Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kvůli prezidentu Zemanovi musíme Číňanům líbat příslušenství...

Mnozí z nás znají film Rosemary's baby, neboli Růža má sviště, ještě z doby, kdy všichni jeho protagonisté byli naživu a mnozí docela mladí. A dnes je to jako přes kopírák, ale místo sletu čarodějů se slétají mobilní operátoři.

Mě na jeden takový slet vpašovali, i když jsem pro žádného mobilního operátora nedělal, ba přímo naopak.

Snažili jsme se jim vnutit náš skvělý, recyklovaný, mobilní HW a někdy s takovým úspěchem, že jsem si za provizi mohl koupit to prokleté auto za dva miliony, co hryzcům stále nedá spát.

A tam jsem to spiknutí mobilních operátorů, kteří si ani náhodou nekonkurují, poznal na vlastní oči, uši a tělo. To tedy, bohužel nejméně, ale nějaké šance přece jen byly. Oni si tam předávají zkušenosti a domlouvají finty, které se dnes naprosto běžně používají.

Tak například, konáte manželský záskok a volá vás vaše zákonitá. Telefon máte vypnutý nebo ztlumený zvuk. V nejhorším případě pak máte zvuk na plný pecky a když telefon zazní, tak vám hrozí uskřinutí zad nebo pád z výšky 45 cm na tvrdou zem.

Prostě to nezvednete a v případě, že jste měl telefon vypnutý, tak vyčůraný operátor vám hned poté, co stroj zapnete, pošle varovnou SMS: "Bacha, volala ti tvoje stará, tak se ji ozvi". Ve skutečnosti má ta SMS jiný text, ale stejný význam. A vytočením toho čísla zákonité zvýšíte příjem operátora.

Já se elektrotechnickou, později elektronickou, začal zabývat někdy v šesté třídě. Kamarád na mě mrkal. Tedy, ne, že by byl 4%, i když jeden z našich se takovým stal. To je statistika. On na mě mrkal malou žárovičkou z baterky a já netušil, jak to dělá.

A pak už to šlo ráz na ráz. Krystalka, dvoulampovka, páječka, cín, pertinax, tranzistor, odporník (odpor), kondenzátor, simulátor atd, až jsem se dostal na průmyslovku. Byli jsme tam samí vzdělaní, z lepších technických rodin, zvláště pak kamarád Kiril.

Kamarád Kiril to bohužel přehnal se "žrádlem", jinak se to nedá nazvat a odebral se do věčných lovišť na čistou morbidní obezitu. Tehdy ale, když nám bylo 17, tak to netušil a ani tušit nemohl.

Byl to milý chlapec, jednou jsme mu zlámali u Národního divadla prst, když jsme se jako parta s ním dohadovali, že to sedmnáctkou do Podolí, ke Kublovu, neodjede. Odjel, ale druhý den nám ve škole sdělil, že jsme mu při té snaze zlomili prst.

Možná jen kecal a měl ho pouze zhmožděný, to už se ale po těch letech z jeho popela jen stěží dozvíme. Daleko podstatnější ale bylo, že Kiril mě a ještě pár kamarádům zařídil praxi v ČSAV v Cukrovarnické nebo Pivovarské ulici.

A na mě vyšlo prestižní místo u "samočinného počítače" Zuse 22. Zuse bylo vlastní jméno vynálezce a konstruktéra a tento západoněmecký počítač přestavoval v době nákupu něco jako evropskou, ne li světovou špičku.

Jeho parametry byly uchvancancující. Měl celé 2KB bubnové paměti, umístěné v místnosti velikosti větší koupelny a programoval se ve strojáku. Pár instrukcí bylo sice převedeno do lidského jazyka, ale třeba symbolické adresy nebo vyšší programovací jazyky? Ani hovno.

A po přibližně padesáti letech jsem svému mobilnímu operátorovi skočil na vějičku a na vánoční slevu jsem si šel koupit nový mobil "Čína vpřed" (Huawei). Prý to skutečně toto znamená. A tak, protože furt dělám nějaké bžundy i když hryzci tvrdí opak, jsem žádal telefon značky Čína vřed.

Prodavač se smál a říkal: Pane, tady je všechno z Číny, i iPhone. A tak se ve mně vzedmula taková vlna hněvu. Tak proto jsme v prosinci 1989 pochodovali na Čínské velvyslanectví? Tak proto jsem za mrzký peníz utrácel své ušlé mládí?

Pravda, měl jsem tam tehdy jen kameramana, když jsme od toho Domu umělců šli přes most a tehdy ještě snad svéprávní aktivisté, bušili rytmicky do velkých bubnů a bylo show. To nebylo jako ten Kalouskův bordel vloni na Hradčanském náměstí.

