Jiří Hermánek

Pravda a láska nemá ráda lid...

13. 06. 2017 9:40:57
A to ze zcela jednoduchého důvodu, Lid nemá rád ji. Jednu chvíli to vypadalo, že ji skoro všichni milujeme, ale to byl optický klam. Jásali jsme nad pádem komunistického režimu, ne nad vznikem nové, ještě více svazující ideologie.

Optický klam proto, že osoba Václava Havla byla jakýmsi symbolem pádu "komunismu", i když skutečné příčiny byly někde úplně jinde. Ale každý z nás měl své představy a proč to neříci, ty představy byly spojené s osobou nového prezidenta.

Odtamtud, z těch představ, pramenila ona bezbřehá popularita Václava Havla, tedy jakoby popularita Pravdy a lásky

Představovali jsme si Západ jako takové bájné Eldorado, do kterého lze vstoupit a hned chrastí nugety zlata v sáčku nebo po novu "Mařeny v kešeni". Ovšem, nic takového neměla Pravda a láska ani v úmyslu a ani v plánu.

Ta si představovala a to zcela vážně jakousi náhradu klasického, direktivně řízeného socialismu socialismem novým, socialismem osmašedesátníků, socialismem demokratickým, s lidskou tváří, jako má Stará Myslivecká.

To ovšem davy nikdy nelákalo a neláká. Hodně lidí si myslelo, že je v našich silách, se za čtvrt století srovnat s tehdy Západním Německem. A výsledek? Máme zde daleko divočejší kapitalismus, než současné Německo, ale ne jeho životní úroveň.

A hlavně. Jednu ideologii jsme vyměnili za novou, možná ještě agresivnější, než byla ta komunistická. Ano, komunisté zavraždili, ve jménu své ideologie milióny lidí. Současná západní společnost ale vraždí celou podstatu křesťanské Evropy.

V Německu to nechce nikdo slyšet. Němci jsou velmi nadšeni z toho, že místo vraždění Židů v plynu teď mají muslimy v tělocvičnách. Ale není těžké spočítat, kdy jim muslimská natalita přeroste přes hlavu. V Kosovu to trvalo dvě generace.

S nepříteli, kteří místo s tanky a děly, v kapsách značkové mobily měli se strašně špatně bojuje. Do klasického nepřítele se musí střílet, do měkké invaze se střílet nesmí. A stejně, jako rakovinné buňky metastázují do organismu, tak přesně tak se šíří tato nenápadná ale trvalá invaze.

A Pravda a láska před tím nejenže nevaruje, ona to podporuje. Proč, to vážně netuším, ale je tomu tak. Vypadá to, že dotyční ztratili zdravý rozum, ale já si to nemyslím. Je to daleko spíš taková trvalá víra v jakési permanentní, občas humanitárně zbombardované dobro.

Jako byla víra v komunismus, tak teď je to víra v multikulturalismus, lidská práva, homosexualismus a podobné nesmysly. Ne, že by základní lidská práva byly nesmyslem, nesmyslem je pouze jejich neustálé a bezbřehé rozšiřování.

Miloš Zeman je pragmatikem. Jde mu o blaho národa a jeho vlasti, současně ale také o jeho blaho, jeho proslulost. Mísí se v něm kašpárkovské legrácky s velmi vážně míněnými postoji. Nemyslí si třeba, že události na Ukrajině způsobilo pouze Rusko.

Já si myslím, že je nezpůsobilo vůbec. Že vše, co se tam od roku 2014 událo, je reakci na něco. Miloš Zeman, podobně smýšlející prezident se tím ztotožňuje s větším dílem obyvatelstva, než si Pravda a láska je schopna vůbec uvědomit.

Její představitelé prostě žijí v jakémsi skleněném zámku (US)-EU-lidských práv a vůbec nejsou ochotni naslouchat tepu národa. Kdo si myslí opak toho, co oni, je nevzdělaný buran a otrapa, Zemanův pacholek a podobně.

A tak nezbývá, než shromáždit všechny špatné prezidentovy vlastnosti, všechny špílce, které kdy provedl a udělat z toho jakýsi almanach, ve kterém by si voliči měli listovat a podle toho Miloše Zemana ​nevolit​.

To je moc hezký a moc krásný úmysl. Má jen jednu jedinou nevýhodu. Pokud to srovnám s kanoistikou, tak všechny tyto hlášky jsou jako pádlování v trenažeru, bez pohybu lodi. Zatímoc volební loď Miloše Zemana klidným tempem pluje dát.


Autor: Jiří Hermánek | karma: 24.45 | přečteno: 510 ×
Poslední články autora