Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ono to s tou demokraciou je to fakt niekedy zložité.

Spomeňte si na voľby v Alžírsku spred už dosť rokov, keď ich vyhrali islamskí fundamentalisti. Skutočne demokraticky. Svet stŕpol v úžase a namiesto do vlády zorganizoval odchod ich víťazov do basy.....

0 0
možnosti

V sousedství jsme měli paní, už je asi patnáct let po smrti. Byla velmi skromná a pracovitá a také se, i ve vysokém věku, dost zajímala o politiku. Dlouholetá členka KSČ, pak i KSČM. Stále všechno světové dění, minulé i současné, komentovala a rozebírala. Dost věcí se jí dalo věřit, ale jednou mi povídá, vždyť demokracie (tehdy se to slovo skloňovalo ještě častěji než dnes), to je vlastně komunismus. Vlastně i v tom měla pravdu - obojí nedostižný ideál a pomocná slovíčka vedoucí k oblbnutí mas. Vím, dnes si "demokraticky" můžete vybrat, ale k čemu Vám to je? Znáte to, když dva vlci a jeden beránek hlasují, co bude k večeři?

0 1
možnosti

J71a42r96a 89R38a53n17k

26. 6. 2016 4:31

Jeste bude legrace:

EU Referendum Rules triggering a 2nd EU Referendum - Petitions

https://petition.parliament.uk/petitions/131215

1 1
možnosti

Demokratické volby v Sýrii? Tak možná podle webu aeronet.

3 3
možnosti

J82a31n 71R86á70ž

25. 6. 2016 23:05

Demokracie nikdy nemůže být nebezpečím pro totalitní režimy. Komunisté i bruselsti socialisté si stanoví svoje pravidla, kterým všechny demokratické postupy eliminují.

Když byl někdo odbojný za komunistické totality, přišel mu domluvit pán od StB a naznačil něco o vězení, dnes přijede za odbojným státem zástupce EK a naznačí něco o pozastavení dotací a demokraticky je vše opět tak, jak si Brusel představuje. Stačí si vzpomenout jakými "demokratickými" metodami se schvalovaly uprchlické kvóty. Nebo jak si demokraticky ve Švédsku odložili volby, když to vypadalo, že zvítězí odpůrci kvót a servilnosti k Bruselu.

Slovo demokracie nemá pro bruselské totalitáře a jejich podporovatele žádný reálný obsah. Tak jak by mohla být demokracie jejich největším nebezpečím?

4 0
možnosti
Foto

Docela jste to vystihl. Když vám někdo slibuje nebe na zemi, tak se rozumný člověk poohlédne po klacku. Pro případ, že by to nevyšlo.;-)

4 0
možnosti

Nerozlišovala bych mezi komunisty a bruselským aparátem. Totalitní režimy používají stejné postupy uchvácení moci a omezení možností o moc přijít. A ti, co se rádi opojí mocí, jsou vždy připraveni být "u komunistů" nebo "u eurohujerů" a pažtěji než papež upenomat moc a hlásat ideály....RvEU;-€

6 1
možnosti

Dnes jste si zasloužil Karmu.

Od Šneka...

:-)R^

6 0
možnosti
Foto

Především je třeba říci, že v roce 2003 byla kampaň naprosto jednostranná, přidat se k odpůrcům EU znamenalo být vyobcován z tehdejšího veřejného prostoru a získat pověst absolutního hlupáka a bankrotáře. Ještě si pamatujeme ty bilboardy se šťastným řeckým kavárníke a nadšeným portugalským rybářem - přitom tyto země v té době nedělilo od krachu ani deset let. Dle médií nadprůměrně inteligentní příznivci EU to netušili, my ostatní tak trochu ano.

9 1
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.