Čím spisovatelka Lenka Procházková tak popudila blogera Zieglera? Tím, že má srdce...

11. 03. 2017 16:00:01
A tím, že má svědomí. Ano, mnohý z nás nebo prakticky naprostá většina z nás ho, vzhledem k režimu, nikdy neměla. Mohli jsme se chovat hezky ke svým blízkým, být spravedlivými ve styku s přáteli, ale směrem k režimu jsme zklamali.

Pár lidí, včetně jednoho pašeráka zvířat, se zde o mě již skoro deset let (1. polovinu na blogu LN) otírá, kvůli jakési "evidenci". Evidenci, která samozřejmě není vůbec žádnou evidencí, protože z řádně vedené evidence nikdo, jen tak nevypadne.

Ne, to je evidence zcela účelová, uveřejněná jako hromosvod hněvu obyvatelstva proti bývalému režimu svedl vinu na skupinu "čudel", tedy malých nevýznamných rybiček a skuteční viníci zůstali nejen nepotrestáni, ale aby mohli dál beztrestně, na úkor lidu hodovat hodovat ze společného stolu.

Občas, nyní už zřídka, mi někdo sdělí, že bych se měl stydět. Ano, já se před sebou občas opravdu stydím a to ne proto, že bych kdy někomu ublížil, ale proto, že jsem dal přednost pohodlnému životu před pravdou.

A pravda byla ta, že komunistický režim byl nelidský, i když v letech normalizace už notně obroušený. A ti v Chartě 77 jej chtěli změnit, i když popravdě, značně idealisticky. A bohužel si také myslím, že pro mnoho lidí byla Charta 77 "šolíchem" a cestou k bezpracným příjmům.

Ne tak ovšem pro Lenku Procházkovou, která v Chartě byla ne kvůli bujarým pitkám, které tak hezky popsal Jirka Vaněk ze Sydney, se kterým jsme si tak dlouho nadávali, až přijal moje pozvání k posezení se skupinkou blogerů LN. Ale bohužel, musel odletět.

Život je prostě mnohotvárný a nás kdysi, před čtyřiceti lety, nesmírně pobavila myšlenka na nahaté fotografie zmíněné dámy. I když myslím, že jsme je nikdy neviděli. Nebo snad ano a říci o nich lze jediné: V noci každá kočka černá a těla žen si jsou velmi podobná. A nemají se zač stydět.

Myslím si, že Lenka Procházková žije svůj život v pravdě, která nám ale vůbec nemusí být pohodlná. Já ji dlouhodobě nijak nesledoval a tak nejsem schopen vypotit nějaký souvislý text o ní.

Obrátil jsem se proto na Velkého bratra, na pana Googla, který mi našel několik odkazů na její činnost a já si je dovolím, již bez dalšího komentáře zde publikovat. Můžete je posoudit sami.

Já si však myslím, že Lenka Procházková je člověk se svědomím a proto, na rozdíl od mnohých jiných má nezadatelné právo sedět v oné etické komisi, protože tam svým životem a svými postoji zcela nepochybně patří:

1. K úmrtí Miloslava Ransdorfa:

O komunistech se říká, že jsou to lidé zvláštního ražení. Toto zevšeobecnění se původně týkalo bolševiků a jejich krutých metod. Ideje komunismu naopak souvisejí s lidskou solidárností, humanismem a principem občanské rovnosti. Skutečnost, že v praxi skončilo nakročení k ideálům komunismu porážkou, neznamená, že ten ideál byl překonán nějakým pokrokovějším a pro lidstvo přínosnějším. Kapitalismus žádný ideál nedává, má jen vítěze a poražené. Návrat ke kapitalismu v Čechách je krokem zpátky, což pro historika M. R. bylo zřejmě onou pohnutkou, proč počátkem devadesátých let aktivně vstoupil do politiky a věnoval značnou část své energie práci ve Sněmovně.

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Takova-nenavist-az-za-hrob-Lenka-Prochazkova-drasave-o-smrti-Miloslava-Ransdorfa-419875

2. O církevních restitucích:

Nechci to dál rozebírat, je nečestné kritizovat někoho, kdo už nemůže promluvit. (pozn. jde o Václava Havla)

Karel Schwarzenberg však dosud žije a přiznám se, že jeho politické angažmá, na které se připravoval už koncem osmdesátých let, se mi dnes jeví jako plnění úkolu, který nedostal od voličů, a že to souvisí i s prosazením tzv. církevních restitucí.

https://www.novinky.cz/kultura/salon/270089-jen-hnev-nestaci-rika-spisovatelka-lenka-prochazkova.html

O vstupu ČR do NATO:

Vstup ČR do NATO se uskutečnil v březnu 99. Bez referenda. Nebylo vypsáno nejen proto, že výsledek byl nejistý, ale především z časových důvodů. Novým spojencům ve zbrani šlo o naše nebe, kudy prolétaly jejich bombardéry na Bělehrad. My jsme se nestali členem Aliance kvůli našemu bezpečí, ale kvůli naší strategické poloze na mapě Evropy, kvůli přeletům a vojenským přesunům přes naše území, kvůli skladištím zbraní, kvůli cvičením útoků proti Rusku.

http://www.nwoo.org/2016/10/18/lenka-prochazkova-text-proslovu-na-tiskove-konferenci-17-10-2016-svolane-autory-petice-pozadujici-referendum-o-vystoupeni-cr-z-nato/

A na závěr odkaz na článek, který mě tak "negativně inspiroval":

Zeman zase provokuje nebo se zbláznil

http://ziegler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=591892

Autor: Jiří Hermánek | sobota 11.3.2017 16:00 | karma článku: 39.53 | přečteno: 2458x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Společnost

Karel Trčálek

Fialova vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že se v Česku už žije líp!

ANO, bude líp! Pan premiér se opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost je však nutné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou

29.3.2024 v 8:16 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 2 | Diskuse

Filip Vracovský

Česko jako země plná ateistů a agnostiků přesto žije z křestanských tradic a k Rusku

nebo Ukrajině má poměrně blízko. Těžko však může chápat Blízký východ . Než se v další sérii blogů vrátím do kuchyně dovolte ještě jednu úvahu laika....

29.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 35 |

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 36.27 | Přečteno: 772 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 31.91 | Přečteno: 2899 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 17.31 | Přečteno: 322 | Diskuse
Počet článků 2237 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1368

Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...