Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

Pokud se tady dohadujeme o americké základně na Krymu, tak ta by tam nemohla nikdy vzniknout pro odpor Rusů. Samozřejmě, že Rusové věděli o jednáních Američanů s Ukrajinci o takové základně loni zjara, ale události se vyvinuli ve prospěch Ruska připojením Krymu k RF, čímž byl problém smeten se stolu.

Zapamatujme si jedno, Rusové by Ukrajinu nepustili, i kdyby měli zahájit o ni válku. Píši kondicionál, protože na setkání Kerryho s ruským vedením v Soči došlo k obratu a Ukrajina přestala USA (dle mého patrně jen na čas) zajímat. Proto taky jsou teď Rusové v Sýrii.

Zapamatujme si ještě i druhé. Rusko a USA jsou na straně jedné rivalové, ale současně i partneři. Obávám se, že toto mnohé hlavy nepoberou, nicméně já to blíže osvětlovat nebudu.

1 4
možnosti
Foto

Pan Těšínský se, seč může, dokázat mi, že Krym by Američanům byl na nic. Ale naprostý opak je pravdou:

1. Již samotná ztráta Sevastopolské základny by byla pro Rusko fatální a padaly by hlavy. Možná i ta nejvyšší.

2. Hotovou základnu, s letištěm, přístavem, budovami atd. lze vždy dobře využít a US Army by ji také dobře využít dokázala.

O tom jsem naprosto přesvědčen, i kdyby tam mělo být pouhé sanatorium. Protože by nad ním vlála americká vlajka a to by pro Rusy bylo na mrtvici.

2 3
možnosti
BT

pane Hermánek v hrdlo lžete v tom kde se zmiňujete o mé maličkosti, takovou ptákoviny bych nepřipsal ani vám který o vojenství ví naprosto kulové, takže vy můj oblíbený člene "Přátel Ruska" či jak se ten obskurní spolek jmenuje, teď vám ukážu jakýže jste demagog a lhář, píšete že jsem tvrdil že, cituji: " námořnictvu je námořní základna na nic." není tomu tak,  já psal že námořní základna na Krymu je US NAVY na nic, když jsem vás ptal na co by jim tam asi byla odpověděl jste že hlavně na to aby naštvali Rusy, tak se vzpamatujte socialistický kontrarozvědčíku co bránil objevy fy. TESLA před IBM

4 0
možnosti
Foto

No vždyť "námořní základna na Krymu je US NAVY na nic".

A co jsem napsal já?

Že námořní základna je námořnictvu na nic.

Kde vidíte nějaký rozpor?

1 1
možnosti
PS

P11e36t28r 59S44k36á18l11a

12. 11. 2015 14:50

Nebylo by vhodné, pane Hermánku, kdybyste na oplátku podpořil pana Boušeho v jeho promyšlené a vědecky podložené;-D teorii o tom, že Američané nikdy na Měsíci nebyli? Jste přeci ze stejného tábora.

6 1
možnosti
Foto

Zvláštní jenom je, že největšími šiřiteli této teorie jsou samotní Amici. Totéž v případě UFO:

1 3
možnosti
LB

Koukám, že ani nadsázka našim trpaslíkům a "admirálům" v jednom nestačí, aby zásadní nezbytnost námořní vojenské základny na Krymu pro Američany pochopili.

Námořníci z "US Navy", víte, co je to Chibiny ?

;-D;-D;-D

2 6
možnosti

Jen další ruská lež a mýtus pro prouruské, prostinké dušičky ala Bouše. Kteří uvěřili ruským báchornkám na Netu, že SUčko jediným , hrdiným přeletem nad US lodí, tuto vyřadilo a námořníci se v hrůze vrhali do moře ;-D;-D

Jinak Chibiny je malý válcový kontejner umísťovaný na konci křídel bojových letadel. Systém je určen pro vlastní ochranu a ochranu dalších letadel v blízkosti. Chibiny zvyšuje údajně až 30x odolnost letadla proti radarem naváděným střelám vzduch-vzduch (např. AIM-120 AMRAAM) nebo země-vzduch. 

Podle ruského vojenského odborníka Alexe Rammy však Chibiny nehrál žádnou roli při zmíněném incidentu mezi ruskými letadly Su-24 a americkým torpédoborcem USS Donald Cook. Chibiny dokáže používat pouze frontový bombardér Su-34, který je na to vybaven potřebným systémem napájení (je třeba velký zdroj energie), elektronikou a avionikou - například upraveným kokpitem s vyhrazeným displejem pro systém Chibny atd atd.

