Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Srebrenický masakr ve světle proruských webů...

Jichž je zde tolik, že náš kolega Máca je jimi tak zahlcen, že jeho články jsou dlouhé jako Lovosice. To ale je poznámka off topic a k tomu ještě něco. Škoda, že si prezident Zeman na tu tragédii nevzpomněl, měl by příklad masakru

A nemusel by se furt hádat, že to byl jen běžný brutální policejní zákrok, kterých v té době bylo více. To jsem ale velmi odbočil. Takže, masakr ve Srebrenici se stal v roce 1995 a zde je jeho stručný popis včetně odkazu.

Genocida v Srebrenici[1][2][3][4][5](též Srebrenický masakr) byl válečný zločin, spáchaný v červenci 1995 během války v Bosně a Hercegovině. Genocida se zakládala na masovém, plánovaném vraždění zajatých civilistů, výhradně Bošnjáků muslimského vyznání, mužů a chlapců, ve věku v rozmezí od 12 do 77 let.[6] Došlo k ní v regionu Srebrenica a spáchala jí Vojska Republiky Srbské[7][8] pod vedením generála Ratka Mladiće, spolu s paramilitantní jednotkou "Škorpioni", která byla pod kontrolou Ministerstva vnitra Srbska[9][10][11]. Na genocidě se podílelo i několik stovek řeckých a ruských dobrovolníků.[12][13][14]Událost je považována za jeden z největších masakrů v Evropě od druhé světové války[15] a řadí se mezi nejhrůznější zločiny moderní evropské historie.[16][8] Zavražděno bylo přes 8000 Bošnjáků.[17][18][19][20][21][22][23][24] [25] Aktuální seznam pohřešovaných a zavražděných lidí v Srebrenici obsahuje 8373[26] jmen, toto číslo však stále není konečné.https://cs.wikipedia.org/wiki/Srebrenick%C3%BD_masakr 

Co však u nás ale není notoricky známé je "role" či spíš "nerole" nizozemských vojáků mírových sborů. K tomu je také velké množství odkazů. Zde je velmi krátký "výcuc" výsledků hledání "Srebrenica Dutch Shame", česky něco jako nizozemská hanba ze Srebrenice.

Přibližný počet výsledků: 76 300 (0,61 s) Výsledky hledání

Dutch still grapple with the shame of Srebrenica - Financial Times

https://www.ft.com/.../93a5c67a-26d2-11e5-9c4e-a775d2b173caPřeložit tuto stránku10. 7. 2015 -In a stifling office in the Gothic surroundings of the Dutch parliament, Anne Mulder can still recall the grim reality of life in the UN compound ...

The Shame of Srebrenica | Foreign Policy

foreignpolicy.com/.../the-shame-of-srebrenica-bosnia-iraq-war-lib...Přeložit tuto stránku9. 7. 2015 -The Shame of Srebrenica « | Foreign Policy | the Global Magazine of News and Ideas.

Srebrenica: The Dutch Role In The Massacre (2008) - YouTube

? 8:42https://www.youtube.com/watch?v=2jf1yIhMiy07. 6. 2016 - Nahráno uživatelem Journeyman PicturesSrebrenica: The Trauma of the Blue Berets (2008) - This ... role of the Dutch peacekeeping force who were ...https://www.google.cz/search?q=srebrenica+dutch+shame&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&ei=mvHIWKXdNMri8AfzobvYBA 

 Nejsem jak kolega Máca schopen to vše přečíst, sežvýkat a vyplivnout na čtenáře. Takže se tím musíte prokousat sami. Ale jedna věc je zcela jasná, nečinnost nizozemských jednotek ve Srebrenici tento masakr připustila a dovolila.

A můžeme se rovnýma nohama vrhnout do současnosti. Evropa má štěstí, že Erdogan nepřesměruje rakety, které jsou jeho území na Nizozemsko a Nizozemsko že nevyšle letku svých strategických bombardérů proti Turecku.

Takže, zatím se vše odehrává jen ve verbální rovině, posíleno o některá drakonická opatření proti nizozemským diplomatům. Víc nevím, protože jsem měl v noci napilno. Přijelo dost hostů a já se tedy všem, hlavně panu Mudrovi omlouvám, že pracuji a že mě to baví.

Víc se o tom NL-TR konfliktu říct nedá, vše je ve zprávách. NL vyhodilo ze země turecké politiky a poštvalo psy na tam usedlé Turky. A Turci pak činili a činí odvetu, při které vytáhli ten 22 let starý Masakr a NL se to prostě nelíbí.

Komu by se taky líbila výčitka, že vinou jeho neschopnosti, zbabělosti nebo pohodlnosti (můžete si vybrat, co víc) přišlo o život přes 8.000 lidí. To musí prskat naprosto každý. Jen nechápu, jakou má souvislost bombardování NL nacisty před 75 lety se současnou situací.

Musím použít trochu ostřejší výraz. Politici NL jsou "posraný až za ušima" z dnešních voleb. Na tomto odkazu vidíte jasně, že strana PVV Geerta Wilderse se celou dobu drží na absolutní špici průzkumů, občas je první, někdy druhá, ale nikdy na horším místě.

