Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Andrej Babiš je schopnější, než 99,9999% našeho obyvatelstva

Samozřejmě, jen ve svém oboru. Protože asi není žádný virtuos, výkonný sportovec, malíř, spisovatel či nositel jiných schopností. Psychologové kdysi napsali, že pouhá jedno procento lidí se hodí k tomu, aby měli zaměstnance.

Zbytek pelotonu by měl být jen zaměstnaný, popřípadě samozřejmě nezaměstnaný, nebo být živnostníky, maximálně tak s jedním či dvěma pomocníky. Víc už ne. Tam už začíná podnikání se všemi svými radostmi a slastmi.

Nechci zde vypisovat nějakou hitparádu našich nejbohatších či nejschopnějších podnikatelů, tak moc je zase neznám. Ale právě jsem si vygooglil, že Petr Kellner má 4xvíc než Andrej Babiš a jeho zákazníkem, tedy Petra Kellnera jsem velmi intenzivně.

V roce 2016, když ještě žila maminka, to bylo asi 30.000,- Kč za rok, z toho mi, odhadem, takových 30% přes Home Credit zase vrátil. Ano, geniální propojení mobilního operátora se splátkovou firmou se vyplatilo nejen Kellnerovi, ale i zákazníkům.

Ale Petr Kellner svůj "čenich" na veřejnosti moc neukazuje, tedy skoro vůbec, že? A Babiše máme dnes a denně plnou televizi, Internet, noviny a snad i hajzlpapír. Nevím, jestli do Agrofertu patří nějaká papírna, ale, pokud ne, tak bych Andrejovi (je mladší než já) vřele doporučil nějakou koupit.

Halzpapír je totiž asi tím nejlepším artiklem na světě. Samozřejmě, kromě základních potravin, jako jsou chleba, mléko, vejce, pivo a ostatní má hajzlpapír nejlepší odbyt. Vidím to v práci. Plzeň si občas někdo koupí, sekt jen zřídka, ale o hajzlpapír loudí furt. Každý den a hlavně každou noc.

To jsem ale hodně odbočil. Nejen Andrej Babiš, ale všichni velcí, pokud možno poctiví podnikatelé, mají můj obdiv. Prostě, za tu organizační práci. Za toho "pamatováka". Agrofert prý objímá asi 200 firem. Proboha, vždyť normální člověk si je ani všechny nezapamatuje.

Kdysi, dávno předtím, než AB nastoupil do politiky, mi někdo o tomto člověku, který nebyl příliš známý, vyprávěl, jak podniká, jak své firmy řídí. Asi jich tehdy bylo méně než 200 a AB prý měl v kanceláři dlouhý stůl (PC nepoužíval) a na něm sloupečky papírů.

Každý sloupeček se týkal jedné firmy či snad projektu. A AB chodil kolem toho stolu, vždy si přečetl poslední hlášení a rozhodoval. Jako na genštábu, myslím si. A když mu někdo chtěl něco nabídnout, něco vnutit, tak dostal 5 minut, ne déle.

Tak toto nemá být nějaká předvolební agitka, to vůbec. Ale viděl jsem poslední televizní vystoupení Andreje Babiše a musím říci, že Andrej to má na háku. Miliarda sem, miliarda tam. Však oni je ti auditi už někde najdou že?

To Bohouš Sobotka je na tom daleko blbějc. Nikdy nic nepracoval. Nikdy nic nevydělal. Všechno, co má, dostal od státu a prostě si ulejval. Možná ne protiprávně, ale určitě proti dobrým mravům tak, aby ho dnes Andrej Mohl majznout potěhem přes kulky.

Tak to v životě i v politice prostě chodí, vážení. Vždycky prostě vítězí ten, kdo ho má většího. Třeba rozum, že?

A málem bych zapomněl na ten Andrejův odskok do Maroka. Ten, kdo není rozumu mdlého a nemyslí si, že když třeba někdo vyjel s UNIDO (to je zkratka), že se ho to netýká. Ale týká. Všichni, kdo se nějak sčuchli s nesocialistickým táborem (a s tím socialistickým taky) byli prostě v hledáčku StB.

Po slovensky ŠtB, že? Ale princip i velení toho podniku byly naprosto stejné. Není tedy lépe usnést se, že kdo byl takto na ráně, tak také musel hlásit? Ostatně, členové KSČ i KSS to měli přímo v popisu práce. A tak bych pátral jedině po tom, zda někdo ty kontakty nezneužil.

