Jiří Hermánek

Nevodejdou, nikdo nevodejde. A když jo, tak se zase obloukem vrátí...

17. 02. 2017 8:30:41
Přes Libyi, samozřejmě. Tam, kde ukazujeme naši obrovskou, šílenou evropskou "lidskoprávní" bezmocnost. Ten titulek je nepřesnou citací příspěvku Františka Ringo Čecha ve včerejší debatě u paní Jílkové. On ztvárnil i to základní

Co lidstvo lidstvem dělá, současné Hi-Tech procesy bych z toho vynechal. Jeho krásný obraz "Zvířátka obdivují pussy" je naprostým základem všehomíra. Bez tohoto základu by nás zde nebylo. Krásnou matičku Zem by obývali brontosauři a jiná havěť.

Byl to opravdu velmi výživný kabaret u paní Jílkové. Jen ty šaty měla mít odvážnější, ale to už asi není náš problém, to řeší kostymérky. A ta sestava. Trumpobijci v lehké početní převaze. Ale jejich argumenty byly ploché a blbé.

Tak například. Říci o muži, který se v roce 2015 rozhodl stát 45. americkým prezidentem a za nějakých 18 měsíců se jím opravdu stal, že je nekoncepční, že neví, co udělá zítra, tak to je takové hovadina, že bourá klenbu nebeskou.

Ono to také bylo "vymaštěno" geniální myšlenkou, že Trumpa vynesla do Bílého domu nevzdělaná část populace, kterou "oblbl" s podtitulem: A Toto hrozí letos a začátkem příštího roku také u nás, protože ta nevzdělaná část populace zvolí Miloše Zemana prezidentem.

Mám kamaráda, vystudoval matematicko-fyzikální fakultu UK, na což bych si já opravdu netroufl ani pomyslet. Ale, když si jako důchodce chtěl pokrátit nudu a za velmi příznivý plat, ovšem pro zaměstnavatele, tak ho za tři týdny vyhodili - neuměl spočítat tržbu.

Ano, jsou, jak nám říkával docent Kohout, kupecké počty a matematika. Ale někdy jsou ty kupecké počty daleko, daleko důležitější, než celá vyšší matematika. A zdravá selská úvaha lepší než nějaké lidskoprávní žvásty.

Tyto žvásty vedou, kromě jiného, také k morálnímu zbídačení části obyvatelstva, které, když dostává peníze za nic, tak zvlčí. Jeho morálka spadne na nulu a místo, aby se těšili z pracně vydělaných peněz, tak propíjejí a prohazují automaty sociální dávky.

A to je také jediný důvod, proč se sem cpe tolik migrantů. Myslím, k nám do Evropy a samozřejmě také do USA. Jistě, snadnější život láká, ale... Ohroženy na životě jsou asi tak 2-3% migrantů a to asi ještě dost přeháním.

Výtky "Trampobijců" byly opravdu komické. Třeba, kvůli té zdi. Část už stojí, takže, co by mělo bránit její výstavbě? Peníze? Na velký úkol se v USA peníze vždy najdou. Někdy počátkem 60. let minulého století pronesl prezident Kennedy zásadní projev.

Vytyčil v něm, jako jeden z hlavních cílů USA, dobýt měsíc. V té době byly informace z USA hodně, ale hodně filtrovány, ale přesto jsem k tomuto projektu našel v časopisu 100+1 (později jsem pro ně překládal) článek, který ten projekt naprosto zavrhl.

Ještě dodnes si to pamatuji. Jakýsi renomovaný americký profesor vysvětloval, jak nesmyslný to ej projekt; že myšlenka, aby se přistávací modul oddělil a posléze zase připojil k mateřské lodi, je šílená. Ostatně podobná skepse provázela i projekt "šlapacího letadla".

A jak vidíme, tak ta dva roky bude 50. výročí přistání člověka na měsíci a poslední "senzační" zprávu o šlapacím letadle jsem zaznamenal před dlouhou dobou. Letělo z Kréty na ostrov Santorini, což je několik desítek kilometrů.

A samozřejmě Rusko. Jeden fanatik mi napsal: "A co Hermánku uděláš, až bude Trump chtít Krym zpět?" Moje odpověď byly zcela jednoznačná: "No, tak potom bude válka". Protože prostě na těch ukrajinských událostech není vina 100:0 na ruské straně.

Ale je rozprostřena na všechny strany. USA, EU a Rusko patrně jako poslední. Protože, kdyby na Ukrajině byl býval klid, tak by ruské lodičky spokojeně kotvily v Sevastopolu, krymské obyvatelstvo by sice prskalo, že chce pryč z Ukrajiny, ale bylo by mu to hovno platné.

Prostě, na to je několik základních pravidel. U každé hospodské pranice bývá první dotaz: "Kdo začal" A druhou takovou zásadou také je "Kdo s čím zachází, tím tak schází".

Autor: Jiří Hermánek | karma: 40.86 | přečteno: 2091 ×
Poslední články autora