Kočka leze dírou, pes oknem. A ruský dopingový vzorek venkoncem

20. 03. 2017 18:32:50
Každý získává své znalosti, zkušenosti a názory mnoha způsoby. Samozřejmě, tím nejintenzivnějším způsobem je osobní zážitek. Třeba z komunistického teroru 50. let, jehož původci se posléze stali disidenty se státním vyznamenáním.

Vyznamenáním demokratického státu, aby mi bylo dobře rozuměno. Protože ten, kdo na tom byl dobře za "komunismu", ten na tom nesmí být špatně v našem novém, demokraticky uspořádané státu, kde tedy občas něco hapruje, ale to se spraví.

Další osobní zážitek, kterému velmi dobře rozumím, ale neumím ho sdílet, chybí mi ten bezprostřední zážitek, je sovětská invaze. Nebudu se šířit o jejích příčinách, postačí říci, že amatér ej slabé slovo k charakteristice těchto idealistických neumětelů.

Prostě jsem nekoukal do hlavní tanků, i když si myslím, že to je pitomost, že je to pouze popis hrůzy z toho obrovského kolosu, kterou jsem prostě nezažil.

A nezažil jsem třeba i jiné věci. Například to, jak Karel Schwarzenberg podporoval na Majdanu svržení demokraticky zvoleného a mezinárodním společenstvím uznávaného prezidenta spřáteleného státu. To mi, velmi hbitě, zprostředkovala Česká televize.

A právě sdělovací prostředky, třeba televize, ale i jiné nás velmi ovlivňují. Já, jako člověk, který slouží převážně v noci, jsem viděl, jak západní část Ukrajiny nebo lépe řečeno nějací výrostci z té části, se snaží otočit výsledek svobodných a demokratických prezidentských voleb.

A protože Kyjev, jako hlavní město Ukrajiny, leží na Západě země, tak logicky ti, kteří tam žijí, mají daleko větší naději na převrat, než ti, kteří tam nežijí. To je naprosto neprůstřelná logika. A celkem zbytečná otázka je, komu měla celá Ukrajina včetně Krymu padnout do ruky? Je to samozřejmě Západ, jsme to my.

A od toho se vyvíjí velká spousta věcí. Ruský prezident Putin ze sebe nenechal udělal nesvéprávného idiota a podnikl protiakci. Protiakci, která bol, ale tak už to v konfliktech prostě chodí. A tak nastaly sankce a nejen ekonomické.

Všude se dopuje, dopují cyklistické stáje, mohou dopovat i celé sportovní svazy. To se, možná, stalo i v Rusku. Ale nemyslím, že se to nestalo někde jinde. A tak nastala velmi vychytralá věc, povýšit ruský doping na jakousi státní doktrinu.

Nehodlám znovu vše probírat, ale zaujala mě ta "díra ve zdi", kterou u mého včerejšího článku všichni unisono popírali. Takže:

McLaren ve své zprávě potvrdil dřívější tvrzení bývalého šéfa moskevské antidopingové laboratoře Grigorije Rodčenkova, jenž popisoval, jak byly vzorky dopujících ruských sportovců v Soči vyměňovány dírou ve zdi laboratoře za čisté. Rodčenkovovo svědectví potvrdily škrábance a další stopy, které McLarenův tým nalezl na lahvičkách se vzorky. Vyšetřovatelé WADA také objevili způsob, jakým se Rusové dokázali dostat do zapečetěných víček na ampulkách.

Zdroj: http://oh.idnes.cz/nove-testovani-vzorku-moci-u-ruskych-sportovcu-fuz-/sport_oh.aspx?c=A161209_180654_sport_oh_ald

A mně tedy nezbývá nic jiného, než zopakovat svoji včerejší otázku. Co to je za extraorbitální kravinu vyměňovat vzorky dírou ve zdi?

Dokážete si to představit? Jak velká by ta díra asi tak měla být? 30cm? To je málo. 50cm? Dobře, někdo by se už třeba někdo protáhl. 100cm? Ano, tou bych se možná protáhl i já. Ale, to by ta místnost se vzorky nesměla mít ani "pitomý alarm".

A když zůstaneme u toho, že díra byla jen na podávání vzorků, tak tam v té místnosti přece někdo musel být, že? A mít klíče a překonat alarm? Tak, co to je s prominutím za bordel, že místnost se vzorky není vůbec chráněná? A co pečetě? Ono to nebylo zapečetěné?

Jinými slovy, klidně uznám, že se v Rusku děly s dopingem nepravosti. To skoro určitě. Ale patrně architektům toho spisku WADA se zjištěné prohřešky zdály málo průrazné pro totální odsouzení Ruska a tak si prostě něco přidali.

A každý ví, že pokud žalobce falšuje důkazy, není to žádný žalobce. A jestliže si někdo myslí, že přeháním, tak ať prosím vykreslí, a pěkně do detailu, jak tedy to předávání vzorků "dírou" probíhalo, ať to ostatní mohou rozporovat.

Autor: Jiří Hermánek | pondělí 20.3.2017 18:32 | karma článku: 25.21 | přečteno: 587x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 0 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 72 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 11.07 | Přečteno: 150 | Diskuse

Filip Vracovský

Jak to vypadá Mordor ( Rusko ) už nám klepe na dveře ?

Krátká předsváteční úvaha ... Taky vás některé uklidňující zprávy spíš rozruší ? Račte vstoupit .....

28.3.2024 v 9:00 | Karma článku: 10.59 | Přečteno: 293 |

Michael Laitman

Odhalení tajemství Knihy života

Jeden mudrc kdysi řekl: „Člověk musí získat jak vědomosti, tak moudrost.“ Na otázku, jaký je mezi nimi rozdíl, odpověděl: „Vědomosti se získávají čtením knih, moudrost se získává čtením knihy, kterou jsi ty sám.“

28.3.2024 v 4:14 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 32 | Diskuse
Počet článků 2237 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1368

Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...