Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zlatá "chemická KLDR" v tvých 100 dnech vlády, že Donalde?

Moje virtuální volba Donalda americkým prezidentem se velmi podobá volbě nemastných neslaných akademiků a knihovníků z Chuchle. Ale, třeba takový Jirka Dienstbier by amerického prezidenta bez problémů volit mohl.

Jeho tatík, velmi sympatický a charismatický člověk a jak jinak také věrný a oddaný své rodné KSČ byl vysílán do kapitalistické ciziny na standardní i méně standardní mise. Ačkoli u novinářů bez hranic se to vyzvědačství považuje za jakýsi standard.

Měl však jednu kliku a s ním třeba i jakýsi Švejnar senior, protože v československé komunistické a následně demokratické (není to nějaká pitomost?) rozvědce...

... neseděli a nesedí takoví cibulkovití dementi a tak mohli oba Jirkové dělat ministry a Honza kandidovat na prezidenta tak, jak jsme to všichni viděli a zažili. Holt, dobrý základ z KSČ je prostě nepřekonatelný.

A tak, stejně jako se mnozí v Česku chystají volit bezbarvé prezidentské kandidáty, i já jsem virtuálně volil Donalda proto, aby na americký prezidentský stolec neusedla válkychtivá a zcela nemorální Hillary Clinton.

Nazvat prezidentskou kandidaturu Donalda J. Trumpa bezbarvou by si asi nikdo netroufl. Obzvláště maškrtné pak byly jeho, asi pět let staré, výroky z autobusu, kterým jeli na nějakou misskovou šou.

To, co Donald říkal, i když si to doslova nepamatuji, byl naprostý standard. Ten ale vytočil jak feministky, tak i ty, kteří si na "práva žen" jen hrajou. Netuším, co jsou "práva žen", ale Donald to popsal naprosto přesně.

Je třeba uchopit ženu za ňadra a za dolní příslušenství zvané "pasy" a to, pokud možno současně nebo alespoň v nějaké časové souslednosti a zuřivě líbat.

Pokud mi někdo napíše, že to je úchylné, pak se mýlí. Úchylné by to bylo pouze, kdyby to chtěl udělat kameramanovi. Občas se také některá manželka rozčílí na chování manžela u milenky. Ale ani to není úchylné, pouze nemravné.

Takže si myslím, že jsem dostatečně barvitě popsal Donaldovu kampaň, která byla, ale ne až tak jeho vinou, asi tou nejhysteričtější v dějinách USA. A prakticky hned po inauguraci to s ním začalo jít s kopce. A i jeho fanoušci asi začali pochybovat.

Já tedy, přiznám se, jsem začal pochybovat taky a místní korouhvičky jásali (ti korouhvičky), jak to Donald vede. Od desíti k pěti. Kvůli vyšetřování ruského ovlivňování voleb odstoupil Trumpův bezpečnostní poradce Michael Flynn.

Jeho rezignace, necelý měsíc po inauguraci, byl pro prezidenta "průser jako vrata" a dodejme, že do velké stodoly. Prostě, Demokraté, kteří se těšili na 12 letý ne li dokonce 16 letý nepřetržitý mandát ožili.

A ani dál se Donaldovi moc nevedlo. Musel stáhnout svůj návrh zdravotní reformy, protože pro něj nedokázal získat dost hlasů ani ve své vlastní straně, která ho, alespoň částečně, má ráda jako "osinu v prdeli"

A tak se potácel od jednoho neúspěchu k druhému, když tu najednou, kdo by to řekl, chemický útok v Sýrii. Nikdo dodnes pořádně neví, kdo a jakou chemikálii tam rozprostřel a zda vůbec. Jestli to byla syrská letadla, protože Bašír Asád ztratil zdravý rozum...

...nebo jestli to byla provokace ze strany "umírněných vzbouřenců", kteří střílejí pouze z dětských kalašnikovů a přitom hlasitě prdí ústy a našli někde dole ve sklepě nějaký chlór, to nikdo neví.

Prostě a jednoduše, situace zmatenější, než zmatená a v tom okamžiku práskne Donald silně, leč jen zdánlivě, do stolu. Sice vyšle 60 Tamahawků, ale předem Rusy varuje, takže syrské letectvo zachrání všechna doslova vojenská letadla...

