Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Norsko a Saudská Arábie: Různé cíle, stejné prostředky

Klasik, nestor naší vrcholové politiky Václav Klaus kdysi pronesl: "O peníze jde vždy až v první řadě" a vedle "Pravdy a Lásky" tak vytvořil univerzálně platný postulát. Pouze v komunismu peníze u někoho budou a u někoho ne.

Za Husáka byla kritéria celkem jasná. Položit krásnou dívku na záda vyžadovalo nejméně pěkné přibližovadlo a "korkový nožich", popřípadě podobný ekvivalent. Tak takový kožich byl fest drahý a Mercedes ještě více.

Ten měli pouze umělci hudební a pivovarní. Ale, absolutně nejlepším lákadlem na dívku byla Jawa 250. Velmi to oblíbený povoz našich mladých let. Dívka sedící obkročmo na sedle motorky a tisknoucí se ňadry k chlapci, je stimulována ve dvou hlavních bodech a výsledek je zaručen.

Ale, konec nesmyslným hláškám. Pojďme k věci. Každý stát se více, či méně snaží prosazovat na mezinárodní scéně. Buď jen u nejbližších sousedů nebo celosvětově. A samozřejmě, velmoci nejvíc. Ty obestřely svět pavučinou své propagandy.

Nemá smysl rozebírat propagandu USA a Ruska. Každý ví, že je a mnozí z nás ji cítí i v praktickém životě. Jen pro ilustraci, naprostá většina "lidskoprávních krávovin" pochází z USA a jejich velvyslanec v čele duhového pochodu je toho jasným důkazem.

Rusové zase mají hackery a "proruské servery". Ale, jedna věc je opravdu pozoruhodná. Zatímco ruský přínos výpočetní technice je mizivý a spíše teoretický. I.P.Pavlov tím, jak psům rozsvěcel a zhasínal žárovky vytvořil vlastně bit (binary digit) a...

...současně také, tak často v IT používanou hexadecimální soustavu (těch psů bylo totiž rovných 16), tak dnes by snad měli Rusové přehrávat všechny vyspělé národy? Američany? Francouze? O Němcích jsem ještě neslyšel, ale ono to s volbami přijde.

A teď to Norsko. Musím se přiznat, že jsem se k paní Michalákové tvářil skepticky, protože, asi jako většina lidí, jsem si říkal: "přece by jí ty děti jen tak pro nic za nic nevzali" a najednou člověk dospívá k názoru, že asi ano, že ten důvod byl malicherný:

KOMENTÁŘ: Když vám domů přijdou sebrat dítě - Václav Klaus ml.

A já žiju tady. Česká republika však přijala v roce 2012, pod tlakem stejných aktivistů a zájmových skupin – jako u školní inkluze – stejný přístup k „ochraně“ dětí jako má právě třeba Norsko. Dětské domovy jsou tedy údajně jedno velké „fuj“ a zavedli jsme placené pěstouny a placené dočasné pěstouny. Zavedli jsme větší kontrolu rodin.Obavy kritiků byly naplněny.Počet dětí řešených sociálkou vzrostl od roku 2006 do roku 2016 desetinásobně (údaje MPSV). Dětí fyzicky týraných, sexuálně zneužívaných nebo dokonce dětské pornografie – je přitom stejně a relativně málo. To dává logiku – úchylných jedinců je v populaci pořád stejně. Celý obrovský nárůst jde na vrub zejména kategorie „zanedbávané děti“ a trochu méně vágnější kategorie „psychického“ týrání.Český stát zabavil loni rodinám rekordních 3841 dětí. Z dat vyplývá, že raketově roste počet dětí umísťovaných do placené dočasné pěstounské péče. I u malinkých 0-2letých dětí je počet dočasných pěstounů mnohem vyšší než dětí osvojených (někdo si je vezme za vlastní). 510 vs. 298 v roce 2016.
Počet dětí dočasně „pěstovaných“ za úplatu roste třikrát rychleji než počet dětí osvojených (2014-2016).Jdeme Norskou cestou?? Vede se o tom ve společnosti diskuse? Nejsou to důležitější otázky než uječené moralizování a trapnost ústavních činitelů?https://www.novinky.cz/komentare/437121-komentar-kdyz-vam-domu-prijdou-sebrat-dite-vaclav-klaus-ml.html

Ano, otázka, zda jdeme Norskou cestou je naprosto správná. Vytváříme kastu profesionálních pěstounů. Neodvážím se odhadnout, kolik je mezi pěstouny lidí, kteří mají skutečný vztah k dětem a kolik z nich v tom vidí jen snadný výdělek.

