Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Pane autore, Váš blog jsem do této doby neznal a to co napíšu tedy souvisí pouze s tímhle příspěvkem. Možná se tedy jedná o náhodný nesoulad našich názorů, i když podle titulků Vašich dalších příspěvků to asi nebude ten případ. Nicméně k věci, to co jste napsal se mi opravdu zásadním způsobem nelíbí a mám z podobných názorů hodně špatný pocit. Chtěl bych teď polemizovat s Vaší argumentací, se kterou se obracíte na ty, kteří Vás za tenhle příspěvek kritizují (a já se k nim připojuji). Zlehčujete to tím, že přece není nic špatného na tom probírat pravděpodobnost toho, že se syn Barbory Špotákové stane sportovcem a připadá Vám to stejné jako tenhle případ. Není to stejné. Ne proto, že dotyční jsou cikáni, ne proto, že tím porušujete nějaký zákon neba nařízení, ale proto, že je to prostě neslušné. Máte vnoučata? Probíráte občas v rodinném kruhu jejich budoucnost? Jestli se stanou policisty, lékaři, právníky...? Asi ano, jako skoro každý. A vyčíslil jste jejich rodičům pravděpodobnost, že se stanou tuneláři, zloději, vrahy...? Reagujete na každou představu jejich hezké budoucnosti vymyšlením jiné, temné? Bylo by to příjemné jejich rodičům? Co myslíte? Hypoteticky, co když si Váš příspěvěk čtou rodiče paterčat? Bude jim to příjemné? Myslíte, že je slušné, se takto chovat (byť není pravděpodobné, že si blog přečtou, na věci to nic nemění)? Já jsem při reportážích neviděl vůbec nic, čím by si měli rodiče vysloužit takové chování,spíše právě naopak. Když Vás pozve kamarád do porodnice aby se pochlubil s potomkem, vidíte z něj nadšení, radost a hrdost - řeknete mu, že je jeho novorozené dítě s rozštěpem děsně ošklivé, pokud se Vám tak bude zdát? Je pro Vás standardní zraňovat city jiných lidí aniž by Vám cokoliv provedli? Přesně to totiž děláte. To je ten rozdíl mezi spekulací na oštěpaře (policistu, lékaře...) a pobírače dávek. Uzavřu to: sice Vás neznám, ale je pravděpodobné, že jste neslušný člověk.Je to dle Vás stejné jako to, co jste napsal Vy?Není, jestlipak víte proč..

0 0
možnosti
Foto

Pokud to čtou, tak jim vlastnoručně napíši moji hlubokou omluvu. Paj by totiž byla šance, že ani oni a ani jejich děti na dávkách nebudou.

0 0
možnosti
Foto

Pan Kudlička to pochopí: Nikoli "jen proto....", ale "právě proto....". V tom to totiž všechno vězí a o tom to je. A to je to, co si statečně zastíráme a to je to o čem byl tento článek.

1 2
možnosti
PK

Pane Hermánku, to je fakt ubohost spekulovat o ještě nenarozených dětech jedné konkrétní matky. Hážete tu statistická čísla. Nejsem nějak politicky hyperkorektní, takže  klidně řeknu, že statisticky je poměr pobíračů dávek mezi cikány a  "bílými" větší, to je prostě fakt. Ale sázet na ještě nenarozené děti? Představte si situaci, kdyby se např.jednalo o Vaši dceru a někdo napsal podobný článek. Podle statistiky by ta pravděpodobnost budoucích pobíračů byla nižší a kurzy by tedy byly vyšší, každopádně mi neříkejte, že by to pro Vás jako otce nebylo urážející.

5 3
možnosti
Foto

Máte samozřejmě pravdu, pane Kudličko. Ten článek a hlavně titulek jsou důsledkem mé nezřízené touhy po čtenosti. Je to prostě bulvární článek, to uznávám.

Na druhou stranu si ale myslím, že kdybych stejným způsobem spekuloval o tom, zda ještě nenarozený syn Báry Špotákové bude též vynikajícím sportovcem,tak to nikoho neurazí.

A v roce 2011 jsem měl jednu zákaznici, zpěvačku (hledala pronájem bytu) a to jméno mi bylo povědomé. A tak jsem zavolal do Brna bratrance zemřelé babičky mé ženy a říkám mu "Josef, prosím tě, co ti říká jméno ............... A Josef na to: Jasně, to je jedna z pěti dcer z příbuzenstva mé ženy. Jsou to dcery dirigenta...... a zpěvačky ......... (Jedna z těch dcer žije s pane Janečkem).

A myslíte, že by někoho urazilo, kdybych před narozením dcer dirigenta a zpěvačky spekuloval, že budou hudebně nadané (všech pět se živí zpěvem)? Nikdo, vůbec nikdo by to za skandální nepovažoval. 

Za skandální to je považováno jen a pouze u Romů. Protože u nás u svišťů se o tom nemluví (J.Werich)

4 7
možnosti
LH

Milí diskutující zkuste si vsadit a čas Vás rozsoudí. Já se nemohu zůčastnit protože výsledku se , bohužel , nedočkám. A na těch 20 let zanechte hádky. Hezký den.