Zda je nezneužil k tomu, aby někoho "napráskal" a tím ho očernil. Ovšem, na tento druh udávání byli anonymové. Ti nebyli nikomu zavázaní. Ale třeba ten, kdo v Norsku kupoval herinky si stokrát rozmyslel někoho neoprávněně prásknout, protože pak by ho z toho Norska velmi rychle hnali.

Nakopali by ho do té jeho prdele a letěl by světelnou rychlostí zpět do ČSSR a už by nos na Západ nevystrčil. Prostě a jednoduše, takový idiot nikdo nebyl a "udávání" přenechal anonymům, kteří už měli dědičný cvik z okupace.

A totéž platí, zcela bez výjimky, i pro všechny ty nešťastné evidovance, které "užitečný idiot" Cibulka předhodil národu jen proto, aby se odpoutala pozornost od kádrů KSČ (a KSS), pravých viníků toho socialistického marasmu.
 

Autor: Jiří Hermánek | středa 1.2.2017 8:15 | karma článku: 32,83 | přečteno: 1463x
  • Další články autora

Jiří Hermánek

Mé milované plynové autíčko má dnes 18. narozeníčko a dostalo papáníčko

Já osobně si myslím, že dva chlapi se lépe shodnou na ženský, než na autě. Má to více důvodů, ale ten hlavní jen, že ji má a nikdo předem neví, co ho vlastně čeká. A když to klapne, tak se mu kamarádi diví.

29.11.2017 v 13:41 | Karma: 7,80 | Přečteno: 503x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Všechny ty dívky a ženy, co jsem s nimi nespal...

Námět na tento článek mě napadl v hostinci U Lenina (Lenin je vJečný). Kamarád Mirek se zpozdil, protože si v hlavě špatně srovnal hodiny. Místo příchod 12:30 si nastavil odchod ve 12:30.

21.11.2017 v 15:44 | Karma: 8,28 | Přečteno: 435x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Kameňáci a Paul Viti. Tak různí a přece stejní - čistokrevná sranda

Dostal jsem do nevůle lidí, kteří se domnívají, že film má jakýsi vyšší smysl. Někdy, občas. Film ale je prostředkem k pobavení národa a k vydělávání peněz. Ničím jiným film není. A občas také může být propagandisticky zneužit.

6.10.2017 v 11:00 | Karma: 10,54 | Přečteno: 297x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Selhaly brzdy? Ne, selhal řidič amatér

Jako přes kopírák se čas od času objeví zpráva a často i tragédie československého a později českého autobusu v cizině. Konkrétně v cizině, v horách. Ať v Rakousku, to nejčastěji, ale i jinde. V Itálii, ve Francii a podobně.

5.8.2017 v 19:32 | Karma: 16,39 | Přečteno: 308x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Strategická triáda prezidenta Miloše Zemana

Klasická strategická triáda jsou jaderné rakety, jaderné ponorky a strategické bombardéry. Mohu se samozřejmě i trochu mýlit a třeba by mě opravil náš NATO generál Petr Pavel, který kdysi jako člen KSČ hájil naší vlast.

1.7.2017 v 9:00 | Karma: 21,28 | Přečteno: 431x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Šojguův zástupce skončil v poutech, za vzetí obřího úplatku mu hrozí vězení

24. dubna 2024  9:36

Ruské úřady v úterý večer informovaly o zadržení náměstka ruského ministra obrany Timura Ivanova...

Konec výjimky, Stanjura chystá daň na tiché víno. Lidovci nejsou proti

24. dubna 2024  9:16

Výjimka ze spotřební daně pro tiché víno, kterou loni při jednání o úsporném balíčku uhájili...

Za pokus o vraždu a znásilnění patnáctileté dívky dostal Ukrajinec 19 let

24. dubna 2024,  aktualizováno  9:14

Krajský soud v Plzni odsoudil na devatenáct let Ukrajince Viktora Veselovského, který se loni v...

Rusové ostřelovali Charkov, střely zasáhly obytné domy a zranily šest lidí

24. dubna 2024  8:33,  aktualizováno  9:08

Sledujeme online Rusko útočilo střelami S-300 na Charkov. Poničené jsou čtyři obytné budovy, oznámil starosta...

  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.