Takže, vlastizrádce Miloš Zeman, nejenže sere na některé direktivy EU a sice na ty, které pokládá za idiotské, třeba o Ukrajině, kde si přiblblíci stále myslí, že to zavinili Rusi a podle toho svá moudra vykřikují.

Ale tak zavinil, že je náš trh přesycen, ehm, ehm, čínskou elektronikou, ale nejen tou. A dokonce to vypadá, že nešťastný český uživatel, zrazený svým alkoholem prosáklým vůdcem, musí ty čínské krámy dokonce líbat.

Nezkoušeli jste náhodou hlasový vstup? To je pokrok oproti mému Zuse 22, co? Ale opravdu to zdálky vypadá, jako když uživatel ten čínský, fuj mobil líbá. Vůbec netuším,co na to jeho svátost dalajláma a Hermanův strejda Brada z Kanady.

 

Autor: Jiří Hermánek | neděle 8.1.2017 11:00 | karma článku: 23,29 | přečteno: 614x
  • Další články autora

Jiří Hermánek

Mé milované plynové autíčko má dnes 18. narozeníčko a dostalo papáníčko

Já osobně si myslím, že dva chlapi se lépe shodnou na ženský, než na autě. Má to více důvodů, ale ten hlavní jen, že ji má a nikdo předem neví, co ho vlastně čeká. A když to klapne, tak se mu kamarádi diví.

29.11.2017 v 13:41 | Karma: 7,80 | Přečteno: 503x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Všechny ty dívky a ženy, co jsem s nimi nespal...

Námět na tento článek mě napadl v hostinci U Lenina (Lenin je vJečný). Kamarád Mirek se zpozdil, protože si v hlavě špatně srovnal hodiny. Místo příchod 12:30 si nastavil odchod ve 12:30.

21.11.2017 v 15:44 | Karma: 8,28 | Přečteno: 435x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Kameňáci a Paul Viti. Tak různí a přece stejní - čistokrevná sranda

Dostal jsem do nevůle lidí, kteří se domnívají, že film má jakýsi vyšší smysl. Někdy, občas. Film ale je prostředkem k pobavení národa a k vydělávání peněz. Ničím jiným film není. A občas také může být propagandisticky zneužit.

6.10.2017 v 11:00 | Karma: 10,54 | Přečteno: 297x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Selhaly brzdy? Ne, selhal řidič amatér

Jako přes kopírák se čas od času objeví zpráva a často i tragédie československého a později českého autobusu v cizině. Konkrétně v cizině, v horách. Ať v Rakousku, to nejčastěji, ale i jinde. V Itálii, ve Francii a podobně.

5.8.2017 v 19:32 | Karma: 16,39 | Přečteno: 308x | Diskuse| Společnost

Jiří Hermánek

Strategická triáda prezidenta Miloše Zemana

Klasická strategická triáda jsou jaderné rakety, jaderné ponorky a strategické bombardéry. Mohu se samozřejmě i trochu mýlit a třeba by mě opravil náš NATO generál Petr Pavel, který kdysi jako člen KSČ hájil naší vlast.

1.7.2017 v 9:00 | Karma: 21,28 | Přečteno: 431x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

S vládou nemá smysl pokračovat v jednáních, a to ani za účasti prezidenta, řeklo ANO

25. dubna 2024  10:15,  aktualizováno  11:20

V atriu Poslanecké sněmovny proběhla tisková konference stínové vlády hnutí ANO. Poslanci mluvili...

Poslední mrazivá noc. Od pátku se bude oteplovat, v neděli se vrátí letní teploty

25. dubna 2024  6:32,  aktualizováno  11:19

Ve čtvrtek budou ještě teploty podprůměrné a na horách může sněžit. V pátek ráno dokonce hrozí na...

Automotodrom chtěl 27 milionů za neodjetý ročník MotoGP, soud žalobu zamítl

25. dubna 2024  10:07,  aktualizováno  11:19

Brněnský Automotodrom si chtěl pomocí žaloby vymoci 27 milionů korun, které požadoval od města a...

Družku bil, přeřezal jí šlachy. Soud muži za dlouhodobé týrání potvrdil devět let

25. dubna 2024  8:49,  aktualizováno  11:18

Olomoucký vrchní soud zamítl odvolání Tomáše Heráka ze Šumperska, kterému krajský soud za...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 2237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1371x
Inženýr v důchodovém věku, který si důchod krátí psaním krátkých a dlouhých blogů a pozorováním "cvrkotu" kolem.