Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nemocný a deprivovaný teroristický učeň zabíjel včera v Londýně...

Nedá se nic dělat, ale musíme začít počítat s neodvratností islamistických teroristických útoků, podobně, jako musíme počítat s existencí automobilových nehod, leteckých havárií a podobně.

Prostě se vozíme autíčky a platíme za to. Nejen smrady na ulicích (proboha, jen aby to někdo nezaměňoval za ten sluníčkářský film Smradi). Platíme za to nejen znečištěným ovzduším (i když na papíře je podle VW a dalších v naprostém pořádku), ale hlavně mrtvými.

Vždycky bylo něco za něco. Moje babička, tedy správně stará mama, zomrela na tyfus a o autě, ve kterém by zahynula, ani nesnila. Měla na slovenské vsi úplně jiné starosti, zamykala před svými třemi dětmi chleba. O tyfusu teď skoro nic nevíme, ale o letadlech a autech hodně.

Jeden z našich kamarádů letěl v 70. letech z Jugoslávie a přežil tu havárii v Suchdole, zatímco jeho žena zahynula. Nevím, jestli od té doby byla na českém území nějaká velká letecká nehoda, na Slovensku spadlo letadlo z Prahy do Zlatých Písků a pasažéři byli většinou utopeni k smrti.

Prostě, teroristé na automobilové nehody ještě zdaleka nemají. Rozdíl je asi tři řády. Ale kdyby se zmocnili jaderné zbraně, vše by se okamžitě mohlo otočit a skóre s auty by se mohlo srovnat:

There were 1.25 millionroad traffic deaths globally in 2013https://www.google.cz/search?q=car+accident+death+2015+worldwide&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b-ab&gfe_rd=cr&ei=5HzTWKKhI8ev8we_jJr4AQ

Tak daleko ale, díkybohu, ještě nejsme. Nicméně, ani nákladní automobil není špatnou teroristickou zbraní. Na francouzský státní svátek - jaký to výsměch - zabil Mohamed (jak jinak, že?) Lahouaiej-Bouhlel 19 tunovým nákladním vozem na promenádě v Nice 86 lidí, z toho 10 dětí.

Jakoby ty útoky auty ztrácely nějak na efektivitě. V Berlíně zabil v prosinci 2016 Anis Amri "jen" 12 lidí a včerejší útok v Londýně má pět obětí, včetně pachatele a neozbrojeného policisty Keitha Palmery. A nevím, jestli Britové svůj princip neozbrojených policistů budou i nadále používat.

A zde je krátké shrnutí ze současných stránek BBC:

Five people have died and at least 40 were injured after an attacker drove a car along a pavement in Westminster, stabbed a policeman and was shot dead by police in the grounds of Parliament.The dead officer has been named as PC Keith Palmer, 48, a husband and father.PM Theresa May said the attack on Wednesday was "sick and depraved" and struck at values of liberty, democracy and freedom of speech.The attacker has not been named by police.Acting Deputy Commissioner and head of counter terrorism at the Metropolitan Police, Mark Rowley, said they think they know who he is and that he was inspired by international and Islamist-related terrorism, but gave no further details.http://www.bbc.com/news/uk-39359158

Můj úvod o autech a letadlech nebyl samoúčelný. Auta i letadla jsou neoddiskutovatelným pokrokem, který, jako ostatně i všechno ostatní, má své velké výhody a svá negativa. Kdyby člověk celý život nevytáhl paty z domu, zemřel by asi daleko spolehlivěji než v autě nebo v letadle.

Prostě to jsou věci užitečné, které mohou být i nebezpečné. Ono se ne nadarmo říká, že není růže bez trní. Že každá věc má své stinné stránky. Ale zásadní při našem rozhodování by mělo být, zda přínos takové věci výrazně převáží její negativa.

Nikdo nezpochybňuje přínosy cizího elementu do nějaké země. A to jak ekonomické, tak kulturní, technické, umělecké i jiné. Otázkou ale je, co si západní politici slibovali od masové imigrace, zvláště pak muslimského vyznání.

Jistěže mezi imigranty mohou být i lékaři, inženýři nebo významní umělci. Ti ale obvykle přicházejí jinými, legálními cestami. A naprostou katastrofou pro Evropu je to, že nedokáže ty, kdo se nekvalifikovali pro azyl, vrátit.