Oni se spolu s těmi evropskými bojí, že jim obyvatelstvo jejich zemí, ať se tomu brání jak chtějí, postupně zavírá vrátka k masivní muslimské imigraci. Tak trochu mi to připomíná dosti neslušný vtip o budování socialismu. Lid buduje socialismus, ale lidi na to serou.

A to samé je dnes s muslimskou imigrací, naoktrojovanou seshora, která se rozumným lidem nelíbí, ale bohužel, jak praví statistka a prezident Zeman, v každém národě je určité procento nepolepšitelných blbců.

Takže, uvidíme, jak to dnes dopadne a nyní k těm proruským webům. Já se totiž přepsal, myslel jsem zdejší zanícené protiruské agitátory. Tak, jak teď mlčí o vzpomínkách na Srebrenici (stalo se to 30 let poté, co stále hystericky zmiňovaná "ruská okupace z roku 1968)...

...tak by zcela určitě nemlčeli, kdyby v současné Sýrii došlo, při nečinném přihlížení ruské armády, k masakru, dejme tomu deseti tisíc osob. To by z toho pan Ziegler and his melody boys, měli druhé, ne li dokonce třetí vánoce. Ještě bohatší, než byly "samopaly na Krymu".

P.S. Myslím si, že armáda používá samopaly (zbraně používající pistolové náboje) velmi zřídka nebo vůbec ne. Ale mohu se mýlit a pokorně prosím za odpuštění.

Ne za tento text, jen za tyto "samopaly". Kdysi jsem jim na střelnici vařil grog a vydělali jsme s Jirkou Almerem za den každý 80,- Kčs, což samozřejmě v té době nebylo vůbec tak špatné.

 

 

Autor: Jiří Hermánek | středa 15.3.2017 9:40 | karma článku: 25,91 | přečteno: 1143x
  • Další články autora

Jiří Hermánek

Mé milované plynové autíčko má dnes 18. narozeníčko a dostalo papáníčko

Já osobně si myslím, že dva chlapi se lépe shodnou na ženský, než na autě. Má to více důvodů, ale ten hlavní jen, že ji má a nikdo předem neví, co ho vlastně čeká. A když to klapne, tak se mu kamarádi diví.

29.11.2017 v 13:41 | Karma: 7,80 | Přečteno: 503x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Všechny ty dívky a ženy, co jsem s nimi nespal...

Námět na tento článek mě napadl v hostinci U Lenina (Lenin je vJečný). Kamarád Mirek se zpozdil, protože si v hlavě špatně srovnal hodiny. Místo příchod 12:30 si nastavil odchod ve 12:30.

21.11.2017 v 15:44 | Karma: 8,28 | Přečteno: 435x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Kameňáci a Paul Viti. Tak různí a přece stejní - čistokrevná sranda

Dostal jsem do nevůle lidí, kteří se domnívají, že film má jakýsi vyšší smysl. Někdy, občas. Film ale je prostředkem k pobavení národa a k vydělávání peněz. Ničím jiným film není. A občas také může být propagandisticky zneužit.

6.10.2017 v 11:00 | Karma: 10,54 | Přečteno: 297x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Selhaly brzdy? Ne, selhal řidič amatér

Jako přes kopírák se čas od času objeví zpráva a často i tragédie československého a později českého autobusu v cizině. Konkrétně v cizině, v horách. Ať v Rakousku, to nejčastěji, ale i jinde. V Itálii, ve Francii a podobně.

5.8.2017 v 19:32 | Karma: 16,39 | Přečteno: 308x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Strategická triáda prezidenta Miloše Zemana

Klasická strategická triáda jsou jaderné rakety, jaderné ponorky a strategické bombardéry. Mohu se samozřejmě i trochu mýlit a třeba by mě opravil náš NATO generál Petr Pavel, který kdysi jako člen KSČ hájil naší vlast.

1.7.2017 v 9:00 | Karma: 21,28 | Přečteno: 431x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Z mrazu konečně do tepla. Už dnes bude 17 stupňů, o víkendu i přes 20

26. dubna 2024  8:21

Chlad a mráz zřejmě končí. Meteorologové avizují už na pátek teploty přes patnáct stupňů, o víkendu...

Ukrajinci dočasně stahují tanky Abrams. Jsou zranitelné při nasazení dronů

26. dubna 2024  8:01

Ukrajina dočasně stáhla z boje americké tanky Abrams M1A1, které se ukázaly být zranitelné při...

„Smrt režimu.“ Za nápis si má nezletilá ruská studentka odpykat 3,5 roku

26. dubna 2024  6:20

Ruský vojenský soud odsoudil žákyni desáté třídy, sedmnáctiletou Ljubov Lizunovovou ke 3,5 roku...

Zavolíme! Kandidáti do eurovoleb se utkají v debatě vysílané i studentům škol

26. dubna 2024  5:42

Šest kandidátů pro volby do Evropského parlamentu přijalo účast v debatě Zavolíme!, která bude...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.