3 0
možnosti
Foto

To nikdy neříkejte. Když se mi narodila nejmladší dcera, tak mojí milované mamince bylo 69 a tehdejší manželka se vyjádřila, že maminka bude mít na těch pár let o co se starat.

A dceři je letos 21 a maminka oslaví za půl roku devadesátiny.

3 5
možnosti
AN

po přečtení diskuse se ptám.měl pan hermánek pravdu,nebo ne?

diskuse je plná osobních antipatií k autorovi,a já,aniž bych znal kohokoli z vás,myslím ,že blíže pravdě je pan autor ,proto vám pane hermánku vyjadřuji podporu.R^

4 8
možnosti
Foto

Já Vám pane Nebuželský děkuji. Já i když napíši, že dnes pršelo, tak to bude na minusové body.

3 6
možnosti
JH

J39a41n 62H61o88r36a

30. 5. 2013 15:03

Jen dva lidé dokáží rozplakat cibuli, Chuck Norris a Jiří Hermánek.

10 2
možnosti
Foto

Ale já jsem lepší než Chuck, že? Taky jsem koneckonců o pár let mladší a lámu patnáct cihel jednou ranou-

1 6
možnosti
Foto

Pro paní Mojkovou a pana Těšínského

Já nejsem žádný rasista. Před dvaceti lety jsem měl celkem velkou prodejnu a potřeboval jsme uklízečku. Do výlohy jsem dal inzerát a skoro okamžitě přišla hluchoněmá Romka s asi desetiletým synkem, který ji dělal tlumočníka.

Začala pracovat s velkou vervou, ale postupně její pracovní zápal upadal. A asi po dvou měsících přišla se žádostí o dovolenou, na kterou ještě neměla nárok. Chtěla jet s mužem na Slovensko. Můj účetní to řešil neplaceným volnem, po kterém se ale už neobjevila.

Prostě, ti lidé nejsou zlí, to vůbec, ale je pro ně strašně těžké chodit pravidelně, den co den, měsíc co měsíc, a rok co rok do práce.

No, a teď mi můžete vynadat do rasistů, co má předsudky.

7 10
možnosti
BT

ehmm nějaká souvislost s blogem?

8 3
možnosti
MM

Dlouho jsem se plácala přes ruce, abych se do diskusí na toto téma nezapojila. Ale nemůžu si pomoct, i když to asi bude poslední, co vůbec někam napíšu, protože mě následné reakce nejspíš jednou provždy znechutí. Ale stojí mi to za to, abych se k tomu vyjádřila. Jsem Cikánka jen zčásti, pro úřady moc bílá, pro ostatní bílé moc Cikánka. Pracuju od patnácti, a to nepočítám svou první výdělečnou činnost - uměleckého zaměření - která spadá ještě někam na základní školu. Mám maturitu s vyznamenáním a vysokou školu. Ve svém oboru jsem zatraceně dobrá. Co jsem na mateřské a rodičovské, mi bývalá šéfová volá co týden, jestli jí vezmu aspoň nějakou práci, protože na TÉHLE ZAKÁZCE strašně záleží. Před časem mi zahraniční kolega - odborník měl udělat takový menší "audit" na jednu práci. Vrátil ji bez jediné připomínky se slovy - tohle bych sám nikdy nezvládnul, na to nemám. Tolik na úvod. A teď k tématu: Už od první třídy jsem musela být o třídu lepší než spolužáci, později kolegové, aby na mně pořád někdo něco nehledal. Moje chyby byly vždy "fatální", a skoro všude byla snaha na mě shodit i to, co zkazili ostatní, a nedej Bože, když se to nepovedlo (časem se naučíte mít vždycky po ruce důkazy) - to jsem byla ta, co jsou s ní pořád problémy. Můj muž je na tom úplně stejně, a to ani není Cikán, ale je tmavší než já. Je to únavné, věřte mi, být pořád posuzovaný podle barvy pleti. Časem to otráví. Když se to manželovi stalo naposled, třískal do stolu a řval, že se na to vy... a půjde poprvé v životě na pracák, protože už toho má za ty léta po krk, aby se po něm kvůli kiksům někoho jiného vozil kdejakej trouba, kterej by sám to CNCčko ani nedokázal zapnout.... Chápala jsem ho.  A taky chápu, že někdo generalizuje na základě špatné zkušenosti. Mne už nikdo nezbaví nedůvěry k doktorům, vojákům z povolání, Moravanům... spousta špatných zkušeností. Ale jak z toho ven...

11 2
možnosti
BT

díky i když jsem Moravák potažmo Valach :-)

4 0
možnosti
Foto

pane Jiří, psát veřejně podobné úvahy nad dosud nenarozenými dětmi konkrétní osoby, považuji za krajně hulvátské.

Ale to je u Vás normální.

10 4
možnosti
TH

Je to odporny. Nekdo ma pocit, ze je opravnen se vyjadrovat, vynaset soudy a spekulace.

6 1
možnosti
MB

M59i78l43o20š 42B54é49m

30. 5. 2013 10:23

Já bych si klidně vsadil, že nebudou na podpoře, protože v roce 2033 nebudou na žádnou podporu peníze. :-)

9 2
možnosti
  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.