Manchester England England, across the Atlantic Sea: Daň ze špatného svědomí

23. 05. 2017 11:10:30
Tak pro nás není Spojené království za Atlantikem, ale za kanálem, ať už ho nazveme francouzsky nebo anglicky. A spousta Čechů tam žije a pracuje a i já jsem se přimotal k atentátům ze 7. července 2005. Nikdo ve firmě neměl rádio,

ale zprávy o těch atentátech prosákly přes Internet velmi brzo. Rozsahem i účinkem byly ty atentáty působivější než ten včerejší v Manchesteru, což ale neznamená, že ty včerejší oběti jsou méně mrtvé, než ty z před tuctu let.

Ale v Londýně se atentátníkům podařilo výbuchy v tunelech metra ochromit na dosti dlouhý čas londýnskou dopravu, což byl jakýsi sekundární účinek. To ale nebylo to hlavní, ten hlavní šok. Ten byl z toho, že všichni pachatelé byli Britové.

Události z 11. září 2001 byly samozřejmě ještě daleko, daleko krvavější a závažnější, ale jejich pachatelé nebyli občany Spojených států amerických. Zde ale ano. Teroristické útoky v Londýně byly dílem 4 britských občanů:

Teroristické útoky v Londýně 2005

Pachatelé:

Podle britského vyšetřování za útokem stáli hlavně samostatní čtyři sebevražední atentátníci – Mohammad Sidique Khan (30), Shehzad Tanweer (22), Germaine Lindsay (19) a Hasib Hussain (18). Všichni byli praktikující muslimové, všichni se také narodili a žili ve Velké Británii. Kromě Germaina Lindsaye byli pákistánského původu a žili v okolí města Leeds. Vůdce celé skupiny, Mohammad Sidique Khan svou motivaci vysvětlil na později zveřejněné videonahrávce,[1] podobně i Shehzad Tanweer.[3]

https://cs.wikipedia.org/wiki/Teroristick%C3%A9_%C3%BAtoky_v_Lond%C3%BDn%C4%9B_2005

A jsme u jádra pudla. U prapříčiny všech dnešních evropských potíží s muslimským terorismem. Je to špatné svědomí a nic jiného. Po staletí nebo spíše po tisíciletí panovníci dobývali cizí území a sklízeli za to věhlas a slávu.

Ale, po druhé světové válce a po Holocaustu se západní, tedy hlavně evropskou civilizaci zmocnilo špatné svědomí a potřeba omlouvat se. Omlouvat se druhým, ale také, a to hlavně sám sobě.

Ty příčiny omluv jsou různé. Rozpoutání války, Holocaust, ale také kolonialismus. Německo si i po 70 letech drbe hlavu kvůli zločinům Třetí říše, ale tak nějak přitom zapomnělo na zdravý rozum. Potřeba pomáhat ohroženým, což je dozajista správné, se zvrhla.

Zvrhla se v jakési bezvýběrové přijímání každého, kdo, řečeno v nadsázce, přeplave Bospor jako dělící čáru mezi Asií a Evropou, mezi chudobou a dostatkem nebo spíše nadbytkem. Kdo vládnete němčinou, přečtěte si prosím tento odkaz:

Plus ein großer Schuss Weltgeschichte – die Krisen im Nahen und Mittleren Osten sind auch Folgen der europäischen Kolonialpolitik, die Umbrüche auch ein Echo auf den 11. September. Plus vielleicht ein Schuss Gefühle. Beinah stündlich kommen in der Woche danach Flüchtlinge in München an. "Wir schaffen das", sagt Merkel.

http://www.zeit.de/2015/38/angela-merkel-fluechtlinge-krisenkanzlerin/seite-4

Krátce řečeno, Evropa se cítí vina, má špatné svědomí ze své koloniální minulosti a proto přijímá více migrantů, než zdrávo. Spojené království je nyní tak promořeno muslimským obyvatelstvem, že vlastně žije na soudku prachu.

Statistika říká toto: 3,115,000 muslims (4.8% of the UK population, 2014). Zdá se, že 4,8% není příliš mnoho, ale opak je pravdou. Jistěže za poslední tři roky ten poměr samozřejmě vzrostl, ale hlavně se jedná o velké aglomerace a také...

...o to, že každá statistika trochu lže a bylo by dobré vědět, jaký je poměr muslimského obyvatelstva v produktivním věku k původnímu britskému obyvatelstvu v produktivním věku.

Takže, když "obstrouháme" britské důchodce křesťanského vyznání, bude ten poměr, bohužel daleko horší.

A i když Francie má trochu jiné dějiny, tak výsledek jejího poválečného "úsilí" o promoření země muslimskými obyvateli je "stejně vynikající" jako ten britský. A korunu tomu v roce 2015 dalo Německo, což je hezky popsáno v tom odkazu.

Prostě, Evropa se svou současnou lidskoprávní filozofií a politikou vůbec není schopna se náporu migrantů bránit a vše nasvědčuje tomu, že mnozí její vedoucí činitelé si to ani nepřejí.

Autor: Jiří Hermánek | úterý 23.5.2017 11:10 | karma článku: 31.68 | přečteno: 987x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Filip Vracovský

Česko jako země plná ateistů a agnostiků stejně žije z křestanských tradic a k Rusku

nebo Ukrajině má poměrně blízko. Těžko však může chápat Blízký východ . Než se v další sérii blogů vrátím do kuchyně dovolte ještě jednu úvahu laika....

29.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 0 |

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 35.92 | Přečteno: 723 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 31.23 | Přečteno: 2672 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 17.31 | Přečteno: 316 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.36 | Přečteno: 222 | Diskuse
Počet článků 2237 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1368

Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...