc či Radek mně takříkajíc vzali vítr z plachet. Snad jen připodotknutí - každá generace v naší poměrně často "zkoušené" vlasti má své trauma , celoživotní negativní zážitek.

Bohužel. Naší otcové mají asi Mnichov , my holt máme srpen 68. Tedy - většina z nás , s výjimkou pana blogera a stovky / beztoho imaginárních/ "pragováků"

2 0
možnosti
Foto

Jenomže, pane Sekle, tak to není. Já to Jaro 1968 "žral" a po tom přepadu, i když jsme nebyl přímým svědkem, jsem byl možná radikálnějším kritikem, než mnozí dnešní "hurávlastenci".

Základem přístupu naprosté většiny lidí je pocit, že nám ta invaze cosi vzala. Ano, vzala. Vzala nám naše iluze a sny, ale ve skutečnosti u nás zůstal stejný komunistický režim.

A dokonce ti, kteří nejvíce nad tou invazí vřeštěli, byli ti, kteří nám sem ten komunistický režim pomáhali instalovat. A to, že "prozřeli" mě zajímá jako loňský sníh.

Věcně posuzováno, z hmotného hlediska jsme si po invazi spíš polepšili a v otázce svobody? Jsem ročník 1948 a tak mi v roce 1965 bylo 17 let a pamatuji již mnohé.

V roce 1965 měla KSČ naprostý monopol moci a v roce 1975 měla KSČ naprostý monopol moci.

Fakticky v tom byl jen velmi malý rozdíl, který by patrně nastal i přirozeným vývojem nepřirozeného komunistického systému.

Prostě a jednoduše. Rok 1968 je naší pochodní v podvědomém boji proti současnému Rusku. To mi nikdo nevymluví.

2 1
možnosti

J95a48n 65P98a44l87l91a66s

7. 8. 2016 22:14

Dobrý večer, 21. 8. 1968 jsem byl na Rujáně. Následujících 10 dní jsme byli internováni v narychlo vyklizeném rekreačním středisku bez možnosti styku s vnějším světem. Ujišťuji Vás, že žádný zážitek od té doby mi tohle nepřebil.

5 0
možnosti
Foto

Ano, "Endéráci" byli vždy papežštější než papež. Velmi jsem to zažil na vlastní kůži, ale teď nemám čas na detailní popis.

1 0
možnosti

Vyborne napsano....taky si casto rikam,kym a cim je v lidech stale ziven rok 1968?Proc ne jina vyznamna a ne pro cesky lid prave prijemna vyroci?Co me pri tom jeste napada....a smutni - dle meho nazoru nesmyslne ,velice bolestive umrti mladeho cloveka.......vzdelany,mlady....schopny..........v historii ceskeho naroda ma jiste sve nezpomenutelne misto.....ale rekneme si uprimne...bylo to nutne?Mluvilo se o nem...mluvi se o nem.....a bude se o nem mluvit..........jenomze on mohl zit....

1 5
možnosti

A12l63e47s 62H45r44y24c

7. 8. 2016 20:53

Mám od lékaře předepsaný heřmánkový čaj a v lednici nakládaný hermelín....ani do jednoho se mi nechce ....u těchto pochutin se mi bohužel vždy vybaví bloger Hermánek a je po chuti:-/

4 2
možnosti
Foto

A na to jsi přišel sám, bez cizí pomoci? Gratuluji.

0 1
možnosti

Že voni s vámi Hermánek doma zase nemluví, co? Já jen že tady diskutujete skoro sám se sebou.

7 3
možnosti

Nevím, jak a kde autor přišel na slovní spojení demokratického socialismu. To čtu poprvé. Přeci se v roce 1968 chtělo vedení státu uchýlit k "socialismu s lidskou tváří", že?

V socialismu se razilo heslo "Myšlenka si vždy utržila ostudu, když se uchýlila od záměru". Takže v demokracii neplatí? V obojích systémech se vyzdvihuje vláda lidu, v obojích se volí zástupci. Takže moc utopická myšlenka to až tak není.

Možná někdo nevíte, že právě "socialismu s lidskou tváří" se zalekli, velmi zalekli šéfové západních mocností. Protože. pokud by se něco podobného u nás povedlo a jistě by i fungovalo i s "dětskými nemocemi", chtěli by "to" po nich občané i v jejich státech. A to nemohli již tehdy úplatní a penězi někomu zavázaní politici dovolit. Proto dovolili příjezdu tanků, víte? Na určitou dobu dohodnuté otevření hranic bylo ústupkem Ruska, umožnilo Západu příchod vzdělanců od nás.

Jeden ze střípků obav západních politiků byl i vážně myšlený návrh kandidáta na prezidenta - pana Ing. Jiřího Hanzelky. Jeho znali a ctili v osmdesáti zemích světa, jel by ke všem na návštěvu jako velmi dobrý přítel a jejich ekonomika by byla pro nás víc než otevřená, chápete? Kterého politika států našeho ražení tehdy v tolika zemích světa znali? Žádného a ti západní by se ocitli v jeho stínu. Naše republika by nastartovala vývoj ne nepodobný tomu, jaký byl po roce 1918. Až do roku 1938, kdy nás tzv. "spojenci" hodili přes palubu. Ti samí spojenci nemohli v r. 1968 dovolit, abychom se jim hospodářsky utrhli z řetězu. Jak prosté.

Kdo mi tohle vyvrátí a jakými argumenty?

<Pokud v socialismu zavedeme demokracii, již to nebude socialismus a na druhé straně, pokud někdo zavádí socialismus, třeba v EU, tak tím užírá demokracie.

Zdroj:http://jirihermanek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=542050>;

6 0
možnosti
Foto

To je ale totéž. Viz Havlovy sebrané spisy.

0 5
možnosti
Foto

Jedno z vašich oblíbených témat. V 68 to nebyla okupace, malý počet mrtvých a SSSR se vlastně zachoval správně, protože musel, zavinili jsme si to sami.

At budete psát cokoliv, vpád na cizí území zůstane invazí, pobyt bez legálního důvodu (na následně vynucené zapomente) je okupace, zabrání cizího území je anexe.

A můžete k tomu pindat co chcete, zkoušet přepisovat historii, vnucovat svou podivnou (rudou) propagandu a vysvětlovat, že zloděj je vlastně ten poškozený. Můžete dělat co chcete, ale to je asi tak všechno. Historii nepřemalujete, marná snaha.

16 0
možnosti
Foto

Ta se, pane Macháčku přemalovává každý den. To nevíte?

0 7
možnosti
Foto

To je fakt zvláštne. Začínam mať podozrenie, že si 21. august 1968 pamätá viac ľudí ako 2. svetovú vojnu, bitku pri Slavkove, alebo Tridsaťročnú vojnu. ;-D

2 0
možnosti
Foto

Ale zase míň než třeba rok 89, rozdělení federace nebo "slavný" vstup do EU.

0 3
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.