Jestli nevěříš mě, začti se zde do seriozního ruského vojenského webu

http://militaryrussia.ru/blog/topic-802.html 

V závěru článku se věnují i této události s torpédoborcom USS Donald Cook a jasně píší, že ze strany onoho Su-24 nedošlo k žádné nepřátelské akci a stroj neměl systém Chibiny vůbec Nainstalovaný..... 

Co bys ještě potřebovalo vědět Bouše??:-)

7 0
možnosti

pečená kachna ve slevě? Neurážel jste poměrně nedávno "spoluobčany", kteří by šli kamkoliv pro pomeranče zdarma?  Ach jo ...

Jinak, upřímně, kdo je na ty vaše kolovrátkové pindy zvědavý, to jste si nějak potřeboval dneska před kachnou dodat sebevědomí a naházel rychle lopatou na hromadu kupu vašich stoletých pravd? To, že máte názor, je chvályhodné, ale to jak ho s urážkami vnucujete jiným, je na pováženou. 

Popřál bych vám dobrou chuť, ale nějak mi ta slova váznou ....

1 0
možnosti
JC

"Vnucujete"? 8-o On Vás někdo nutí s pistolí u spánku číst články pana Hermánka? Asi těžko, viďte? Tak je nečtěte a budete mít klid, nic Vám nebude váznout ...:-)

2 6
možnosti
Foto

Cituji: "Jak správně říká pan Těšínský, námořnictvu je námořní základna na nic."

Bylo by žádoucí, aby to potvrdili i pánové Vokoun s Kopřivou.

Potom teprve tato slova budou mít odpovídající váhu.

4 3
možnosti
VV

Obcas tyto smesice vet staly za to i neco z nich precist. Tentokrat zu nestoji zato ani napsat neco do diskuse. Takze sbohem.

2 0
možnosti
JC

Až na věky. No to Vám to trvalo! Jenom ale abyste to dodržel ...;-):-)

1 5
možnosti
LB

Proč je nám protektorátní propagandou předkládáno Rusko jako náš úhlavní nepřítel, ale invaze milionů agresivních černochů a muslimů jí nevadí ? Odpověď je jednoduchá :Drang nach Osten (česky Pronikání na východ). Tentokrát ne v klasickém podáníGermánů, ale zaoceánských Anglosasů.

 

Chápu zmatení v hlavách mnohalidí, že když se útočí na východ tak se neútočí na západ. Nicméně v tomtospočívá ten vtip. Je třeba totiž nejprve položit na lopatky západní Evropu,počínaje Německem, aby se tam vytvořila bojovná rasa nového obyvatelstva snízkým IQ ochotná ve jménu Alláha k útoku na Rusko. Němci nedávno požadavekAmeričanů na společné zahájení agrese vůči Rusku odmítli, takže za to pykajíkoncentrovanou a organizovanou invazí milionů negramotných, ale statnýchzdravých černošských a islámských bojovníků.

 

Nicméně je mi jasné, že ani toto vysvětlení hlavyznačné části lidí nepoberou. Ideologická vzpříčenost a zmanipulovanost je vnich obrovská.Nicméně je mijasné, že ani toto vysvětlení hlavy značné části lidí nepoberou. Ideologickávzpříčenost a zmanipulovanost je v nich obrovská.

Nicméně je mi jasné, že ani toto vysvětlení hlavy značné části lidínepoberou. Ideologická vzpříčenost a zmanipulovanost je v nich obrovská.

Nicméně je mi jasné, že ani toto vysvětlení hlavy značné části lidínepoberou. Ideologická vzpříčenost a zmanipulovanost je v nich obrovská.

3 4
možnosti
Foto

Dobrý matroš.

3 1
možnosti
DV

D97a93v42i43d 69V28l91k

12. 11. 2015 12:46

Jirko prosím Vás to Vaše mletí o Ukrajině chutná stejně, jako když si z toho stejného pytlíku děláte už po sedmé čaj. Stojí to prostě za staré houby. Možná by stačilo místo stokrát omletých hloupostí do blogu, každé ráno napsat " Stále žiju" Vaši fandové by Vám to odkarmovali, my ostatní bychom klidně spali, že největší retrobojovník za výdobytky socialismu je stále mezi námi a Vy by jste nemusel ani sprosťačit, ani vymýšlet nesmyslné motanice.

7 2
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.