Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nechci hodnotit Assada , protože o něm moc nevím..Nicméně "zavádění demokracie" západem v zemích , kde vládne diktatura  je trochu o něčem jiném , než popisujete.

Z pohledu USA musí být v klíčových zemích vládce zcela loajální americkým zájmům. Jestli diktátor či demokrat je úplně jedno. Jsou známy i případy , kdy v některých zemích USA  iniciovaly státní převrat , svrhly demokraticky zvolené vedení a pomohly do sedla některému diktátorovi. A ještě k tomu celou zemi rozbombardovaly a uvrhli ji do bídy...

Dále ...jsou země , které jsou důležité a nedůležité. Nedůležité jsou každému světovládci lhostejné... ale pokud je tam nějaké nerostné bohatství , už je to o něčem jiném....

2 0
možnosti

Ale nene...Vy jste objevil Ameriku!! :-))))))))

0 0
možnosti

A čo je to také - originální, tedy americká mutace ? ;-D

0 0
možnosti

To ale nevypovídá o tom, jestli jsou Assadovi hodní či zlí. V tom regionu je to o principu "drž rebely na uzdě, nebo budeš sám zabit". Zvlášť pokud někdo stojí proti sunnitským fundamentalistům. 

PS: jinak, myslím že se nejednalo o město Homs, ale Hamá.

0 0
možnosti

Omlouvám se, měla to být reakce na příspěvek Jana Sinnreicha.

0 0
možnosti

Vždycky se mi líbí jak někdo, kdo má škraloup na hlavě, moralizuje někoho jiného. Že pane Dvořáku alias Hermánku (nebo obráceně??) ;-D;-)

2 0
možnosti

A je jen dobře, že mažete některým lidem příspěvky - alespoň je vidět jak si hrajete na cenzora - to vám asi v dnešní době chybí

0 0
možnosti

S Assadem se maj možná někteří obyčejní občané špatně, ale bez Assada bude zcela jistě hůře pro všechny...

5 0
možnosti

Velmi slabé. Odhaduji, že tento hanopis zůstane neproplacen. A autor by si mohl gratulovat, kdyby si jedna z těch sterilních krásek z Playboye pověsila na jeho nos kabelku.

2 3
možnosti

S tím, že vývoz demokracie do celého světa za cenu bezpočtu (z tohoto hlediska zbytečných a "neúčelných") obětí je jen velmocenská hra se dá jen souhlasit. Také s tím, že ta hra je cynická a týká se jen některých regionů, většinou nasáklých ropou.

6 0
možnosti

Ještě bych dodal - nasáklých ropou a ochotných poslouchat a plnit přání mocných za Atlantikem. V tom případě nevadí, že je třeba v Saudské Arábii diktatura, že se tam koná obden poprava, že je to semeniště islámu a nenávisti ke křesťanství a že boj proti křesťanům financují.

2 0
možnosti
Foto

Propagandě trvalo den než zareagovala. Dnes tam hodili jedničku a začínají to rozjíždět - viz vypíchané oči v Asadově vězení. Nu uvidíme, kam to posunou zítra a pozítří. Za článek karma

12 13
možnosti

Otec Bashira, Hafez Assad,  srovnal se zemi v r. 1982 mesto Homs (Homs masakr), protoze se proti nemu postavili islamiste jine sekty. Desetitisice mrtvych. Tehdy to byla regionalni zalezitost, ktere si OSN a USA vubec nevsimly. Byl klid, zadni uprchlici. Tolik k hodne rodine Assadu.

11 3
možnosti

To je v poriadku. Zistite si čo urobilo letectvo Veľkej Británie so vzbúrenými kmeňmi v Iraku v 20 rokoch.

2 0
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.