Já sám jistě na žádné řešení nepřijdu, natolik jsem soudný. Mohu pouze citovat pana Čumpelíka. Ten to vyjádřil daleko lépe, než já:

Muslimové nejsou žádní extrémisté, pouze uctívají Islám

Každý, kdo jezdí Metrem již zaregistroval dobře vypadající nové migranty, snědé muže, jejichž pohledy přitahují naše děvčata, kterým chybí Hidžáb, Nikáb, Jašmak, Čádor, Burka, či jiné zakrytí. Slast pro oči mladých Muslimů. Dle jejich víry, jsou to děvky.Pokud někdo považuje tymladé migranty s mobily za vyděšené uprchlíky, tak je zcela mimo realitu. Tihle mladí muži nám nebudou sloužit, ale my budeme sloužit jim. Další desetitisíce těchto uprchlíků čeká na přijetí v Itálii a v Řecku, kde už je jim hodně těsno a vlády Itálie a Řecka tvrdě tlačí EU na přesun uprchlíků také do Střední a Východní Evropy. Přes moře se tlačí další a další.To nejsou žádní extrémisté,ale normální Muslimové, kteří souhlasí s tím, že homosexuálové si zaslouží smrt. Normální Muslim samozřejmě souhlasí s tím, že neposlušná žena si zaslouží fyzický trest a že žena, která se dopustí cizoložství si zaslouží ukamenování. Souhlasí také s tím, že ateisté jsou nevěřící psi určení k likvidaci a že křesťané jim musí sloužit. To není žádný extrémismus, to je normální Islám a právo Šária. Vše co se stane je předurčeno Aláhem.Zdroj: http://jiricumpelik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=594315

 

Autor: Jiří Hermánek | čtvrtek 23.3.2017 9:30 | karma článku: 33,57 | přečteno: 1118x
  • Další články autora

Jiří Hermánek

Mé milované plynové autíčko má dnes 18. narozeníčko a dostalo papáníčko

Já osobně si myslím, že dva chlapi se lépe shodnou na ženský, než na autě. Má to více důvodů, ale ten hlavní jen, že ji má a nikdo předem neví, co ho vlastně čeká. A když to klapne, tak se mu kamarádi diví.

29.11.2017 v 13:41 | Karma: 7,80 | Přečteno: 503x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Všechny ty dívky a ženy, co jsem s nimi nespal...

Námět na tento článek mě napadl v hostinci U Lenina (Lenin je vJečný). Kamarád Mirek se zpozdil, protože si v hlavě špatně srovnal hodiny. Místo příchod 12:30 si nastavil odchod ve 12:30.

21.11.2017 v 15:44 | Karma: 8,28 | Přečteno: 435x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Kameňáci a Paul Viti. Tak různí a přece stejní - čistokrevná sranda

Dostal jsem do nevůle lidí, kteří se domnívají, že film má jakýsi vyšší smysl. Někdy, občas. Film ale je prostředkem k pobavení národa a k vydělávání peněz. Ničím jiným film není. A občas také může být propagandisticky zneužit.

6.10.2017 v 11:00 | Karma: 10,54 | Přečteno: 297x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Selhaly brzdy? Ne, selhal řidič amatér

Jako přes kopírák se čas od času objeví zpráva a často i tragédie československého a později českého autobusu v cizině. Konkrétně v cizině, v horách. Ať v Rakousku, to nejčastěji, ale i jinde. V Itálii, ve Francii a podobně.

5.8.2017 v 19:32 | Karma: 16,39 | Přečteno: 308x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Strategická triáda prezidenta Miloše Zemana

Klasická strategická triáda jsou jaderné rakety, jaderné ponorky a strategické bombardéry. Mohu se samozřejmě i trochu mýlit a třeba by mě opravil náš NATO generál Petr Pavel, který kdysi jako člen KSČ hájil naší vlast.

1.7.2017 v 9:00 | Karma: 21,28 | Přečteno: 431x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Rozepře o důchodové reformě i ústavní žaloby. Promluví stínová vláda hnutí ANO

25. dubna 2024  10:15

V atriu Poslanecké sněmovny proběhne tisková konference stínové vlády hnutí ANO. Poslanci zřejmě...

Langšádlová končí jako ministryně pro vědu a výzkum, oznámila TOP 09

25. dubna 2024  8:08,  aktualizováno  10:15

Helena Langšádlová z TOP 09 končí ve vládě Petra Fialy. „Předsednictvo TOP 09 děkuje ministryni pro...

Družku bil, přeřezal jí šlachy. Soud muži za dlouhodobé týrání potvrdil devět let

25. dubna 2024  8:49,  aktualizováno  10:13

Olomoucký vrchní soud zamítl odvolání Tomáše Heráka ze Šumperska, kterému krajský soud za...

SOCDEM žene Paroubkovu suverenitu k soudu. Žádá její vyřazení z voleb

25. dubna 2024  10:13

Sociální demokracie (SOCDEM) tvrdí, že koalice ČSSD, kterou ministerstvo vnitra zaregistrovalo pro...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.