Ale, jedna věc je zcela jistá. Tam, kde je poptávka, vznikne i nabídka. A pokud bude počet profesionálních pěstounů růst, bude s tím zákonitě růst i snaha tuto poptávku uspokojit.

A podobně, jako v Norsku se začnou děti odebírat z čím dál malichernějších příčin.

A všechny tyto trendy, odebírání dětí, genderová politiky, multikulturalismus, lidskoprávní nesmysly, homosexualismus a další a další, to vše žene naši moderní společnost do záhuby. Sami si do té naší lodi, jakoby v dobré vůli, vrtáme další a další díry.

A co to má společného se Saúdskou Arábií? Velmi mnoho. Islám, samozřejmě čeká na to, až se vnitřně rozložíme a proto SA financuje v Evropě výstavbu mešit a z naprosto stejných zdrojů, tedy z ropy šíří i Norsko svou zhoubnou ideologii.

Autor: Jiří Hermánek | úterý 9.5.2017 9:01 | karma článku: 24,02 | přečteno: 624x
  • Další články autora

Jiří Hermánek

Mé milované plynové autíčko má dnes 18. narozeníčko a dostalo papáníčko

Já osobně si myslím, že dva chlapi se lépe shodnou na ženský, než na autě. Má to více důvodů, ale ten hlavní jen, že ji má a nikdo předem neví, co ho vlastně čeká. A když to klapne, tak se mu kamarádi diví.

29.11.2017 v 13:41 | Karma: 7,80 | Přečteno: 503x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Všechny ty dívky a ženy, co jsem s nimi nespal...

Námět na tento článek mě napadl v hostinci U Lenina (Lenin je vJečný). Kamarád Mirek se zpozdil, protože si v hlavě špatně srovnal hodiny. Místo příchod 12:30 si nastavil odchod ve 12:30.

21.11.2017 v 15:44 | Karma: 8,28 | Přečteno: 435x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Kameňáci a Paul Viti. Tak různí a přece stejní - čistokrevná sranda

Dostal jsem do nevůle lidí, kteří se domnívají, že film má jakýsi vyšší smysl. Někdy, občas. Film ale je prostředkem k pobavení národa a k vydělávání peněz. Ničím jiným film není. A občas také může být propagandisticky zneužit.

6.10.2017 v 11:00 | Karma: 10,54 | Přečteno: 297x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Selhaly brzdy? Ne, selhal řidič amatér

Jako přes kopírák se čas od času objeví zpráva a často i tragédie československého a později českého autobusu v cizině. Konkrétně v cizině, v horách. Ať v Rakousku, to nejčastěji, ale i jinde. V Itálii, ve Francii a podobně.

5.8.2017 v 19:32 | Karma: 16,39 | Přečteno: 308x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Strategická triáda prezidenta Miloše Zemana

Klasická strategická triáda jsou jaderné rakety, jaderné ponorky a strategické bombardéry. Mohu se samozřejmě i trochu mýlit a třeba by mě opravil náš NATO generál Petr Pavel, který kdysi jako člen KSČ hájil naší vlast.

1.7.2017 v 9:00 | Karma: 21,28 | Přečteno: 432x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

EU se od zemí jako Česko naučila hodně o Kremlu i Putinovi, řekla Leyenová

26. dubna 2024  18:09,  aktualizováno  18:29

Díky hořkým zkušenostem, které mají země ze středu a východu Evropy se Sovětským svazem, se...

Zkusil unést hocha ze školky, vydával se za jeho matku. Mladík dostal rok vězení

26. dubna 2024  18:16

Nejprve telefonicky a poté i osobně se čtyřiadvacetiletý muž snažil vynutit si vydání chlapce z...

Po havárii na koloběžce skončil v řece, bezvládného muže museli oživovat

26. dubna 2024  17:24

Bezvládného muže vytahovali krátce po čtvrteční půlnoci policisté z řeky Svitavy v brněnských...

V bytě mám cizího muže, volal majitel strážníky. Vetřelce našli v posteli s pivem

26. dubna 2024  17:05

Neznámý návštěvník se ve čtvrtek odpoledne objevil muži v bytě na českobudějovickém sídlišti Máj....

  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.