Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

děd Vševěd hadr.

0 0
možnosti
JL

Prostě milujete sedmdesátá a osmdesátá léta minulého století. To z vás jenom čiší. Měl jste se dobře, s lidmi, které jste nemusel, jste se vypořádal jednou, dvěma větami zaslanými na patřičná místa - prostě paráda a krásná doba.

4 0
možnosti
Foto

J65i43r60i 34B57i18l86i25n29a

24. 10. 2014 17:18

Vetsina chartistu vcetne pana Havla v KSC nikdy nebyla.

A co se tyce toho zbytku - me bude vzdycky sympatictejsi clovek, ktery se dal do KSC po valce z mladicke blbosti a pozdeji se svuj omyl snazil napravit, nez bezpaterni kolaborant, ktery za sovetske okupace spolupracoval kvuli korytu se zlocinnym rezimem. Jsem rad, ze aspon nektere z nich dnes trapi cerne svedomi. 

Namiste by vsak byla spise pokorna omluva, nikoliv spineni Chartistu.

3 0
možnosti
Foto

Byli chartisté placeni Západem? Nešlo náhodou jen o získání majetků a o restituce včetně té církevní? Nebyly ty řeči o "socialismu s lidskou tváří" jen habaďurou na lidi? Kolik by jich přišlo podpořit Havla, když by věděli, co bude následovat? Lhal Havel nebo to myslel upřímně, když ve svém proslovu řekl něco jako "zlí jazykové tvrdí, že chci obnovit kapitalismus... že budou nezaměstnaní... ničeho se nebojte...".  Co Schwarzenberg kolem Havla? Jak moc se špičky KSČ angažovaly na převratu, jak dalece spolupracovaly s chartisty? Řekla bych, že nějak ano. Poté, co se začal hroutit Sovětský svaz, už nemusely mít strach.

2 6
možnosti
OK

Těžko věří dobrým úmyslům jiných ten, který neví, co to je dobrý úmysl.

3 1
možnosti
JH

J96o89s45e78f 10H18e44j75n38a

24. 10. 2014 13:14

Hermanka nečtu už léta. Občas nahlédnu, zejména když zase intenzivně špiní nenáviděnou chartu. On ostatně špiní rád každého, kdo projevil lepší charakter. Ale apeluji na zdravý rozum a poznatky historie. Ve všech moderních revolucích šli vzbouřenci nejdříve po archivech státní policie. Tak třetina z nich tam vždy byla evidovaná. Třeba Stalin u carské ochranky. O tom, že i charta byla profízlovaná nelze pochybovat. Ostatně rád by se tenkrát jistě zapojil i Hermanek, za tučně namazaný krajíc. Kdyby už svou žvanivostí nebyl příliš provařený. Já znám minimálně jednu chartistku, které podpis na mnoho let velmi poškodil život a měla by právo si před Hermanky odplivnout. Nedělá to, je to charakterní dáma. Udavač Hermanek ovšem zvrací na Chartu neustále. Asi ví proč! Znovu parafrázuji Brandtova slova: Ptáte se, kdo byl v minulosti udavač? Podívejte se, jak se chová dnes!!!!!

15 0
možnosti
OK
Foto

O26t44t66o 24Č39e57r80n66ý

24. 10. 2014 13:13

Stejně bychom mohli hanět legionáře, kteří se z bývalých c.k. vojínů stali "zrádci". Ne každý je schopen alespoň zkusit vyrovnat se svojí nehezkou minulostí a podstoupit šikanu za svůj krok. Zvláště bývalí členové KSČ věděli velmi dobře, co by je mohlo čekat. Navíc jejich znalost prostředí a kontakty, které se nikdy zcela nepřervaly, byly velmi užitečné. Mnoho informací, které se staly součástmi různých prohlášení CH77, pocházely právě z těchto kruhů. Ten, kdo zamýšlí nějakou společenskou změnu, se bez informací z okruhu protivníka neobejde. Byl jsem u toho od počátku, spíše u té technické stránky, a první dva roky jsem byl hodně aktivní než jsem "ujel" na provokaci a musel své aktivity utlumit. Bylo to přetahování kdo z koho s výsledkem nejistým. Někteří skončili znovu v kriminále, někdo byl jen "vystěhován". Záleželo na momentální politické situaci a vyhodnocení. A protože všichni byli jen lidé se svými slabými i silnými stránkami, je jasné, že někteří se osvědčili, jiní ne. Ale, co je na tom divného? Vy jste se také nechal nalákat, pane Hermanku, ale že bych zaregistroval alespoň náznak toho, že byste toho zalitoval, to nikoliv. Tak neposuzujte.

7 0
možnosti
Foto

Vy ale také posuzujete. Pan Hermánek nebyl Vy a Vy jste nebyl on - inženýr pracovně na Západě, jestli se nemýlím. Kdyby byl takový grázl, jak ho tady někteří někdy napadají, asi by nepsal blogy na taková témata. A další věc - dokáže vůbec někdo zalitovat něčeho, co kdy udělal? Asi moc málo. A na tomto prostoru mezi lidmi různého ražení mi nějaká lítost připadne nesmyslná.

1 4
možnosti
JC

Já se domnívám (možná mylně), že Charta 77 byla dílem StB stejně jako ten listopadový převrat. Převrat se jim vymkl z ruky (jak správně píše Jakeš), ale Charta ne, tu ovládali stále pevně. Ale to všechno je teď už jedno. Není důvod kazit historikům práci nepodstatnými emocemi.

2 6
možnosti
OK

Pak se ptám, kolik StB platila těm, kteří tu Chartu iniciovali a pak byli za to pozavíráni, šikanováni, vystěhováni, někteří zemřeli na následky vyšetřování (jako prof. Patočka)?

6 0
možnosti
PP

P44e65t54r 28P95á80l66k67a

24. 10. 2014 12:20

nechutné, jak vždy.

Jedná se o váš asi třistapadesátý blog, kde dokola opakujete svoji mantru o tom, jak byla Chrata 77 spolkem bývalých komunistických kádrů. Na třistapadesátý pokus jste to dokonce neuvěřitelně argumentačně podpořil čísly (snad abyste tomu dodal váhu) - 2 ze 3 jsou bývalí komouši, což má neuvěřitelnou argumentační váhu.

Pokud jste údajným bolševisvem chartistů tak posedlý, mám pro vás jednoduchou otázku - Chartu 77 podepsalo 1898 lidí. Kolik z nich bylo bývalých členů KSČ? Kolik z nich patřilo v šedesátých letech mezi vysoké představitele strany?

Obávám se, že na takhle jednoduchou otázku nebude mít agent Hermánek odpověď, což mu ovšem nezabrání na dané téma vyplodit ještě asi 500 blábolů.

8 1
možnosti
LC

tak, že by Cibulka měl pravdu v hodnocení Havla ?

2 4
možnosti
OK

;-D Co tam máte ještě?

0 0
možnosti

Jaké završení? Vždyť to bylo jasné už po převratu, když se havel okamžitě spřáhnul s komunisty a ochraňoval je. Kdo byli jeho nejoblíbenějšími politiky? Čalfa a Tošovský. Za jeho panování byly 3/4 hradních zaměstnanců komunisté a bývalí příslušníci StB. Pro havla bylo jen jedno měřítko přijatelnosti: Jestli mu lidé přikyvují nebo ne. Na jejich minulosti mu nezáleželo :-/

1 2
možnosti
OK

Havel se celý život stavěl proti komunismu, ne však proti komunistům.

1 0
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.