A do letiště nadělají jen pár pitomých děr, které se snadno opraví a několik roztřískaných baráků snadno nahradí mobilní technika a lítá se na vzbouřence dál. Jinými slovy, koza se nažrala a vlk zůstal celý.

A najednou, během 24 hodin mají USA a tak i svět nového hrdinu. A k tomu ještě zahrál tuš severokorejský diktátor Kim Čong-un, který také chce ukázat svaly. Má své důvody, proč to dělá, ale těm my nerozumíme.

Ovšem, Donald je teď zcela na koni a dnešních 100 dnů (symbolicky) ve funkci se vůbec nemusí bát. Pár syrských otrhanců se "Sarinem", ale spíš jen s obyčejným chlórem a severokorejský pošuk z něj udělali velkého muže.

Tak, ať s Vám, pane prezidente USA, i nadále tak daří.

Autor: Jiří Hermánek | sobota 29.4.2017 7:55 | karma článku: 25,75 | přečteno: 632x
  • Další články autora

Jiří Hermánek

Mé milované plynové autíčko má dnes 18. narozeníčko a dostalo papáníčko

Já osobně si myslím, že dva chlapi se lépe shodnou na ženský, než na autě. Má to více důvodů, ale ten hlavní jen, že ji má a nikdo předem neví, co ho vlastně čeká. A když to klapne, tak se mu kamarádi diví.

29.11.2017 v 13:41 | Karma: 7,80 | Přečteno: 503x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Všechny ty dívky a ženy, co jsem s nimi nespal...

Námět na tento článek mě napadl v hostinci U Lenina (Lenin je vJečný). Kamarád Mirek se zpozdil, protože si v hlavě špatně srovnal hodiny. Místo příchod 12:30 si nastavil odchod ve 12:30.

21.11.2017 v 15:44 | Karma: 8,28 | Přečteno: 435x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Kameňáci a Paul Viti. Tak různí a přece stejní - čistokrevná sranda

Dostal jsem do nevůle lidí, kteří se domnívají, že film má jakýsi vyšší smysl. Někdy, občas. Film ale je prostředkem k pobavení národa a k vydělávání peněz. Ničím jiným film není. A občas také může být propagandisticky zneužit.

6.10.2017 v 11:00 | Karma: 10,54 | Přečteno: 297x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Selhaly brzdy? Ne, selhal řidič amatér

Jako přes kopírák se čas od času objeví zpráva a často i tragédie československého a později českého autobusu v cizině. Konkrétně v cizině, v horách. Ať v Rakousku, to nejčastěji, ale i jinde. V Itálii, ve Francii a podobně.

5.8.2017 v 19:32 | Karma: 16,39 | Přečteno: 308x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Strategická triáda prezidenta Miloše Zemana

Klasická strategická triáda jsou jaderné rakety, jaderné ponorky a strategické bombardéry. Mohu se samozřejmě i trochu mýlit a třeba by mě opravil náš NATO generál Petr Pavel, který kdysi jako člen KSČ hájil naší vlast.

1.7.2017 v 9:00 | Karma: 21,28 | Přečteno: 432x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Po havárii na koloběžce skončil v řece, bezvládného muže museli oživovat

26. dubna 2024  17:24

Bezvládného muže vytahovali krátce po čtvrteční půlnoci policisté z řeky Svitavy v brněnských...

V bytě mám cizího muže, volal majitel strážníky. Vetřelce našli v posteli s pivem

26. dubna 2024  17:05

Neznámý návštěvník se ve čtvrtek odpoledne objevil muži v bytě na českobudějovickém sídlišti Máj....

Dostával jsem balíčky, ne peníze, řekl Bystroň ke kauze úplatků od Rusů

26. dubna 2024  16:37,  aktualizováno  16:50

Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) Petr Bystroň v kauze možných úplatků od proruské sítě řekl v...

Wau, skvělé, úžasné. Podvodníci imitují známé weby, falešné jsou i komentáře

26. dubna 2024  16:39

Internetoví podvodníci zneužívají zavedené značky a snaží se tak z lidí vylákat peníze. Podvrhnuté...

  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.